اختصاصی چابک آنلاین؛

سال رویایی برای اوره سازان بورسی تکرار می شود؟

سود خالص پنج پتروشیمی اوره سازبه 48.5 هزار میلیارد تومان رسید

بررسی صورت های مالی منتشره پنج پتروشیمی تولید کننده کود اوره در بازار سرمایه نشان می دهد ، سود عملیاتی این شرکت ها در سال 1401 با رشد 80 درصدی رو به رو شده و از عدد 51 هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.

سال رویایی برای اوره سازان بورسی تکرار می شود؟

چابک آنلاین، سعید رشیدی، همچنین مجموع سود خالص شناسایی شده برای عملکرد سال 1401 این شرکت ها به حدود 48.5 همت رسیده که در مقایسه با سال گذشته افزایش 65 درصدی داشته است.

شروع تنش های بین المللی و محدودیت صادرات کودهای کشاورزی روسیه باعث شد تا تقاضای صادراتی برای شرکت های ایرانی با افزایش رو به رو شده و قیمت ها نیز به نسبت سال های گذشته افزایش یابد.

ازاین رو،حجم صادرات اوره سازان بورسی در سال گذشته رشد 25.5 درصدی را تجربه کرد و به حدود 4 میلیون و 621 هزار تن رسید.

هرچند که مجموع فروش داخلی و صادراتی شرکت های مورد بررسی تنها 11 درصد رشد داشته و به عدد 6 میلیون و 995 هزارتن رسیده است.

همچنین براساس برآوردهای این شرکت ها ، افزایش حجم فروش داخلی و صادراتی پتروشیمی های اوره ساز درسال 1402 نیز ادامه خواهد یافت.

پیش بینی می شود مجموع فروش آنها با حدود 0.13 درصد افزایش به 7 میلیون تن برسد.

براساس برآوردهای ارائه شده در صورت های مالی پتروشیمی ها، حجم صادرات آنها نیز با 7.6 درصد افزایش به حدود 4 میلیون و 676 هزار تن خواهد رسید،رقمی که در صورت تحقق، می تواند با توجه به تغییرات نرخ ارز که در اسفندماه سال گذشته رقم خورد، روند رو به رشد سود سازی آنها را نیز تضمین کند.

اما این شرکت ها برای تحقق این روند باچالش هایی مانند تامین به موقع و مداوم خوراک ، انرژی و سایر مواد اولیه مورد نیاز در تولید هم مواجه هستند.

باید توجه داشت  که  علی رغم قطعی برق وکمبود خوراک مورد نیاز این پتروشیمی ها ، آنها توانستند حتی از مقادیر مشخص شده در بودجه سالانه خود نیز بیشتر تولید کنند.

از این رو، به نظر می رسد با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، تولید آنها در سال جاری نیز با مشکل تامین خوراک و برق رو به رو نشود.

درجداول زیر سود سازی، حجم فروش کل و صادراتی شرکت ها بایکدیگر مقایسه شده است.

Capture

2

3

براساس ارقام موجود در جدول ، بیشترین رشد سود سازی در نماد «شیراز» اتفاق افتاده و پس از آن نماد «شپدیس» درجایگاه دوم قرار گرفته است.

از نظر حجم کل فروش نیز نمادهای «خراسان» و «شیراز» بیشترین رشد را به ثبت رسانده اند و فروش نماد«کرماشا» نیز کاهشی بوده است.

دراین بخش، سه نماد «شیراز» ، «کرماشا» و «خراسان» پیش بینی کاهش فروش داشته اند.

نماد «شلرد» نیز برآوردی از عملکرد سال 1402 گزارش نکرده و در این گزارش حجم فروش این شرکت ثابت فرض ده است.

دربخش صادراتی نیز نماد های «شیراز» و «شبدیس» بیشترین رشد را گزارش کرده اند.

برآوردهای انجام شده نشان می دهد حجم صادرات نماد «خراسان» با کاهش 24 درصدی رو به رو خواهد شد.

در این عنوان نیز نماد «شلرد» برآوردی ارائه نکرد و حجم صادرات آن ثابت فرض شد.

در مورد نماد «شلرد» باید توجه داشت این شرکت در سال 1400، محصولی به فروش نرسانده بود و در سال های گذشته زیانده بود اما در سال جاری فروش محصولات این شرکت آغاز شد و فعالیت های آن نیز به سود نشست.

 

 

copied
نظر بگذارید