فرایند نام نویسی زائران اربعین حسینی در سامانه سماح چگونه است؟
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در خصوص فرایند نام نویسی متقاضیان حضور درعتبات در ایام اربعین حسینی توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا محمدی در خصوص ثبت نام در سامانه سماح برای متقاضیان سفر در ایام اربعین حسینی گفت:افرادی که میخواهند در مراسم اربعین حسینی شرکت کنند باید به سامانه سماح به آدرس samah.haj.ir مراجعه نمایند و روند نام نویسی را انجام دهند.
وی افزود: این نام نویسی به سایر دستگاهها و کمیتههای زیرمجموعه ستاد مرکزی اربعین حسینی کمک میکند تا براساس جامعه آماری ثبت نام برنامه ریزیهای مناسب برای ارائه خدمات مطلوب به زائران داشته باشند. بدین جهت تاکید ستاد مرکزی اربعین حسینی هم نام نویسی درسامانه سماح است.
معاون عتبات سازمان حج و زیارت اعلام کرد: امسال شرایط مناسبی از قبیل خدمات متنوع بیمه ای، ارایه اطلاعات و آگاهیها پیش از سفر، مرز خروجی و. را در سامانه سماح طراحی و ارائه کرده ایم.
وی با بیان اینکه امسال برای موسم اربعین حسینی، سامانه سماح بازطراحی و بازنویسی شده است گفت: دانستنیهای مرتبط با سفر، ملاحظات دستگاههای مختلف اعم از بهداشتی و درمانی، کنسولی، آموزشی و فرهنگی، دانستنیهای مرزها و ... در سامانه وجود دارد و متقاضیان میتوانند این اطلاعات را در سامانه مشاهده و مطالعه کنند.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه متقاضیان بعد ازثبت اطلاعات مربوط درسامانه باید تلفن شخصی خود را ثبت کنند گفت: ثبت تلفن برای ارتباط و اطلاع رسانیهای به موقع به زائرین میباشد؛ همچنین در اختیار داشتن تلفن در امداد و امور گمشدگان نیز بسیار راه گشاست.
به گفته محمدی، براساس تاکید وزارت بهداشت که از طریق سامانه سماح نیز اطلاع رسانی شده است بخشی از بیماران از سفر اربعین منع شده و به دستهای از بیماران نیز توصیه شده است که حتی الامکان اعزام نشوند که حتما مورد توجه متقاضیان گرامی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه امکان نام نویسی به صورت گروهی برای سفر اربعین حسینی فراهم است گفت: افرادی که به صورت خانوادگی یا گروهی مشرف میشوند حتما نام نویسی را به صورت گروهی انجام دهند چراکه این مهم به تسهیل خدمت رسانی مطلوبتر همانند امداد و راهنمایی گمشدگان موثر است.
محمدی درباره انتخاب مرز خروجی در سامانه سماح گفت: این مهم برای تسهیل و مدیریت فرایند اعزام از مرزهای ۶ گانه است؛ برای خروج از هر مرز یک ظرفیت در نظر گرفته شده است یعنی اگر سقف خروجی ازیک مرز به صورت روزانه به اتمام برسد، زایران باید تاریخ دیگری را انتخاب نمایند یا اگر اصرار به تشرف در یک تاریخ مقرر را دارند، اما سقف مرز انتخابی پر شده است میتوانند مرز دیگری را انتخاب نمایند.
وی با بیان اینکه انتخاب مرز خروجی در کنترل خروجی زایران و نظم در تردد ضروری است گفت: زمانی که متقاضیان عزیز تاریخ و مرز خروجی را انتخاب کنند، نموداری از تردد روزانه سال گذشته زایران به آنها نشان داده میشود که شرایط روزهای پرتردد سال گذشته را ملاحظه نمایند و قطعا این روند درتصمیم گیری مطلوب موثر است.
معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه متقاضیانی که شرایط خاص دارند از روزهای کم تردد استفاده کنند، گفت: تاکید میشود که با توجه به محدودیت زیرساختهای طول مسیر و کشور میزبان در این ایام، عزیزان مدت زمان سفررا حداکثر ۵ تا ۷ روز مدیریت نمایند تا سایرین هم از این سفر بهرهمند شوند.
وی با اشاره به تمهیدات مناسب بیمهای برای زایران اربعین حسینی در سامانه سماح گفت: امسال ابتکار مناسبی صورت گرفته و بنابر درخواست متقاضیان در سنوات قبل، فرصت انتخاب برای دریافت خدمات بیمهای ایجاد شده است و سه بسته بیمهای طراحی شده است.
محمدی تصریح کرد: دراین خصوص سه بسته با تنوع قیمتی ۳۵ و ۴۵ و ۵۵ هزار تومانی وجود دارد که متقاضیان باید یکی را انتخاب نمایند که البته پوشش بیمهای و تعهدات این بستههای بیمهای متفاوت است.
وی افزود: پوشش خدمات و تعهدات مالی بیمهای نسبت به سال قبل از ۴۰ تا حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است که امیدواریم همه متقاضیان با نام نویسی در سامانه سماح از این خدمت نیز بهرهمند شوند.
معاون عتبات عالیات درپایان توصیه کرد که متقاضیان نام نویسی را به روزهای آخر موکول ننمایند و برای تسهیل درامور و دریافت خدمت رسانی مطلوب، هرچه سریعتر به ثبت نام درسماح مبادرت کنند.