اختصاصی چابک آنلاین؛
قوانین دست و پاگیرچالشی جدی بر سر راه صنعت لیزینگ
قوانین پیچیده و غیر شفاف به ویژه درحوزه مالی و اعتباری، از جمله موانع اصلی توسعه صنعت لیزینگ به شمار می رود، به نحوی که به مرور توان شرکت های لیزینگ را کمتر کرده است.
برای آشنایی بیشتر، ذکر برخی از موانع ضروری به نظر می رسد.
محدودیت های بانکی: لیزینگ در ایران به شدت وابسته به نظام بانکی و مقررات بانک مرکزی بوده و این موضوع می تواند بر جریان نقدینگی و توان رقابتی شرکت های لیزینگ اثر منفی بگذارد.
تفسیرهای متفاوت از قوانین: نهاد های نظارتی و مالیاتی گاهی و یا در اکثر مواقع، تفسیرهای متفاوتی از قوانین مرتبط با لیزینگ دارند که این امر باعث ایجاد مشکلات اجرایی متعددی برای شرکت ها می شوند.
ممیزان و یا بازرسان نظارتی گاهی اوقات در خصوص یک موضوع نظرهای متفاوتی اعمال کرده و روی آن نیز پافشاری می کنند.
درمقابل، شرکت های لیزینگ نمی دانند برای تفسیر درست آن قانون باید به کجا مراجعه کنند که مورد بازخواست بیشتر قرار نگیرند.
محدودیت تامین منابع مالی خارجی: به دلیل تحریم های بین المللی شرکت های لیزینگ از بهترین و ارزان ترین منابع که همانا منابع خارجی بوده محرومند و نگاهشان صرفا به دست بانک ها و تامین کنندگان داخلی با نرخ بهره بسیار بالا است.
نرخ بهره و تورم بالا: نرخ بهره بالا در ایران که به دلیل تورم شکل می گیرد، هزینه تامین مالی را برای شرکت های لیزینگ بسیار گران کرده و این گرانی نرخ پول بر روی مشتریان نیز تاثیری گرانتر می گذارد.
با توجه به صورت های مالی جدید شرکت های لیزینگ ، ناباورانه متوجه می شویم که اکثر شرکت ها با همه این تورم و گرانی سود هایی را شناسایی می کنند.
لازم به ذکر است که این موضوع ناشی از رونق بازار و صنعت نبوده بلکه بخاطر کاهش توان خرید مردم در تهیه کالاهایی هرچند ارزان به صورت نقدی بوده که صنعت لیزینگ توانسته با همکاری استار تاپ ها این نقصان مقطعی را رفع و با اعتبار دهی به تسهیلات کالا آن را پر کرده است.
با این اوصاف، باید دید شرکت های لیزینگ تا کجا می تواند به این وظیفه عمل کنند.
در صنعت لیزینگ عملا دیده می شود که کمتر شرکتی در طرح های توسعه ای وارد شده و البته با موفقیت هم روبرو شده باشد.
اکبر بلند کردار، رئیس هیات مدیره شرکت واسپاری فرتاک