اختصاصی چابک آنلاین؛
سهم بازار خودرو از صنعت لیزینگ در ژاپن ۴۰ درصد
صنعت لیزینگ در کشور ژاپن از اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی آغاز شد و به سرعت توسعه یافت و ژاپن با حجم عملیات لیزینگ قابل توجه، پس از ایالات متحده و چین، در رتبه سوم جهان قرار گرفت.
به گزارش چابک آنلاین، دهه ۱۹۹۰ ،بحران اقتصادی ژاپن تأثیرگذار بود، اما لیزینگ به عنوان یک ابزار انعطافپذیر باقی ماند و برخی از شرکتهای بزرگ لیزینگ این کشور مانند Orix Corporation و Sumitomo Mitsui Finance and Leasing به بازار وارد شدند.
درسال ۲۰۱۶، ژاپن به عنوان پنجمین بازار بزرگ لیزینگ جهان شناخته شد و تقریباً ۶درصد از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در این کشور از طریق لیزینگ انجام میشد.
درسال ۲۰۲۲، صنعت لیزینگ ژاپن با حجم بازار به ارزش ۶۳.۸ میلیارد دلار، افزایش ۱۱.۹درصدی نسبت به سال قبل را تجربه کرد و همچنان پس از چین، بزرگترین بازار لیزینگ در شرق آسیا باقی ماند.
بررسی ها نشان می دهد که بازار لیزینگ در ژاپن به طور متوسط حدود ۵درصد در سال رشد داشته است.
شرکت Orix Corporation با سهمی حدود 25 درصد از بازار، بزرگترین شرکت لیزینگ در ژاپن است.
Sumitomo Mitsui Finance and Leasing و Mizuho Leasing به ترتیب با سهمهای ۱۵ درصد و ۱۰ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
برخی از شرکتهای بزرگ و معروف صنعت لیزینگ در ژاپن عبارتند از:
1. Orix Corporation که یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای لیزینگ در ژاپن است و با سهمی حدود 25 درصد از بازار، بزرگ ترین شرکت لیزینگ این کشورمحسوب می شود و فعالیتهای گستردهای در زمینه لیزینگ مالی، اجاره و سرمایهگذاری دارد.
2. Sumitomo Mitsui Finance and Leasing، یکی از شرکتهای بزرگ وابسته به گروه Sumitomo.
که 15 درصد از سهم بازار لیزینگ ژاپن را به خود اختصاص داده و ارائهدهنده خدمات لیزینگ و تأمین مالی در صنایع مختلف است
3. Mizuho Leasing، وابسته به گروه Mizuho Financial. که 10 درصد از سهم بازار لیزینگ را در اختیار دارد و ارائهدهنده خدمات لیزینگ برای تجهیزات و داراییهای مختلف است.
4. Tokyo Century Corporation، که فعالیتهای متنوعی در زمینه لیزینگ و تأمین مالی دارد و تمرکز این شرکت بر فناوریهای نوین و تجهیزات پزشکی است.
5. Hitachi Capital Corporation، شرکت وابسته به Hitachi Group. که ارائهدهنده خدمات لیزینگ و تأمین مالی در حوزههای مختلف است
6. Marubeni Corporation که یکی از بزرگترین شرکتهای تجاری در ژاپن است که در زمینه لیزینگ نیز فعالیت دارد و ارائه خدمات لیزینگ برای انواع داراییها را انجام می دهد.
شرکت تویوتا هم در ژاپن دارای شرکت لیزینگ خود به نام «خدمات مالی تویوتا» (Toyota Financial Services) است.
این شرکت در سال ۲۰۰۰ تأسیس شده و بهعنوان بازوی ارائهدهنده خدمات مالی تویوتا در ۳۳ کشور جهان فعالیت میکند.
خدمات مالی تویوتا در زمینههایی مانند بیمه خودرو، بیمههای عمومی، لیزینگ و وام خودرو بوده و دفتر مرکزی این شرکت در شهر ناگویا، استان آیچی، ژاپن قرار دارد.
خدمات مالی تویوتا با ارائه تسهیلات لیزینگ و وام، به مشتریان کمک میکند تا بهراحتی خودروهای تویوتا را تهیه کنند.
این شرکتها به عنوان بازیگران کلیدی در بازار لیزینگ ژاپن شناخته میشوند و نقش مهمی در تأمین مالی و توسعه اقتصادی کشور ایفا میکنند.
در ژاپن، نظارت بر صنعت لیزینگ بر عهده «آژانس خدمات مالی ژاپن» - FSA) است.
این نهاد مسئولیت تنظیم و نظارت بر تمامی مؤسسات مالی، از جمله شرکتهای لیزینگ، را بر عهده دارد. FSA با هدف حفظ ثبات سیستم مالی، حمایت از مشتریان و ارتقای شفافیت در بازارهای مالی فعالیت میکند.
سهم لیزینگ در بخشهای مختلف بازار ژاپن
بازار لیزینگ در ژاپن به سه بخش اصلی تقسیم میشود، لیزینگ خودرو، لیزینگ تجهیزات صنعتی و لیزینگ املاک.
گزارش ها نشان می دهد که سهم بازار لیزینگ خودرو در این کشور حدود ۴۰درصد از کل بازار لیزینگ است و به عنوان یکی از محبوبترین گزینهها برای تأمین مالی خودروها شناخته میشود و شامل خودروهای شخصی و تجاری است.
همچنین، سهم بازار لیزینگ تجهیزات صنعتی، حدود ۳۰درصد از کل بازار لیزینگ است که این بخش شامل تأمین مالی تجهیزات صنعتی، ماشینآلات و فناوریهای نوین است و به شرکتها کمک میکند تا بدون نیاز به خرید مستقیم، به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
سهم بازار لیزینگ املاک در این کشور حدود ۲۰درصد از کل بازار لیزینگ است که به تأمین مالی ساختمانها، دفاتر و فضاهای تجاری اختصاص دارد و به سرمایهگذاران و توسعهدهندگان کمک میکند تا پروژههای خود را بدون نیاز به سرمایهگذاری اولیه زیاد پیش ببرند.
سایر بخشها هم حدود 10 درصد از سهم بازار لیزینگ را به خود اختصاص داده اند که شامل لیزینگ تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و سایر داراییها می شود.
به طور کلی بازار لیزینگ در ژاپن متنوع است و هر یک از بخشها سهم قابل توجهی از کل بازار را به خود اختصاص دادهاند اما لیزینگ خودرو به عنوان بزرگترین بخش، نقش مهمی در تأمین مالی و اقتصاد کشور ایفا میکند.