گلو درد را چطور درمان کنیم؟

گلودرد ناشی از عفونت ویروسی معمولاً پنج تا هفت روز طول می‌کشد و آنتی‌بیوتیک‌ها کمکی به درمان عفونت‌های ویروسی نمی‌کنند.

گلو درد را چطور درمان کنیم؟

به گزارش چابک آنلاین،  گلو درد یکی از بیماری‌هایی است که معمولا در اثر بروز سرماخوردگی و بیماری ویروسی و باکتریایی به ویژه در روزهای سرد سال، گریبانگیر افراد می‌شود و بسیار کلافه کننده است!

درمان دارویی گلو درد

در صورتی‌ که گلودرد، ناشی از عفونت باکتریایی باشد، پزشک برای ما آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.باید آنتی‌بیوتیک را طبق دستور پزشک به‌ صورت کامل مصرف کنیم، حتی اگر علائم ما از بین رفته باشد. عدم مصرف کامل داروها طبق دستور پزشک ممکن است منجر به تشدید یا گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن شود.

تکمیل نکردن دوره مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان گلودرد استرپتوکوکی، می‌تواند خطر ابتلا به تب روماتیسمی یا التهاب جدی کلیه را افزایش دهد.

درمان خانگی و طبیعی گلو درد

اگر گلودرد علتی غیر از عفونت ویروسی یا باکتریایی داشته باشد، بسته به علت زمینه‌ای، پزشک درمان مناسب را برای ما در نظر می‌گیرد. صرف‌نظر از علت گلودرد، راهکارهایی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، می‌توانند به ما برای کاهش علائم کمک کنند:

استراحت: به‌ اندازه‌ کافی بخوابیم. بهتر است به صدای خود نیز استراحت بدهیم و در صورت امکان کمتر صحبت کنیم.

مصرف مایعات: مایعات، گلو را مرطوب نگه می‌دارد و از کم‌ آبی بدن جلوگیری می‌کند. بهتر است از مصرف کافئین بپرهیزیم؛ زیرا می‌توانند باعث کم‌آبی بدن شوند.

غذاها و نوشیدنی‌های آرام‌بخش: مایعات گرم، مانند سوپ، چای بدون کافئین یا آب گرم با عسل می‌توانند گلودرد را تسکین دهند. 

 

غرغره آب‌نمک: غرغره آب‌نمک می‌تواند به تسکین گلودرد کمک کند. کودکان بزرگ‌تر از 6 سال و بزرگسالان می‌توانند محلول را غرغره کنند و سپس آن را بیرون بریزند.

هوای مرطوب: استفاده از یک مرطوب‌کننده هوای خنک، برای از بین بردن هوای خشکی که ممکن است باعث تحریک بیشتر گلودرد شود، کمک‌کننده است. باید مرطوب‌کننده را مرتب تمیز کنیم تا قارچ یا باکتری در آن رشد نکند. استفاده از حمام بخار به مدت چند دقیقه نیز کمک‌کننده است.

استفاده از آب‌نبات سرماخوردگی: استفاده از این فرآورده‌ها می‌تواند گلودرد را تسکین دهد، اما به دلیل خطر خفگی، استفاده از آنها برای کودکان ۴ ساله و کمتر توصیه نمی‌شود.

پرهیز از عوامل تحریک‌کننده: بهتر است از دود سیگار و محصولات شوینده‌ تحریک‌کننده گلو، اجتناب کنیم.

ماندن در خانه تا زمان بهبودی: این کار می‌تواند به محافظت از دیگران در برابر ابتلا به سرماخوردگی یا سایر ویروس‌ها کمک کند.

روش‌های پیشگیری از گلودرد

بهترین راه برای پیشگیری از گلودرد، دوری از میکروب‌های ایجاد کننده‌ آن است. این امر با رعایت نکات بهداشتی زیر و آموزش آنها به فرزندانمان میسر خواهد بود:

شستن دست‌ها به‌طور کامل و مکرر حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، به‌ خصوص بعد از استفاده از دستشویی، قبل و بعد از غذا خوردن و بعد از عطسه یا سرفه.

اجتناب از دست زدن به‌ صورت. از لمس چشم‌ها، بینی یا دهان خود پرهیز کنیم.

از استفاده‌ مشترک از غذا، لیوان یا ظروف خودداری کنیم.

از دستمال‌کاغذی در صورت سرفه یا عطسه استفاده کنیم و سپس آن را دور بیاندازیم و دستان خود را بشوییم. در صورت لزوم،

می‌توانیم در داخل آرنج خود عطسه یا سرفه‌کنیم.

در صورت در دسترس نبودن آب و صابون، از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی به‌عنوان جایگزینی برای شستن دست‌ها استفاده کنیم.

تلفن‌ها، دستگیره‌ درها، کلیدهای چراغ، ریموت‌ها و کیبوردهای کامپیوتر را به‌طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنیم.

هنگام سفر نیز تلفن‌ها، کلیدهای چراغ و ریموت را در اتاق هتل یا اقامتگاه خود تمیز کنیم.

از تماس نزدیک با افراد بیمار یا علامت‌دار خودداری کنیم.

 

copied
نظر بگذارید