ورود رادارهای جدید هواشناسی از سال آینده به کشور
رادارهای جدید هواشناسی با توجه به نیاز کشور جهت پیشبینیهای دقیق تا سال ۱۴۰۴ وارد کشور می شوند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، در حالی که سازمان هواشناسی کشور اقدام به پیش بینی های سریع برای تمامی بخش ها میکند اما برخی خطا و اشتباهاتی هم در این حوزه وجود دارد. برای پیش بینی های دقیق و بدون خطا به ویژه در بخش هوایی و دریایی نیاز به رادارهای جدید داریم که در این زمینه سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: حدود دویست ایستگاه را به شبکه دیدبانی کشور اضافه کردیم و یک رادار هواشناسی راه اندازی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به وسعت کشور و براساس بررسی های انجام شده، در فاز اول حداقل ۲۶ رادار هواشناسی لازم داریم که ۱۰ رادار تاکنون در کشور نصب و راهاندازی شده اند. رادار آخر نیز در لرستان راه اندازی شد.
وی گفت: که رادارهای جدید با رادارهای قبلی قابل تجمیع نیست چراکه سیستم هایشان متفاوت است.
تاج بخش با بیان اینکه باید حداقل ۱۶ رادار دیگر به خصوص در نیمه شرقی کشور راه اندازی کنیم گفت: قرارداد یک رادار دیگر هم منعقد شده است و طی سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۴ تامین خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان هواشناسی کشور، رادارهایی که در هواشناسی استفاده میشوند، عمدتاً کاربری هشدار سیلاب دارند و برای پیشبینیهای بسیار کوتاه مدت استفاده میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: احتمالات آنقدر زیاد شده که در همه دنیا پیشبینیهای یقینی هواشناسی جایش را به پیشبینیهای احتمالاتی داده است.
وی ادامه داد: اکنون وقتی سایت های تخصصی هواشناسی نظیر ECMWF را ببینید، همه با یک درصدی از احتمال درباره پیش بینی ها صحبت می کنند چراکه عواملی که بتواند عدم قطعیت را زیاد کند از جمله پیامدهای تغییر اقلیم زیاد شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از سوی دیگر فیزیک جو هنوز شناخته شده نیست و اتفاقاتی در جو رخ می دهد که بشر نسبت به آنها آگاهی کامل ندارد بنابراین پیش بینی ها را به صورت احتمالات صادر می شود.
تاج بخش اضافه کرد: بنابراین اکنون پیش بینی یقینی با احتمال ۱۰۰ درصد در سایت های معتبر دنیا نیز دیده نمی شود. بدیهی است هرچه بتوانیم عوامل عدم قطعیت کاهش یابد، به سمت احتمالات بالاتر در پیش بینی ها می توان رفت.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: ارتقاء داده های ورودی مدل ها که شبکه دیدبانی جو محسوب می شود یکی از راه های کاهش قطعیت است.
تاج بخش افزود: در منطقه ما عدم قطعیت زیادی وجود دارد که یکی از دلایل آن نبود شبکه دیدبانی قوی است، منظور کل کشورهای منطقه است که برخی به دلیل ضعف شبکه دیدبانی و برخی به دلیل فقدان اشتراک گذاری داده ها در سطح بین الملل است.
تغییر اقلیم فرکانس رخداد خشکسالی ها را تشدید کرده است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور گفت: خشکسالی های ایران نسبت به گذشته طولانی تر و شدیدتر شده و بررسی ما نشان می دهد که روند خشکسالیها در کشور از سه دهه پیش به سمت تشدید شدن رفته است.
وی تصریح کرد: اینکه در دنیا گفته می شود تغییر اقلیم مناطق خشک را خشکتر و مناطق مرطوب مرطوبتر می کند، حرف دقیقی نیست و نمی تواند برای همه جا صادق باشد اما متاسفانه تا کنون در کشور ما درست از آب درآمده است. خشکسالی های ایران نسبت به گذشته طولانی تر و شدیدتر شده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: افزایش شدت این رویدادها به دلیل تاثیر متفاوت اثرات ترکیبی مانند گرمایش و خشکسالی برای رطوبت خاک و در مناطقی که با محدودیت رطوبت و انرژی مواجه اند، بسیار نامعلوم است اما درک این تفاوتها میتواند در تفسیر تغییرات آینده و پیامدهای نهفته آنها در سطح منطقهای و ملی کمک کند.
بر اساس این گزارش حال با توجه به این شرایط و تشدید شرایط جوی و تغییر اقلیم امیدواریم هرچه سریعتر شرایط برای ورود رادار های جدید هواشناسی به کشور فراهم شود.