تاثیر حالت بازو بر خوانشِ فشار خون
یافتههای پژوهشگران نشان میدهد چگونگی قرار دادن بازو در هنگام اندازهگیری فشارخون، بر خوانش آن تأثیر دارد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، پژوهش پزشکان دانشگاه تحقیقاتی جانز هاپکینز در آمریکا نشان داد روشهای متداول قرار دادن بازوی بیمار در هنگام غربالگری فشار خون ممکن است به طور چشمگیری، خوانشها را بیش از حد تخمین بزند و احتمال تشخیص اشتباه را افزایش دهد.
گزارش این پژوهش به تازگی در جاما اینترنال مدیسِن (مجلهای در زمینه پزشکی داخلی و مراقبتهای اولیه) منتشر شده است.
پژوهشگران یاد شده، تأثیرات سه وضعیت مختلف قرار دادن بازو در خوانش فشار خون را بررسی کردند: بازویی که روی میز قرار میگیرد، بازویی که روی ران پا قرار میگیرد و بازوی بدون تکیهگاه که در کنار بدن بیمار آویزان است.
آنان دریافتند در صورتی که هنگام کنترل فشار خون، بازو بر روی ران قرار گیرد فشار سیستولیک (بالاترین عدد در خوانش فشارخون) تقریباً ۴ میلیمتر جیوه بیش از اندازه واقعی نشان داده میشود و در صورتی که بازو بدون تکیهگاه باشد فشار سیستولیک تقریباً ۷ میلیمتر جیوه بیش از اندازه واقعی برآورد میشود.
دکتر تامی برادی (Tammy Brady)، مدیر برنامه فشار خون کودکان در مرکز کودکان جانز هاپکینز میگوید: یافتهها تأیید میکند چگونگی قرار گرفتن بازو، در اندازهگیری دقیق فشار خون تفاوت زیادی ایجاد میکند.
پژوهشگران بر اهمیت پایبندی به دستورالعملهای بالینی از جمله قرار دادن بازو روی میز یا سطوح دیگر هنگام اندازهگیری فشار خون تأکید میکنند.
بر اساس یافتههای انجمن قلب آمریکا، تقریباً نیمی از بزرگسالان در آمریکا به پر فشاری خون مبتلا هستند؛ یعنی فشار اندازهگیریشده جریان خون در رگهای خونی بالاتر از میزانی است که به طور کلی «طبیعی» در نظر گرفته میشود که به طور متوسط ۱۲۰/۸۰ است.
بدون درمان، فشار خون بالا خطر سکته مغزی، حمله قلبی و دیگر بیماریهای جدی قلبیعروقی را افزایش میدهد.