پایداری شبکه برق با وجود عبور از بدبینانهترین سناریوی مصرفی
با وجود ثبت رشد ۸درصدی پیک مصرف برق نسبت به سال گذشته، در حالی که بدبینانهترین سناریوی مصرفی، از رشد ۶درصدی پیک مصرف برق حکایت داشت، شبکه برق کشور پایدار است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، در تابستان سال جاری یکی از گرمترین تابستانهای نیمقرن اخیر را پشت سر میگذاریم و در برخی نقاط کشور، رکوردهای دمایی جدیدی به ثبت رسیده که در نیمقرن اخیر، بیسابقه بوده است.
افزایش تقاضای مصرف برق رابطه مستقیمی با افزایش دما دارد و بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر در پیش بودن تابستان بسیار گرم، در برنامه مدیریت بار تابستان ۱۴۰۳، سه سناریوی رشد مصرف ۳.۵درصدی، ۴.۵درصدی و ۶درصدی برای تابستان امسال پیشبینی شده بود که در حداقل میزان رشد مصرف، میزان اوج تقاضای برق به ۷۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات و در بدبینانهترین سناریو با رشد ۶درصدی در مصرف برق، اوج تقاضای برق به ۷۷ هزار و ۷۵۰ مگاوات برسد.
اما در سوم مردادماه، با ثبت تقاضای لحظهای برق به میزان ۷۹ هزار و ۱۸۹ مگاوات، شاهد رشد ۸درصدی پیک تقاضای برق نسبت به سال گذشته بودیم.
در واقع ۲درصد رشد مصرف، بیش از بدبینانهترین سناریوی مصرفی که صنعت برق برای آن خود را آماده کرده بود رقم خورد، با این حال با تلاش شبانهروزی کارکنان صنعت برق و پیادهسازی اصول مدیریت بار که برای نخستین بار، پیکسایی (جابهجایی بار) از مرز ۱۴ هزار مگاوات گذشت؛ شبکه برق کشور همچنان پایدار است.
پایداری شبکه برق ایران در حالی است که در بسیاری از کشورهای اطراف، جداول خاموشی منتشر شده تا شبکه برق این کشورها، با خاموشی سراسری مواجه نشوند.