۸۵ درصد کودکان کار تهران و البرز از اتباع خارجی هستند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران ضمن تشریح اقدامات پیشگیرانه این معاونت گفت: ۸۵ درصد کودکان کار تهران و البرز از اتباع خارجی هستند.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، جعفر دارابخانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران اظهار کرد: در یک دهه گذشته برخی بر این باور بودند که رویکرد قوه قضائیه، رویکرد مقابلهای است. از سال ۱۳۹۸ در تشکیلات قوه قضائیه نگاه جدیدی، تحت عنوان کاهش و کنترل جرائم تحت نظر یک سازمان مشخص شکل گرفت.
وی ادامه داد: اواخر سال ۹۹ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل شد. این معاونت دو ماموریت مشخص دارد، ماموریت نخست آن نظارت بر جامعه است و ماموریت دوم این معاونت پیشگیری از وقوع جرم است.
این مقام مسئول اظهار کرد: بر اساس قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم از جمله وظایف قوه قضاییه است. معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم سیاست های کلی پیشگیری از وقوع جرم را تدوین و تهیه میکند.
وی افزود: لایحه پیشگیری از وقوع جرم سال ۸۶ از سوی دولت وقت به مجلس شورای اسلامی تقدیم و پسواز بررسیهای لام به تصویب رسید. بر اساس این لایحه شورای پیشگیری از وقوع جرم در سه سطح ملی، استانی و... شکل بگیرد. اما شورای نگهبان نسبت به این ایراد گرفت که با وجود این قانون منجر به تداخل وظایف بین سه قوه می شود. این مصوبه با پیگیری مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.
این مقام مسئول بیان کرد: پس از بررسیهای صورت گرفته، نهایتا قانون پیشگیری از وقوع جرم مصوب و در سال ۹۴ توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد. در این قانون شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم پیش بینی شده که شورای استانی و... پیش بینی نشده است.
دارابخانی با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، توسط در زمان ریاست ایت الله رئیس در قوه قضاییه ، اظهار کرد: تا کنون چند جلسه این شورا برگزار شده است. همچنین در استان ها شورای پیشگیری از وقوع جرم با ریاست رئیس کل دادگستری استان برگزار میشود.
وی افزود: در شورای برنامه ریزی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، برنامهها در دو سطح تهیه و ابلاغ میشود. در این برنامهریزیها از تداخل برنامه با دیگر نهادها پرهیز میشود. در قانون ایجاد مراکز مشاوره پیش از طلاق از تکالیف قوه قضائیه است، این کار اکنون به معاونت پیشگیری از وقوع جرم محول شده است. بخشی از وظایف این معاونت بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و بحش دیگر آن فراوانی جرم است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران اظهار کرد: سالانه بین ۳۰ تا ۵۰ برنامه تکلیفی از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به استانها ابلاغ میشود. از دیگر برنامههای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم پیشگیری از جرائم رو به افزایش است.
وی با اشاره به طرح قاضی مدرسه گفت: ما باید معلومات حقوقی جوانان و نوجوانان افزایش یابد و آنها را برای ایجاد روابط اجتماعی بدون آسیب آماده سازیم.
دارابخانی اظهار کرد: طی یک دهه اخیر اقدامات خوبی از جمله طرح نماد "نظام مراقبت دانشآموزان" با همکاری آموزش و پرورش انجام شد. مرکز ملاقات فرزندان طلاق یکی دیگر اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است.
وی ادامه داد: در گذشته این ملاقات در کلانتریها صورت میگرفت، اما اکنون این ملاقاتها در مراکزی امن، شاد و... با همکاری شهرداری، بهزیستی و... و با حضور یک مددکار اجتماعی صورت میگیرد. همچنین مددکاران حاضر در این ملاقاتها برای ایجاد صلح و سازش بین والدین تلاش میکند.
دارابخانی از کاهش ۲۸ درصدی پروندههای مربوط به سرقت در استان تهران در ۹ ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به طرح مهر گفت: در این طرح دورههایی برگزار میشود که محتوای آن توسط اساتید حوزه و دانشگاه طراحی شده است. در دورههای هجرت که بخشی در زندان برگزار میشود و بخشی در بیرون از زندان، اشخاصی که مرتکب برخی از جرایم شدهاند، بهمنظور اصلاحپذیر شدن اشخاص برای بازگشت به جامعه پیادهسازی میشود.
دارابخانی خاطرنشان کرد: یکی از طرحهایی که در معاونت اجتماعی داریم، طرح فرزندان آفتاب است که برای سربازان است و بر اساس تولید محتوایی که صورت میگیرد در پادگانها پیادهسازی میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به موضوع شناسایی کودکان کار و زبالهگرد توسط سازمانهای مردمنهاد گفت: بخش اعظمی از کودکان کار در استان تهران و البرز از اتباع خارجه هستند و آمارها حاکی از این است تا ۸۰ درصد این افراد از اتباع خارجه هستند. بخشی از برنامهها نیز به حوزه پیشگیریهای وضعی بازمی گردد و در حوزه سرقت شش طرح پیشگیری کاهش و کنترل سرقت در استان تهران طراحی و تدوین کردیم و ۱۵۰ اقدام را باید دستگاهها انجام دهند.
دارابخانی گفت: پلیس در دادسراها مکلف شد در سامانه مجرمان خطرناک و حرفهای اطلاعات این افراد را ثبت و ضبط کند تا مراقبت پس از خروج مد نظر قرار گیرد و بخشی از پایش تصویری بر عهده شهرداریها است و از شهرداری خواستیم تا این موضوع در قانون بودجه مورد عنایت قرار گیرد.
وی با اشاره به راهاندازی گشت رضویون گفت: موضوع نگهبان محله در چندین مورد پیگیری شد و در دست پیگیری است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران افزود: با دستور رئیس کل دادگستری استان تهران حذف پارکینگ در کمیسیون ماده ۱۰۰ رد شد و با شرکتهای خودروساز نیز در خصوص افزایش ایمنی خودروها مکاتبه شده است.
وی افزود: رقمی بیش از ۲۸ درصد از رقم پروندههای قضائی در شهر تهران در حوزه سرقت و در کل استان حدود ۲۰ درصد در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته کاهش داشتهایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به ماهیت پنجره واحد زمین گفت: در قالب این سامانه، واگذاری اراضی به اشخاص کاملاً سیستمی کار انجام خواهد شد و شفافیت را در پی خواهد داشت و کاربرد دیگر آن حفاظت از اراضی است و کاداستر در این حوزه میتواند کمک کند.
دارابخانی خاطرنشان کرد: این سامانه در تهران کم کاری شده و راهاندازی نشده و پیگیر هستیم تا این کار انجام شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به طرح قاضی مدرسه گفت: ما باید معلومات حقوقی جوانان و نوجوانان را افزایش دهیم و آنها را برای ایجاد روابط اجتماعی بدون آسیب آماده سازیم.
وی در پاسخ به این سوال در خصوص بیشترین جرائم در تهران، گفت: جرایمی همچون کلاهبرداری،ضرب و جرح عمدی، سرقت مستوجب تعزیر، خیانت در امانت، تهدید، توهین به اشخاص عادی، تخریب، تحصیل مال از طریق نامشروع یا سواستفاده و تقلب از امتیازات، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادف رانندگی و افترا ۱۰ جرم اول در تهران است.