تامین ۱۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین طی ۴ سال گذشته
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: عرضه زمین طی ۳۰ سال گذشته بیش از جمعیت بوده است.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کاظمیان معاون شهرسازی و معماری با بیان اینکه شورای عالی مسکن و شورای عالی شهرسازی دو نهاد جداگانه هستند و موارد تصمیم گیرنده در جلسات شورای عالی مسکن به تصویب می رسد گفت: عدالت آن است که اقداماتی صورت گیرد که منجر به تولید رانت نشود و به گونه ای مسکن و زمین تامین شود که بتوانیم عدالت را برقرار کنیم و اولویت را برای الحاق اراضی به گونه ای قرار دهیم که تمامی متقاضیان ثبت نام شده در شهرها صاحب زمین و مسکن شوند.
وی ادامه داد: واقعیت آن است که چه بخواهیم و چه نخواهیم زمین نسبت به افزایش جمعیت بیشتر عرضه شده و حداقل در ۳۰سال گذشته نرخ رشد مساحت شهرهای ما بیش از نسبت جمعتی بوده و نسبت مساحت شهرهای ما بیش از جمعیت بوده است .
کاظمیان بیان کرد: در تامین زمین اگر زمینی در موقعیت داخل شهر و یا خارج از شهر باشد باید دسترسی به خدمات زیر ساختی تامین شده باشد و سیاست جدی وزارت راه و شهرسازی آن است که مسکن تحویلی دهیم که حداقل زیر ساخت تامین شده باشد.
وی ادامه داد: تامین مسکن محرومان باید بدون تولید رانت و با حذف واسطه گران باشد برای تامین مسکن و زمین در شهرهایی که تعداد متقاضی بالاست، باید از روشهایی استفاده کنیم که هم عدالت رعایت شود و هم منجر به تولید رانت نشود.
وی افزود:تامین مسکن و زمین باید به گونهای باشد که به گروه هدف اصابت کند و با هزینه دولت به نام محرومان و به کام واسطهگران نشود.
کاظمیان با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه در بخش زمین و مسکن قرار است ۳۰ درصد به مساحت سکونتگاهی کشور اضافه شود گفت:الزامات قانونی زیادی برای تولید مسکن وجود دارد، به جز تأمین زمین باید امنیت سکونتی، بحثهای محیط زیستی مثل نبودن زمین در کنار گسلها، هویت فرهنگی و زیست پذیری باید رعایت شود.
او بیان کرد: زمین باید به مرحله ساختمان برسد و قابلیت عرضه و فروش هم داشته باشد و همچنین مردم بتوانند آن را خریداری کنند و مردم هم صاحب خانه شوند و هم صاحب خانه بمانند.
کاظمیان گفت: از مهر ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۴ در مجموع ۱۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین تامین شده است که از این مقدار ۳۵ هزار و ۵۰۰ هکتار در قالب شهرک یا شهر جدید بوده است. همچنین حدود ۸۰۰۰ هکتار مصوبات کمیسیون ماده ۵ نیز به ظرفیت سکونتگاهی را باید در کنار این عدد لحاظ کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزوده شدن حدود ۱۵ هزار هکتار به محدوده شهرها از طریق بازنگری طرح جامع طی چند سال گفت: حدود ۸۱ هزار هکتار زمین نیز در شهرها و حدود ۴۰ هزار هکتار هم در قالب الحاق به روستاها، یا افزایش محدوده روستاها بوده است.
وی یادآور شد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۳، حدود ۸۵۰۰ هکتار برای الحاق محدوده به شهرکها در نظر گرفته شد.
کاظمیان تصریح کرد: به لحاظ کارشناسی در مورد صحیح یا غلط دانستن توسعه عمودی یا افقی شهر؛ ما نمیتوانیم الگوی ساخت و ساز در تهران را به یک شهر کوچک ۵۰ هزار نفری تعمیم دهیم.