مدیرعامل فرابورس:
هم افزایی بورس، بانک و بیمه باید تقویت شود
امیر هامونی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی خواستار همکاری منسجم تر سه بازار بورس، بیمه و بانک در جهت هم افزایی، شفاف شدن اطلاعات و ارائه سرویس های کاربردی به یکدیگر شد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، امیر هامونی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی «اصلاح ساختاری برای ثبات مالی» و در پنل تخصصی «ثبات بازار مالی، بازار سرمایه، بیمه و صندوق های بازنشستگی» سه بازار بورس، بانک و بیمه باید با تقویت همکاریها، اشتراک گذاری اطلاعات و ارائه سرویس به یکدیگر زمینه های شفافیت اطلاعات را فراهم کنند.
حجم انتشار اوراق در بازار سرمایه
وی در ادامه اظهار داشت : نوسانات نرخ بهره، بازار بدهی و اوراق بدهی به ثبات مالی و ریسک های سیستماتیک مرتبط است و باید با ساز و کارهای متشکل برای مهار نوسان ها در بازارهای پول و سرمایه اقدامات مستمری صورت گیرد.
هامونی درباره وضعیت حجم انتشار و تسویه اوراق در بازار سرمایه گفت : در حال حاضر سایز اوراق منتشر شده از سوی دولت و شرکت ها از طریق ابزارهایی همانند صکوک و ... به ۸۰ هزار میلیارد تومان می رسد که تا به امروز یک ریال نکول نداشته است.
تغییر شیوه انتشار اوراق و عدم نکول در بورس
این مقام در ادامه افزود : در گذشته دولت در بانک اوراق مشارکت منتشر میکرد و از طریق سیستم بانکی نسبت به پرداخت سود و تسویه اوراق می کرد که در برخی از زمان ها مشکل پرداخت سود و حتی تسویه حساب اوراق برای مردم مشکلاتی را ایجاد می کرد اما در سال های اخیر با انتشار اوراق در بازار سرمایه شاهد عدم نکول و تاخیر در پرداخت سودها بودهایم.
مدیرعامل فرابورس درباره راهکارهای کنترل ریسک در اقتصاد ایران گفت : بر اساس ساز و کارهای شکل گرفته در بازار سرمایه در حال حاضر قیمت داراییهای مالی در بورس قابل کنترل در یک بازار متشکل قابل کنترل است به طوری که ریسک دستکاری قیمت ها در بازار سرمایه کمتر می شود و با وجود تابلو عرضه و تقاضا همه تحرک های قیمتی، حجم خرید و فروش ها در شفافیت کامل قرار دارد و قابل رصد و رهگیری است.
آمار آنلاین شاخص ها و ریسک ها
بخاطر وجود سامانه های اندازه گیری ریسک و کنترل معاملات در بازار سهام، حجم بزرگترین پرونده تخلفات در بازار سرمایه ایران در نهایت تا ۳۰ میلیارد تومان قدرت مانور دارد اما تجربیات و اتفاق های گذشته در اقتصاد ایران نشان می دهد که در سایر ارکان های مالی بیش از هزاران میلیارد تومان تخلف صورت می گیرد که نشان دهنده ضعف در سیستم های کنترلی و نظارتی است و در بازار سرمایه به دلیل وجود سیستم های قوی نظارتی امکان ایجاد این حجم از تخلف عملا وجود ندارد.
هامونی در ادامه گفت : آمار آنلاین شاخص ها و ریسکها در بازار سرمایه بهترین شرایط ممکن را برای بهبود آسیب ها در این بازار شکل داده است که میتواند یک الگوی بهینه برای سایر ارکان مالی باشد.
نقش تشکیل کمیته DMO
وی افزود : با تشکیل کمیته DMO در وزارت اقتصاد در حال حاضر آمار دقیق بدهی دولت مشخص است و در لحظه آمار بدهی های دولت مشخص است که این روش دست دولت را برای برنامه ریزی های آینده باز نگاه می دارد و برخلاف گذشته همه تحرک های دولت در بازار بدهی کاملا شفاف مشخص است به طوری که از موازی کاری های پیشین دیگر خبری نیست و باید به نقطه مطلوب برسیم.
ساماندهی انتشار اوراق
هامونی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی «اصلاح ساختاری برای ثبات مالی» و در پنل تخصصی «ثبات بازار مالی، بازار سرمایه، بیمه و صندوق های بازنشستگی» با اعلام این که همکاری بورس، بانک و بیمه باید در مسیر تازه تری قرار گیرد اظهار داشت : با تصمیم مناسبی که از سوی دولت اتخاذ شد : کمیته بند «ل» به ثبات، انتشار و کنترل اوراق بهادار خیلی کمک کرده به طوری که هیچ اوراقی جز کمیته بند «ل» از سوی دولت منتشر نمیشود.