هفته جهنمی صنعت فناوری

هفته گذشته، شرکت‌های فناوری متعدد از جمله مایکروسافت و گوگل، با اشاره به نگرانی‌ها از وقوع رکود اقتصادی و به منظور کاهش هزینه، اخراج هزاران کارمند را اعلام کردند.

هفته جهنمی صنعت فناوری

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، شرکت‌ها در سراسر صنعت فناوری در چند هفته نخست سال ۲۰۲۳، اخراج‌هایی را اعلام کرده‌اند که شامل هزاران کارمند شده است. مقامات شرکت‌های فناوری اکثرا به ابهامات اقتصادی و نگرانی از وقوع رکود به عنوان مبنای تصمیم‌شان در تعدیل کارمندان و کاهش هزینه‌ها، اشاره می‌کنند. این اخراج‌ها، پس از اخراج هزاران کارمند توسط برندهای بزرگ فناوری در سال ۲۰۲۲ انجام می‌شود.

گوگل

آلفابت - شرکت مادر گوگل- روز جمعه به کارمندانش اعلام کرد حدود ۱۲ هزار نفر معادل شش درصد از کارکنان خود در سراسر جهان را اخراج می‌کند.

این اخراج‌ها در مقطع حساسی برای این شرکت آمریکایی که همواره در حوزه مهم تحقیقات هوش مصنوعی پیشرو بوده است، انجام می‌شود. آلفابت اکنون با چالش از سوی مایکروسافت در شاخه‌ای از فناوری روبروست که می‌تواند عملا هر محتوایی که کاربر می تواند به آن فکر کرده و در کادر متن وارد کند را تولید کند.

آلفابت در دو سال گذشته که شمار کارمندانش افزایش سریعی پیدا کرد، با واقعیت اقتصادی متفاوتی روبرو شده و ساندار پیچای، مدیرعامل آلفابت مسئولیت کامل تصمیماتی که گرفته شده است را برعهده می گیرد.

پیچای در سال ۲۰۱۹، مدیرعامل آلفابت شد. وی گفت: گوگل آماده می شود بخشی از تجربه‌های جدید برای کاربران، طراحان و کسب و کارها را به اشتراک بگذارد و این شرکت، با هوش مصنوعی در همه محصولاتش، فرصت مهمی پیش رو دارد.

مدیرعامل آلفابت گفت: اخراج‌ها پس از بازبینی افراد و اولویت‌ها صورت گرفت و به کاهش نیروی کار در مناطق مختلف منتهی شد. در میان کارکنانی که اخراج می‌شوند، استخدام کنندگان، کارکنان اداری و افراد مشغول در تیمهای مهندسی و محصول دیده می شوند.

ارزش سهام آلفابت در پی اعلام این خبر، در معاملات روز جمعه چهار درصد صعود کرد. ارزش سهام این شرکت در ۱۲ ماه گذشته، ۳۰ درصد نزول کرده که با افت ۲۴ درصدی شاخص نزدک، قابل مقایسه است.

مایکروسافت

مایکروسافت چهارشنبه گذشته اعلام کرد قصد دارد حدود پنج درصد از کارکنانش معادل حدود ۱۱ هزار نفر را اخراج کند. این شرکت تا ۳۰ ژوئن، ۲۲۱ هزار کارمند تمام وقت داشته که ۱۲۲ هزار نفر آنها در آمریکا و ۹۹ هزار نفر دیگر در کشورهای دیگر فعالیت می کنند.

غول نرم افزاری مایکروسافت ژوییه سال گذشته اعلام کرده بود تعداد اندکی از مشاغل حذف شده اند و این شرکت بعدا شمار کارمندانش را افزایش خواهد داد.

مایکروسافت در اظهارنامه به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرد اخراجها در واکنش به شرایط اقتصاد کلان و تغییر اولویتهای مشتری انجام می‌گیرد.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت روز چهارشنبه در یادداشتی به کارمندان این شرکت اعلام کرد همان طور که در دوران پاندمی، تسریع هزینه دیجیتالی مشتریان را مشاهده کردیم، اکنون شاهد آن هستیم که آنها، هزینه دیجیتالی خود را برای انجام کارهای بیشتر با هزینه کمتر، بهینه می‌کنند. ما شاهد آن هستیم که سازمانها در همه صنایع و مناطق جغرافیایی، محتاط شده اند زیرا بخشی از جهان دچار رکود شده و بخشهای دیگر بروز رکود را پیش بینی می‌کند.

روزانه ۱۶۰۰ کارمند فناوری از کار بیکار می‌شوند

از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، روزانه به طور میانگین ۱۶۰۰ کارمند در بخش فناوری، اخراج شده‌اند.

آمار وب سایت Layoffs.fyi نشان می‌دهد اخراج کارکنان در حوزه فناوری، هیچ نشانی از پایان ندارد و از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، به طور میانگین روزانه حدود ۱۶۰۰ نفر از کار، بیکار شده‌اند.

در سطح جهانی، ۹۱ شرکت فناوری وجود دارد که ۲۴ هزار و ۱۵۱ کارمند را در مدت ۱۵ روز نخست سال ۲۰۲۳ اخراج کرده‌اند. این رقم، معادل ۱۵ درصد از ۱۵۴ هزار و ۲۵۶ کارمندی است که در سال ۲۰۲۲ توسط بیش از هزار شرکت فناوری، اخراج شدند.

شرکت آمازون دو هفته پیش اعلام کرد بیش از ۱۸ هزار کارمند را اخراج می‌کند که بزرگترین اخراج در تاریخ این غول اینترنتی به شمار می رود. اندی جاسی، مدیرعامل آمازون در یادداشتی، این تصمیم را که جدیدترین نشانه از عمیق شدن رکود صنعت فناوری است، به کارمندان این شرکت اطلاع داده و اعلام کرده بود این اقدام، فرآیند برنامه ریزی سالانه آمازون را دنبال می کند.

این تعدیل نیرو که از سال میلادی گذشته آغاز شد، در ابتدا قرار بود شامل حال حدود ۱۰ هزار کارمند شود اما بعدا افزایش یافته و در واحدهای خرده فروشی و منابع انسانی از جمله بخش استخدام کنندگان، متمرکز خواهد بود.

شرکت‌های آمازون، متا و سلزفورس با اخراج به ترتیب حدود ۱۸ هزار نفر، ۱۱ هزار نفر و هشت هزار نفر در فاصله نوامبر سال ۲۰۲۲ تا ژانویه سال ۲۰۲۳، در صدر فهرست شرکت‌های فناوری قرار دارند که بیشترین تعداد اخراجی را داشته‌اند. با اخراج‌هایی که از سوی آمازون، مایکروسافت و گوگل اعلام شده است، جمعا ۴۰ هزار شغل فناوری از بین می‌روند.

اخراج‌های آمازون به طور عمده مربوط به کارمندانی بود که مشاغل اداری داشتند از جمله افرادی که در واحدی دستگاه‌ها و کتابهای آمازون و همچنین واحد منابع انسانی، مشغول به کار بودند. شرکت متا هم موقعیتهای شغلی در سراسر این شرکت از جمله واحد رئالیتی لبز که مسئول نظارت بر ابتکار متاورس است را کاهش داد. شرکت سلزفورس هم شمار کارمندانش را در واحدی اسلک و مول‌سافت کاهش داد.

موج اخراج‌ها که از سال میلادی گذشته استارت خورد، پس از آن روی داد که شرکت‌های فناوری در دوران پاندمی کووید ۱۹ برای پاسخگویی به تقاضا و توسعه سریع، عده زیادی را استخدام کردند اما با ضعیف شدن درآمد و نگرانی از وقوع رکود اقتصادی، اخراج‌های گسترده را در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز کردند. این روند در سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کرده است.

شرکت‌های آمازون و سلزفورس در نخستین هفته سال میلادی جاری اعلام کردند مجموعا بیش از ۲۵ هزار موقعیت شغلی را حذف می‌کنند. سایر شرکت‌های فناوری شامل شرکت رسانه ای ویمئو و شرکت نرم افزاری فلکس پورت هم شمار کارمندانشان را کاهش داده اند.

بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، و تنها صنعت فناوری نیست که کارمندانش را اخراج می کند. غول بانکی گلدمن ساکس هفته گذشته اخراج ۳۰۰۰ کارمند در سطح جهانی را آغاز کرد. شرکت بلک‌راک که بزرگترین شرکت مدیریت دارایی در جهان است هم برای نخستین بار در چهار سال گذشته، تعداد کارمندانش را حداکثر ۵۰۰ نفر کاهش می‌دهد.

 

copied
نظر بگذارید