زلزله و فرونشست زمین، بحرانهای پیشروی پایتخت
رییس کمیته عمران شورای تهران در نشستی در استانداری تهران از بحرانهای فرونشست زمین و زلزله در پایتخت بهعنوان دو چالش بزرگ و حیاتی یاد کرد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد آقامیری، رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در نشستی در استانداری تهران از بحرانهای فرونشست زمین و زلزله در پایتخت بهعنوان دو چالش بزرگ و حیاتی یاد کرد و خواستار توجه و اقدامات فوری در این زمینه شد.
وی با اشاره به مطالعات انجامشده از سال ۱۳۳۸ تاکنون، تأکید کرد که تمامی مطالعات و کارهای کارشناسی مرتبط در کمیته عمران شورای شهر جمعآوری و پس از بحث و بررسی با حدود ۵۰ نفر از اساتید دانشگاه، یک لایحه ملی و جامع برای مدیریت بحران فرونشست زمین تدوین شده است.
این لایحه پس از تصویب در شورای عالی استانها و تأیید در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و تایید در کمیسیون محیط زیست و کشاورزی، اکنون در نوبت طرح در صحن علنی مجلس قرار دارد. وی از مسئولان خواست با جدیت بیشتری این موضوع را پیگیری کنند، زیرا مسئله فرونشست زمین تهدیدی جدی برای زیرساختهای شهری و امنیت شهروندان محسوب میشود.
عضو شورای شهر تهران درباره وضعیت پایتخت در برابر زلزله بالای ۷ ریشتر هشدار داد و گفت: «آمادگی تهران در برابر این زلزله بزرگ، کمتر از ۲۰ درصد است.» وی با انتقاد از مدیریت فعلی بحران زلزله، اظهار داشت که اقدامات انجامشده مانند برگزاری مانورهای آموزشی، بهتنهایی کافی نیستند و معضلات اساسی شهر باید بهطور جدی حل شوند.
حجت الاسلام آقامیری به تهدید حجم گاز حبس شده در لولههای گاز شهری اشاره کرد که این موضوع سالها پیش نیز از سوی کارشناسان ژاپنی بهعنوان بزرگترین معضل تهران مطرح شده بود؛ که متأسفانه تاکنون اقدام موثری انجام نشده است.
آقامیری در ادامه به چالشهای زیرساختی دیگر اشاره کرد و گفت: تاکنون مقاومسازی حدود ۴۰ پل اصلی انجام شده که فعلا ۶۸ پل در اولویت مقاومسازی قرار دارند. از طرفی حدود ۱۶،۰۰۰ ساختمان بالای پنج طبقه در دست بررسی اولیه جهت ایمنی و مقاومت در برابر زلزله قرار دارند و شهرداری در حال پیگیری مقاومسازی آنها با همکاری مالکان است.
وی افزود: شبکه آب و فاضلاب و معابر شهری هم دارای معضلاتی جدی هستند که نیازمند برنامهریزی دقیق و بودجه مناسب هستند.
آقامیری همچنین از واگذاری مسئولیت مدیریت بحران زلزله تهران به وزیر کشور انتقاد کرد و گفت: وزیر کشور با مشغلههای فراوان نمیتواند بهطور مؤثر به این مسئله رسیدگی کند. ما معتقدیم مسئولیت مدیریت بحران زلزله باید به شهردار تهران واگذار شود، زیرا شهرداری تمامی امکانات لازم را در اختیار دارد و توانایی انجام اقدامات اجرایی فوری را دارد.
وی در پایان هشدار داد که بر اساس نظر تمامی کارشناسان، وقوع زلزلهای بالای ۷ ریشتر در تهران قطعی است و ممکن است در همین دوره مدیریتی اتفاق بیفتد. او خواستار اقدامات فوری، اختصاص بودجه کافی و ایجاد ساختار مدیریتی مناسب برای پیشگیری از یک فاجعه انسانی در پایتخت شد.