به گزارش
چابک آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، فهیمه خیاط افزود: ویتامین دی، ویتامین محلول در چربی است که به رشد
استخوان کمک میکند. نور خورشید ظهر منبع اصلی این ویتامین است. ویتامین دی در واقع یک هورمون به شمار میآید که فعالانه به رشد مغز یاری میدهد.
خیاط بیان کرد: در واقع عدم وجود ویتامین دی در غذاها و برخورد نکردن مستقیم نور خورشید با پوست بدن از عوامل اصلی فقر آن میباشد. ماهیهای پر چرب مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی و برخی دیگر از ماهیهای پر چرب حاوی مقدار قابل توجهی از این ویتامین هستند همچنین روغن جگر ماهی، میگو، زرده تخم مرغ، قارچ، غلات و جو، شیر گاو و... نیز حاوی این ویتامین میباشند.
ایشان به بیان فواید ویتامین دی پرداخت و گفت: از فواید آن میتوان به تقویت شدید سیستم ایمنی، کمک به بهبود بیماریهای تنفسی، کاهش افسردگی و بی حوصلگی و کمک به بهبود بیماریهای خود ایمنی اشاره کرد.
معاون غذا و دارو فسا در خصوص اشکال دارویی این مکمل گفت: اشکال دارویی این ویتامین شامل قرص (پرل)های ٥٠٠٠٠ واحدی و ١٠٠٠ واحدی و همچنین آمپول میباشد. این ویتامین تنها با تجویز و مشورت پزشک و بعد از تایید کمبود آن قابل مصرف میباشد. لازم به ذکر است استفاده از آمپول ویتامین دی تنها با صلاحدید پزشک قابل تزریق است، و مصرف خودسرانه آن باعث بروز علایم جدی و جبران ناپذیر خواهد شد.
وی افزود: سطح بالای ویتامین دی در بدن سبب افزایش سطح کلسیم میشود که این مورد عوارضی از جمله تهوع، اسهال و استفراغ، یبوست، بی اشتهایی، تکرر ادرار، ضعف و بی حالی را به همراه خواهد داشت.
خیاط گفت: مشکلات گوارشی، تهوع و استفراغ و درد معده، تشنگی زیاد، تکرر ادرار، کاهش تراکم استخوان، آسیبهای شدید کلیوی از علائم مسمومیت ویتامین دی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسمومیت ویتامین دی به ندرت رخ داده و اغلب در کسانی مشاهده میشود که مقادیر بیش از حد این ویتامین را از طریق مکمل دریافت کرده اند و بایدتوجه داشت که لزوما شخص نباید همه علائم را داشته باشد بلکه تنها ممکن است برخی ازآن را بروز دهد.