آغاز اعتدال پاییزی از ساعت ۱۰ صبح یک مهر

کارشناس ارشد اختر فیزیک و مدرس رسمی انجمن نجوم ایران از آغاز اعتدال پاییزی از ساعت ۱۰ امروز خبر داد.

آغاز اعتدال پاییزی از ساعت ۱۰ صبح یک مهر

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین طالع زاده، کارشناس ارشد اختر فیزیک و مدرس رسمی انجمن نجوم ایران گفت: اعتدال پاییزی زمانی است که زمین مرکزی سنجیده می‌شود. یعنی کل کره زمین در یک موقعیت قرار می‌گیرد و فصل پاییز برای کل کره زمین همزمان آغاز می‌شود. به این که در کدام شهر یا کشور زندگی می‌کنیم، ارتباط ندارد و امسال اعتدال پاییزی صبح روز اول مهر (امروز) ساعت ۱۰ است.

او افزود: در لحظه اعتدال پاییزی امسال زاویه تابش خورشید در تمامی نقاط کره زمین با هم برابر بوده و آغاز فصل پاییز است. اوقات شرعی امروز به دلیل این پدیده به ساعت ۱۲ نزدیک می‌شود و زمان غروب خورشید نیز نزدیک به ساعت ۱۸ است. با اختلاف چند روز، طول شبانه روز نیز برابر خواهد شد و به طول شبانه روز ۲۴ ساعت خواهیم رسید.

طالع زاده بیان کرد: پس از امروز با گذشت زمان، روز‌ها کوتاه‌تر و شب‌ها تا آذر (شب یلدا) بلند‌تر خواهند بود. دلیل به وجود آمدن فصل‌ها روی کره زمین، وجود زاویه ۲۳ و نیم درجه است و هیچ ارتباطی به دوری و نزدیکی زمین به خورشید وجود ندارد؛ بلکه به مقدار انحرافی است که زمین مایل‌تر می‌چرخد. این تمایل محور زمین منجر به این می‌شود که در زمان‌های مختلف زاویه تابش خورشید در نیم کره شمالی و جنوبی متفاوت باشد. 

کارشناس ارشد اخترفیزیک و مدرس رسمی انجمن نجوم ایران اظهار کرد: در فصل تابستان در نیم کره شمالی زاویه تابش خورشید عمود‌تر بوده و در نیم کره جنوبی زاویه تابش مایل‌تر است و در زمستان کاملا برعکس این پدیده اتفاق می‌افتد. در بهار و پاییز زمانی است که این زاویه در حال تغییر بوده و زاویه تابش در هر دو نیمکره برابر است و این اتفاق در ابتدای بهار و پاییز رخ می‌دهد. تقویم هجری شمسی تنها تقویمی است که کاملا منطبق با طبیعت است و تمامی تعریف‌های ماه و فصل‌ها در آن بر اساس پدیده‌های نجومی اتفاق افتاده است.

کره زمین

 

copied
نظر بگذارید