تعطیلی مدارس با آلودگی هوا؛ انتخاب سلیقه ای یا اجباری!
در برخی موارد وقتی مدرسهها به دلیل آلودگی هوا بنا بر دستور باید تعطیل باشد؛ مدیران برخی مدرسهها اجازه برگزاری کلاس یا فعالیت فوق برنامه دانش آموزان در مدرسه را میدهند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، امروز یکی از آلودهترین روزهای سال ۱۴۰۲ است. در حال حاضر شاخص آلودگی عدد ۱۳۷ را نشان میدهد که برای گروههای حساس آلوده است.
با این حال کارشناسان هواشناسی میگویند که عدد شاخص عددی میانگین است و در نقاطی همچون مناطق جنوبی تهران، آلودگی هوا بسیار بیشتر از این عدد است.
اگرچه با توجه به تشدید آلودگی هوای پایتخت بر اساس مصوبه جدید کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوای تهران، امروز کلاسهای آموزشی تمامی مقاطع تحصیلی دانش آموزان در تمامی مناطق شهر تهران غیرحضوری و به صورت مجازی در شاد دایر است؛ با این حال تصمیم به تعطیلی مدرسه در برخی موارد نیازمند تأیید وزیر، معاون وزیر یا حتی در مقیاسی بسیار کوچکتر نیازمند تأیید مدیر مدرسه است!!
اگرچه در بسیاری از روزها هوای تهران خصوصاً در مناطق جنوبی شهر بسیار آلوده است؛ اما خبری از تعطیلی مدرسهها حتی مدرسههای ابتدایی نیست.
در برخی موارد هم وقتی مدرسهها بنا بر دستور به دلیل آلودگی هوا باید تعطیل باشد؛ مدیران برخی مدرسهها اجازه برگزاری کلاس یا فعالیت فوق برنامه دانش آموزان در مدرسه را میدهند.
البته در بعضی از موارد هم در حالی که هنوز آلودگی هوا در حدی نیست که مدارس تعطیل شود؛ مدیران به دانش آموزان اعلام میکنند که رفتن به مدرسه اختیاری است.
هفتهای که هوا آلوده است و مدارسی که وضعشان هنوز معلوم نیست
وضعیت هوای تهران در این روزها در شرایط نارنجی و قرمز بوده و غلظت ذرات معلق افزایش یافته است. بر اساس پیش بینیهای سازمان هواشناسی این شرایط جوی هم تا پایان هفته ادامه دارد و حتی وضعیت آلودگی هوا تشدید میشود.
ممکن است در روزهای آینده مدارس تنها در مقطع ابتدایی تعطیل شود و همین موضوع بار دیگر اعتراض دانش آموزان دوره متوسطه را به همراه داشته باشد.
مستثنی شدن دانش آموزان مقطع متوسطه از غیرحضوری شدن و اجبار به حضور در کلاسهای درس، گلایه این روزهای دانش آموزان و خانوادههای آنها است.
برخی خانوادهها و دانش آموزان میگویند دانش آموز متوسطه بهم در برابر این هوا ضعیف است و قطعاً حضور در این هوای آلوده برای سلامتی آنان مناسب نیست.
در مقابل مدیران مدارس خصوصاً مدیران مدارس مقاطع متوسطه دوم در برابر تعطیلی مدارس مقاومت میکنند و حتی اگر بر اساس نظر کمیته اضطرار آلودگی هوا، تعطیلی مدارس الزامی باشد؛ باز هم مدیرانی هستند که مدارس را فعال نگه خواهند داشت.
در اینکه آموزش برخط و مجازی هیچ گاه نمیتواند کیفیت آموزش حضوری را داشته باشد؛ شکی نیست. مسئله این است که در روزهایی که آلودگی هوا سلامتی افراد خصوصاً کودکان و نوجوانان را به طور جدی تهدید میکند؛ آموزش چه درسی به صورت حضوری آن قدر واجب است که سلامتی دانش آموزان را به خطر بیاندازد.
مسئولان نظام آموزشی خصوصاً در کلانشهرها به راحتی دستور تعطیلی مدارس را نمیدهند و حتی با وجود تعطیلی مدارس، آموزش به صورت برخط ادامه خواهد داشت.
حال سوال اینجااست که چرا برخی از مدیران مدارس در برابر تعطیلی کلاسهای درس به رغم نظر کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا و مخالف با دستور ادارات کل آموزش و پرورش شهر خود؛ همچنان برای برخی از کلاسها (نظیر کلاسهای آمادگی برای کنکور) دانش آموزان را ملزم به حضور در کلاس درس میکنند.
بر اساس اعلام روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران با توجه به تشدید آلودگی هوای پایتخت و بر اساس مصوبه جدید کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوای تهران، کلاسهای آموزشی تمامی مقاطع تحصیلی دانش آموزان در تمامی مناطق شهر تهران در روز دوشنبه ۱۳ آذر ماه غیرحضوری و به صورت مجازی در شاد دایر است.
همچنین روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران نیز اعلام کرد که با توجه به آلودگی هوا و افزایش آلایندهها همه مقاطع تحصیلی شهرستانهای استان تهران به جز فیروزکوه در روز دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ غیرحضوری است و کلاسهای درس در پیام رسان شاد برگزار خواهد شد.
مسئولان البته در روزهای آلوده معلمان و دانش آموزان را به حضور در شاد دعوت میکنند. این سکو که تنها در برخی مدارس دولتی از آن استفاده میشود و مدارس غیر دولتی اصلاً کاری با آن ندارند؛ در بسیاری از ساعات سرعت مناسبی برای پخش ویدئو یا صوت ندارد و نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای ارتقای آن است.
طبیعی است بدون داشتن یک سکوی مناسب با پهنای باند مناسب نمیتوان انتظار داشت روند تحصیل دانش آموزان افت نکرده و مدیران مدارس و خانوادهها هم در برابر تعطیلی مداوم مدرسهها مقاومت نکنند. موضوعی که در نهایت سلامتی دانش آموزان و حتی معلمانشان را تهدید خواهد کرد.