مصرف آب در کشور ۳۰ درصد افزایش می یابد
بنابر بررسیهای انجام شده با رسیدن دما به ۴۰ درجه سلسیوس میزان تبخیر آب در کشور افزایش مییابد و از طرفی هم با افزایش احساس گرما میزان آب مصرفی نیز بیش از ۳۰ درصد رشد دارد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، طی سالهای اخیر دمای هوا در سطح کرهی زمین به دلیل انقلاب صنعتی یک درجه افزایش یافته و این در حالیست که روند افزایش گرمای هوا در ایران حداقل دو برابر جهان تخمین زده شده که باعث مصرف بیشتر حاملهای انرژی و آب در کشور است.
بنابر بررسیهای انجام شده با رسیدن دما به ۴۰ درجه سلسیوس میزان تبخیر آب در کشور افزایش مییابد و از طرفی هم با افزایش احساس گرما میزان آب مصرفی نیز بیش از ۳۰ درصد رشد دارد.
سرانه مصرف آب به طور متوسط براساس برآوردهای انجام شده استاندارد در جوامع شهری ۱۶۰ و در جوامع روستایی ۱۴۰ لیتر در روز به ازای هر نفر است،حال آنکه در کشور ما با توجه به بررسی های انجام شده این عدد به بیش از ۲۰۰ لیتر در روز برای هر نفر می رسد که این موضوع به تنهایی باعث ناترازی آب در سطح تاسیسات تامین،انتقال و توزیع می شود.
با این شیوه مصرف و با توجه به میزان تبخیر آب در این روزها خطر جدی ذخایر آب موجود را تا حد زیادی تهدید میکند و برای حفظ این ذخایر هر چند نمیتوان در بعد طبیعی اقدامی انجام داد اما در بعد انسانی میشود با تغییر الگوی مصرف از پایان این ذخایر پیشگیری کرد.
کولرهای آبی یکی از وسایل پرمصرف در این روزها برای خنک کردن محیط خانه یا کسب و کار است که بخش اعظمی از مصرف آب را نیز به خود اختصاص داده است، اما با انجام راهکارهایی ساده از جمله جانمایی کولر در مکان مناسب و یا ایجاد سایبان و سرویس به موقع که مانع نشت آب شود، در مصرف آب به میزان قابل توجهی صرفه جویی داشت.
استحمام در این روزهای گرم افزایش پیدا میکند و این در حالیست که در هر دقیقه دوش گرفتن بیش از ۲۰ لیتر آب مصرف میشود و میتوان با کاهش دفعات و کاهش زمان استحمام به میزان قابل توجهی در مصرف آب مدیریت کرد، همچنین در هنگام وضو گرفتن و یا مسواک زدن نیز باز نگه نداشتن شیر آب میشود تا حد زیادی از هدر رفتن آب پیشگیری کرد.
در کنار همه این موارد یکی از مهمترین اقدامات برای کاهش هدر رفت و مدیریت مصرف آب که میتوان به راحتی آن را انجام داد بهرهگیری از وسایل کاهنده است.
ممانعت از شستن راه پلهها، حیاط، مشاعات ساختمان و خودرو با آب شرب شهری، گذاشتن ظروف، میوه و سبزیجات در ظرف آب برای مدتی پیش از شست و شو به همراه روشن نکردن لباسشویی پیش از تکمیل ظرفیت آن نیز از جمله اقداماتی است که در مواقع پیک مصرف می تواند در مدیریت مصرف آب و صرفه جویی برای کمک در تامین آب سایر مردم توسط خود مشترکین تاثیر زیادی داشته باشد.
در نهایت باید گفت با توجه به گرمای بیسابقه تابستان سالجاری و از طرفی کمبود ذخایر آبی خطر اتمام ذخایر همه شهروندان را تهدید میکند و گذر از این خطر جدی با یک همآوایی جمعی در مدیریت مصرف آب امکانپذیر خواهد بود لذا میطلبد تا تک به تک افراد با تغییر الگوی مصرف خود نسبت به روزهای فراوانی آب در این شرایط با صرفه جویی هر قطره یک لیوان آب بیشتر به دیگران هدیه داد.