افزایش ۵.۵ برابری ظرفیت نیروگاه های برق بادی ایران
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران(ساتبا) گفت: ظرفیت نیروگاههای بادی کشور با برنامهریزیهای صورت گرفته در دو سال آینده ۵/۵ برابر افزایش پیدا میکند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، محمود کمانی، معاون وزیر نیرو با بیان اینکه با برنامهریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم، احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر که نقش ویژهای در توسعه ۳۰ هزار مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیر کشور دارد، تولید برق از انرژی باد است که سهم ۳۰۰۰ مگاواتی از برنامه توسعه را به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر نیرو سهم دولت سیزدهم در کل ظرفیت منصوبه تجدیدپذیر را معادل ۳۴۳ مگاوات اعلام و اظهار کرد: این امر نشان دهنده رشد حدود ۴۰ درصدی توسعه تجدیدپذیرها در عمر دولت سیزدهم است. در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر احداث شده در کشور بالغ بر ۱۱۹۵ مگاوات بوده که سهم نیروگاه های بادی از این ظرفیت در سراسر کشور معادل ۳۶۶.۳۱ مگاوات است و با برنامه ریزی های صورت گرفته ظرفیت نیروگاه های بادی ایران در دو سال پیش رو ۵/۵ برابر افزایش می یابد.
بنا بر این گزارش اخیراً نیروگاه ۵۰ مگاواتی میل نادر در فاصله ۸۰ کیلومتری زابل در شمال سیستان و بلوچستان افتتاح و ظرفیت تولید برق بادی ایران را به بیش از ۳۶۶ مگاوات رسید.
بر اساس اطلس باد کشور، یکی از بادخیزترین مناطق دنیا در مرز ایران و افغانستان واقع شده و میل نادر در همین منطقه قرار گرفته است. ناحیهای گسترده که تحت تاثیر باد هرات بر اثر پدیدهای جوی به نام مونسون از شبهقارۀ هند رشد کرده، بادهای ۱۲۰ روزه سیستان را در تابستان پدید آورده و این منطقه را به یکی از بهترین مکانهای دنیا برای تولید برق بادی تبدیل کرده است.
نیروگاه بادی میل نادر با سرمایه گذاری ۵۶.۵ میلیون یورو در بخش نیروگاهی توسط مپنا اجرا شده و برای ۱۶۳ نفر در زمان احداث و ۱۵ نفر در زمان بهرهبرداری اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است.