تجهیز ۵۵۰ نقطه کشور به سامانه هشدار سیل
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: ۵۵۰ نقطه کشور به سامانه هشدار سیل در فاز نخست تجهیز شده است و در فاز دوم ۳۰۳۰ نقطه دیگر کشور به این سامانه مجهز میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری مدیران وزارت راه و شهرسازی - که امروز در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد - با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی در سازمان هواشناسی رخ داده است، گفت: با حمایتهای دولت حدود ۵۰۰ مجوز استخدامی اخذ شده تا جذب نیرو برای سازمان صورت گیرد.
وی ادامه کرد: اختصاصی کردن بخشی از درآمدهای سازمان از دیگر اقداماتی بود که راهگشای بسیاری از برنامههای سازمان هواشناسی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: افزایش حقالزحمه متصدیان ایستگاههای باران سنجی نیز از دیگر اقداماتی بود که به بهبود فعالیت این کارکنان کمک کرده است.
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه ایجاد سامانههای هشدار سیل و هشدار آلودگی هوا نیز از دیگر اقدامات انجام شده در سازمان هواشناسی بود، گفت:علاوه بر این اقدامات، بخش مهمی از تجهیزات مربوط به ارسال "داده" روز رسانی شد. توسعه شبکه ارتباطات ماهوارهای نیز انجام گرفت.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: ۵۵۰ نقطه کشور به سامانه هشدار سیل در فاز نخست تجهیز و در فاز دوم تجهیز ۳۰۳۰نقطه دیگر کشور به این سامانه پیش بینی شده است.
به گفته تاجبخش در دولت سیزدهم ۲۵۰ انواع ایستگاه هواشناسی از جمله رادار هواشناسی لرستان به بهره برداری رسید.
وی افزود: راهاندازی سامانه هشدار بهمن در برنامه سازمان هواشناسی قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال گذشته مجوز اولیه نخستین مرکز منطقهای اقلیم غرب آسیا در تهران از سازمان جهانی هواشناسی دریافت شد و مراحل نهایی شدن این مجوز در حال انجام است.
وی در پاسخ به این پرسش که این آیا بارندگیهای اخیر به پدیده تغییر اقلیم مربوط می شود یا خیر؟ گفت: بخش زیادی از بارشهایی که در کشور مشاهده می کنیم مربوط به پیامدهای تغییر اقلیم و پدیدههایی از جمله ال نینو است اما نوع بارشهای کشور ما به سمت بارشهای سیلابی رفته است و اگر زیرساختهای ما از لحاظ منابع آبی و کاربری اراضی هماهنگ نباشد، این بارشها مخاطره آمیز خواهد شد.
رییس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: اتفاقی که در جاده چالوس افتاد اگرچه به بارش زیاد باران ارتباط داشت اما موارد دیگری هم در آن دخیل بود. در مشهد هم به همین صورت بود.
وی در ادامه به افزایش دما نیز اشاره کرد و گفت: سال ۲۰۲۳ گرمترین دما را داشتیم و سال ۲۰۲۴ نیز شرایط به همین صورت است. احتمالا امسال جزو سالهای گرم باشد.
تاجبخش با اشاره به پدیده گرد و خاک اظهارکرد: گرد و خاک ایجاد شده در قم هم منشا داخلی دارد و هم منشا خارجی. به همین دلیل وضعیت جوی به مرحله اضطرار رسید و ادارات تعطیل شد. در گیلان نیز که استانی مرطوب است هم حتی با پدیده گرد و خاک مواجهیم.
وی در پایان گفت: تغییر اقلیم و عدم مدیریت صحیح منابع آب مشکلات زیادی را ایجاد میکند.