اختصاصی چابک آنلاین؛
لیزینگ در ایران هنوز به صنعت تبدیل نشده است + فیلم
رئیس هیئت مدیره شرکت لیزینگ مهر کشاورزی اعلام کرد که لیزینگ در ایران برخلاف این صنعت در سایر کشورها نتوانست آن حالت مفید و موثر خود را که به نوعی یک مزیت رقابتی نسبت به سایر نهادهای مالی پیش از خود را طی کند.
چابک آنلاین، مجید میزرا حیدری، سید حسام الدین پورعباسی در گفتگو با چابک آنلاین، افزود که صنعت لیزینگ در تمام دنیا پس از صنعت بانکداری و بیمه به وجود آمد و هدف آن، این بود تا طبق تعریف کار آفرینی از یک فعالیت اقتصادی جدید با بهرهبرداری از فرصتها، دادن ترکیب جدید از منابع موجود و معیارهای جامعه، سود و ارزش افزوده اضافی تولید کند.
به گفته وی، بانک پذیری، بازه زمانی مورد انتظار برای دریافت پول برای بعضی از صنایع، به خصوص صنایع خرد و کسب و کارهای خرد و متوسط که به شدت پویا و رقابتی هستند را پاسخگو نیست پس تلاش شد با سرعت بیشتری منابع مالی را در اختیار بگذارد تا این صنایع بتوانند با سایر صنایع در دیگر کشورها رقابت کنند و اقتصاد خود را براساس مدل توسعهای پیش ببرند.
وی یادآور شد که آن چیزی که به کشور وارد شد تنها نام لیزینگ بوده اما پس از 30 سال، لیزینگ هنوز به معنای واقعی، یک صنعت نیست.
عضو هیات مدیره انجمن ملی لیزینگ ایران گفت که وقتی اقتصاد خرد را مطالعه کنیم، زنجیره ارزشی از مشاغل و کسب و کارهای مختلف که روی یک رسته خاص تمرکز دارند، بهم پیوسته یک صنعت را شکل می دهند و اقتصاد خرد آن ها را مطالعه می کند در حالیکه در ایران چیزی به عنوان ارزش زنجیره صنعت لیزینگ نداریم.
وی گفت که در ایران، ابزارهای مالی مخصوص صنعت لیزینگ، قانون صنعت لیزینگ، تسهیلات و کارشناسان متخصص در این زمینه و حتی رشته دانشگاهی مرتبط با آن وجود ندارد، بنابراین، صنعتی وجود ندارد.
پور عباسی در عین حال اذعان داشت که نکته مثبت این موضوع این است که صنعت لیزینگ در یک دوره خاص برای صنعت خودرو که یکی از صنایع مادر کشور است، حکم یک دستیار توزیع را داشت و توجه به اینکه 88 درصد فعالیت صنعت لیزینگ به خودروها اختصاص دارد، صنعت لیزینگ در ایران هنوز در مرحله شناخت قرار دارد و به دوره تثبیت هم نرسیده و معتقدم که لیزینگ در ایران هنوز به صنعت تبدیل نشده که بشود درخصوص جایگاه آن صحبت شود.