کاهش میزان مراجعه به مراکز انتقال خون در فصل سرما

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون گفت: با توجه فصل سرما، آلودگی هوا و بروز بیماری‌های تنفسی میزان مراجعه به مراکز انتقال خون کاهش پیدا کرده است.

کاهش میزان مراجعه به مراکز انتقال خون در فصل سرما

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اهدای خون یکی از اقدام‌های خداپسندانه است و هر فرد می‌تواند با هر نوبت اهدا جان ۳ انسان را نجات دهد، اما متاسفانه در روز‌های اخیر به سبب سرما و آلودگی هوا میزان مراجعه اهداکنندگان به مراکز انتقال خون کاهش پیدا کرده است.

شهرام میرزایی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ضمن اشاره به اینکه با توجه به تغییر فصل و آلودگی هوا که طی روز‌های اخیر در بیشتر شهر‌های بزرگ با آن مواجه هستیم و همچنین بروز بیماری‌های تنفسی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا متاسفانه میزان مراجعه اهداکنندگان خون به مراکز انتقال خون کاهش پیدا کرده است، گفت: افرادی که دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شدند تا مدتی پس از بهبودی نمی‌توانند خون اهدا کنند.

همچنین این باور غلط در تعدادی از افراد نهادینه شده که اگر خونمان را اهدا کنیم بدنمان در برابر بیماری‌ها ضعیف می‌شود و ممکن است زودتر بیمار شویم و این در حالیست این باور نادرست است و افراد واجد شرایط می‌توانند در روز‌های سرد سال نیز مانند سایر روز‌ها اهدای خون داشته باشند و با مصرف مایعات کافی طی چند روز خون از دست رفته را جبران کنند.

عمده مصرف خون در شهر تهران اتفاق می‌افتد

وی با بیان اینکه مصرف خون به صورت روزانه است، ادامه داد: عمده مصرف خون در شهر تهران اتفاق می‌افتد چرا که تعدادی از هموطنان از سایر نقاط کشور برای انجام اقدام‌های درمانی به تهران مراجعه می‌کنند و در نتیجه میزان مصرف خون در تهران نسبت به سایر استان‌ها بیشتر است و همچنین با توجه به آلودگی هوای چند روز گذشته مقدار ذخایر خونی در استان تهران تا حدودی به نسبت روز‌ها و هفته‌های قبل کاهش یافته است از این رو از همه هموطنان و به ویژه ساکنان شهر‌های بزرگ از جمله تهران و اهداکنندگان مستمر که همواره در تامین ذخایر خونی کشور یار و یاور سازمان انتقال خون بوده‌اند، درخواست دارم تا در صورت امکان اهدای خون را در برنامه‌شان قرار دهند.

میزان مشارکت جوانان در اهدای خون کمتر از حد انتظار است

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه میزان مشارکت جوانان در اهدای خون کمتر از حد انتظار است، افزود: از جوانان عزیز دعوت می‌کنم تا در این امر خدا پسندانه شرکت کنند و با توجه به اینکه اکنون زمان تحصیل در دانشگاه‌ها است دانشجویان یکی از اقشاری هستند که بسیار می‌توانند در این کار خدا پسندانه موثر باشند.

هر بار اهدای خون می‌تواند جان حداقل ۳ انسان را نجات دهد و به روند بهبودیشان کمک کند و از این رو اهدای خون اقدام بسیار ارزشمندی است و امیدواریم جوانان ما این فرهنگ را نهادینه کنند و با حضور در مراکز انتقال خون علاوه بر اینکه خونشان را اهدا می‌کنند از جمله اهداکنندگان مستمر خون باشند و به جمع بزرگ خانواده اهداکنندگان بپیوندند.

میرزایی ضمن بیان اینکه خوشبختانه تا به امروز مدیریت ذخایر خونی کشور به خوبی انجام شده است، توضیح داد: سال گذشته ۱۰۰ درصد نیاز‌های خونی مراکز درمانی کشور تامین شده و تا به امروز نیز به لطف مشارکت اهداکنندگان خون مشکلی را در این زمینه نداشتیم، اما برای مدیریت ذخایر خونی کشور نیاز است که در برخی از استان‌ها به ویژه استان‌های پرجمعیت هموطنان به اهدای خونشان اقدام کنند.

برخی از استان‌ها از جمله چهار محال و بختیاری، کردستان، لرستان، مرکزی و یزد دارای ذخایر خونی مناسبی هستند و در بقیه استان‌ها نیز امیدواریم با حضور مشارکت اهداکنندگان به این وضعیت برسیم. 

شرایط لازم برای اهدای خون و توصیه‌هایی برای اهداکنندگان

وی ضمن اشاره به اینکه تعدادی از مراکز انتقال خون هم در صبح و هم در عصر و از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب فعال هستند و تعدادی نیز صبح‌ها فعالیت دارند و از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر باز هستند، بیان کرد: لازم است اهداکنندگان روز قبل از اهدا استراحت کافی و پیش از اهدای خون تغذیه مناسب داشته باشند و پس از آن نیز تا ۲۴ ساعت از داشتن فعالیت‌های بدنی و ورزشی سنگین خودداری و به مقدار بیشتری مایعات مصرف کنند.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با بیان اینکه همه افراد ۱۸ تا ۶۵ ساله به شرطی که وزنشان بیش از ۵۰ کیلو باشد و ۸ هفته از اهدای خون قبلیشان گذشته باشد و مورد تایید پزشکان ما در مراکز باشند می‌توانند خون اهدا کنند، عنوان کرد: آقایان ۴ نوبت و بانوان ۳ نوبت در سال می‌توانند خون اهدا کنند.

لازم است افرادی که برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند طی مدت زمان کمتر از ۷۲ ساعت به دندانپزشکی مراجعه نکرده باشند و از عمل جراحیشان در صورتی که خون دریافت کرده باشند بیش از یک‌سال گذشته باشد البته افرادی که جراحی قلب انجام دادند از اهدای خون معاف هستند.

میرزایی گفت: بانوان ۶ ماه پس از زایمان می‌توانند خون اهدا کنند و در دوران شیردهی نیز اهدای خون منعی ندارد، اما اهدای خون در دوران بارداری ممنوع است. همچنین توصیه می‌شود اهداکنندگان برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا از مواد غذایی نظیر شیر و میوه‌ها و سبزیجات و مایعات بیشتر استفاده کنند.

 

copied
نظر بگذارید