توسعه ابتکارات بیمه ای در بهداشت الکترونیک با حذف محدوده جغرافیایی
اینترنت در صنعت سلامت از راه دور مثل یک معجزه عمل می کند،هرچند که دهه ها پیش از ابداع اینترنت ، پزشکان و متخصصان تلاش می کردند از مزایای بهداشت و درمان از راه دور بهره مند شوند و از فناوری هایی همچون امواج مایکروویو یا ارتباطات تلویزیونی و ماهواره ای برای ارسال و دریافت اطلاعات و تصاویر پزشکی بهره بگیرند.
به گزارش چابک آنلاین، اما اینترنت، رد و بدل کردن خدمات پزشکی را بسیار آسان تر کرده است.
شاید بتوان گفت که اینترنت باعث نوزایی بهداشت الکترونیک شد که همه شاخه های بهداشت و درمان ، از فناوری های عکس برداری و نمونه گیری دیجیتال گرفته تا درمان از راه دور و جراحی های از مسافت های بعید را شامل می شود .
ظهور اینترنت باعث شد تا شرکت های بیمه ای حوزه درمان نیز به سرعت رشد کنند و محصولاتی خاص این محیط جدید ارائه کنند.
شرکت های بیمه گر حوزه سلامت ابتدا تلاش کردند تا بخشی از بازاریابی و شبکه فروش خود را به بستر اینترنت سوق دهند.
دستکم از نظر تبلیغات و بازاریابی و ثبت نام های بیمه های تکمیلی درمان می توانستند از ابزارهای ارتباطی نوین بهره بگیرند.
سپس هنگامی که پزشکی از ابزارهای نوین ارتباطی استفاده کرد، آن ها نیز ساز خود را با چنین موسیقی ای هماهنگ کردند.
تعدادی از فعالیت های پزشکی همچون روانشناسی یا برخی امور آزمایشگاهی از طریق اینترنت انجام می شد که شرکت های بیمه تلاش کردند این حوزه ها را نیز تحت پوشش بیمه درمان خود در آورند.
از سوی دیگر، اپلیکیشن هایی درست شد که مردم عادی در نقش کاربران می توانستند به آن ها مراجعه کنند و برخی از امور درمانی خود را انجام دهند.
برای مثال ، اپلیکیشن هایی ایجاد شدند که کاربران از آن ها تقاضای آزمایش خون برای چک آپ های سالیانه می کردند.
این اپلیکیشن ها بهیارانی را به منازل کاربران می فرستادند و نمونه ها را از آن ها می گرفتند و به آزمایشگاه های طرف قرارداد خود می دادند.
سپس نتیجه آزمایش از طریق فایل تصویری به کاربر ارسال می شد وتفسیر آزمایش نیز توسط یک پزشک تلفنی یا با فایل صوتی به کاربر ارائه می شد.
دراین بین،شرکت های بیمه ای با محصولات جدیدی که در زمینه درمان از راه دور درست کرده بودند ، می توانستند هزینه ویزیت و آزمایش بیمار را به پزشک و آزمایشگاه پرداخت کنند، بدون اینکه نیازی باشد کاربر مدارک پزشکی خود را به شرکت بیمه گر تحویل دهد.
ارسال مدارک پزشکی به شرکت های بیمه از طریق اینترنت یکی از بهترین خدماتی بوده که فناوری های نوین ارتباطی توانسته اند برای بیمه های درمانی فراهم کنند.
همچنین فرایند تحویل مدرک پزشکی را برای بیماران ساده کنند.
صرفه جویی در هزینه های شرکت های بیمه و نیز صرفه جویی در وقت و هزینه حمل و نقل بیمار از مزیت هایی است که اینترنت مهیا کرده است.
به علاوه این که بخشی از خدمات کارمندی دفاتر شرکت های بیمه ای نیز از این طریق به وسیله خود کاربران انجام می شود و در هزینه های پرسنلی شرکت های بیمه نیز صرفه جویی می شود.
از سوی دیگر،شرکت های بیمه ای با پزشکی از راه دور و فرایندهای دیجیتالی در بیمه درمانی می توانند میزان داده های بسیار بیشتری جمع آوری کنند و کنترلشان روی داده ها و اطلاعات هر شخص بسیار بیشترمی شود.
بنابراین محصولات سفارشی سازی و شخصی سازی شده بیمه ای را نیز می توانند به فراخور نیاز و وضعیت هر فرد به مشتریان خود ارائه دهند.
درسفارشی سازی، خدمات بیمه ای می توانند به خواست مشتری تغییر کنند و به آنچه او می خواهد تبدیل شوند و در شخصی سازی ، محصولات و خدمات بیمه ای متناسب با وضعیت مشتری تغییر می کند و برای شخص او طراحی یا باز طراحی می شود.
شرکت های بیمه بزرگ جهانی که در عرصه بین المللی کار می کنند از فرایند دیجیتالی شدن و پزشکی از راه دور خرسند هستند و امکان سلامت از راه دور با استفاده از ابزارهای ارتباطی جدید باعث خواهد شد که آن ها به راحتی ازمرزهای ملی کشورها عبور کنند و دامنه مشتریان خود را گسترش دهند.
از سوی دیگر، با بین المللی شدن بیمه های درمانی که درمان های از راه دور را پوشش می دهند، فرایند تسویه هزینه ها و اعتبار مدارک پزشکی و تعرفه های خدمات درمانی و بهداشتی بسیار پیچیده خواهد شد و نیاز به سیاست گذاری ها و قانون گذاری ها وهمچنین روندهای نظارتی تازه ازسوی نهادهای ناظروتنظیم کننده مقررات پیش می آید.
به همین ترتیب، فرایند ثبت شکایت یا مسائل قضایی هم پیچیده خواهد شد .
در حال حاضر که ارسال مدرک به شرکت های بیمه تا حدودی دیجیتالی شده است ، این راه حل ها موجودند که البته با وسیع تر شدن دامنه سلامت الکترونیک باید به روز شوند و توسعه یابند.