سرریز شدن ۸ سد در کردستان

سد قشلاق سنندج با گذشت ۸۰ روز از سال همچنان در این فصل خردادماه در حال سرریز بوده و با سرریز ۷ سد دیگر، تنش آبی در استان کردستان رفع شده است.

سرریز شدن ۸ سد در کردستان

به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، در پی بارش‌های مناسب اواخر سال گذشته و امسال، سدهای قشلاق و آزاد سنندج - عباس‌آباد و سبدلو بانه - زیویه کامیاران - زریوار و گاران مریوان- چراغ ویس سقز سرریز کردند.

سد قشلاق یکی از سدهای استان کردستان است که ظرفیت مخازن آن ۱۰۰ درصد پر شده و با گذشت ۲۰ روز از خردادماه؛ سومین ماه بهار همچنان در حال سرریز است.

در همین زمینه؛ در بازدید میدانی و گفت‌وگو با مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کردستان وضعیت فعلی این سد را پیگیری و به تصویر کشانده که در ادامه با هم می‌خوانیم و می‌بینیم:

آرش آریانژاد در پاسخ به این سئوال که جم ذخیره سد قشلاق قبل از بارش‌ها چقدر بوده و چقدر آب داشت و با بارش‌های اخیر به چه میزان رسیده است؟ اظهار داشت: سد قشلاق با حجم مخزنی ۲۱۵ میلیون متر مکعب یکی از سدهای مهم کردستان است که تا دو سال قبل، قبل از اجرای پروژه آبرسانی از سد آزاد به تصفیه‌خانه شنندج، آب آشامیدنی شهر سنندج را تأمین می‌کرد و اکنون نیز حدود چند هزار هکتار اراضی پایاب توسط این سد در حال آبیاری است و امسال نیز جهاد کشاورزی توانسته چند ایستگاه پمپاژ را افتتاح کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس حجم ذخیره فعلی، خوشخبتانه مشکلی در تأمین آب این ایستگاه‌ها نداریم، گفت: اکنون با گذشت ۲۰ روز از خردادماه همچنان شاهد سرریز سد قشلاق سنندج هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌ای استان کردستان خاطرنشان کرد: قبل از شروع بارش‌ها که در اوایل زمستان سال گذشته و بهار امسال انجام شد، حدود ۵۷ تا ۶۰ میلیون متر مکعب آب وارد این سد شد.

وی در پاسخ به سئوالی که در استان چند سد داریم و حجم ذخیره آب فعلی آنها چه میزان است؟ عنوان کرد: در استان کردستان ۱۸ سد در حال بهره‌برداری و اجرا داریم که یک پراکندگی بسیار مناسبی در استان داریم.

آریانژاد اظهار کرد: خوشبختانه امسال از ابتدای فصل زراعی با توجه به بارش‌های خوب ۴۱۰ میلی‌متر بارندگی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و میانگین ۵۲ ساله، ۵ درصد افزایش بارندگی در کردستان داشته‌ایم.

وی با ذکر اینکه امسال ۸ سد در کردستان سر ریز کرد، توضیح داد: در حال حاضر حجم ذخیره آب سد قشلاق و سدهای گاران، زریوار، چراغ ویس سقز بصورت کامل پُر هستند. حجم ورودی و خروجی سد قشلاق ۵ متر مکعب بر ثانیه است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، از عمده دلایلی که سبب سرریز و ذخیره آب قابل توجه در سال جاری شده، لطف الهی و بارش نزولات جوی مناسب و مدیریت خوب منابع و مصارف آب توسط مجموعه این شرکت در منابع آبی استان کردستان بوده است.

وی اعلام کرد: سد گاران ۱.۸ دبی، زریبار ۱.۳، آزاد ۹ و چراغ‌ویس ۳ مترمکعب بر ثانیه، هم اکنون در حال سرریز و سدهای عباس‌آباد و سبدلو بانه، زیویه کامیاران، دارای حجم ذخیره آب با ظرفیت ۱۰۰ درصدی هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان درباره حجم ذخایر سدها گفت: در حال حاضر ۷۱ درصد سدهای استان پرآب هستند که این رقم نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است.

وی درباره تأثیرسد قشلاق در توسعه استان این‌گونه توضیح داد در هر جایی که سد سازی انجام می‌شود، قطعاً در همه حوزه‌ها به ویژه حوزه کشاورزی پایین دست و بالادست خیر و برکت خواهد داشت.

آریانژاد افزود: خوشبختانه در پایاب این سد نیز یک توسعه متوازن کشاورزی، صنعتی و گردشگری به وجود آمده و ظرفیتی برای توسعه این حوزه‌ها شده و امید که شاهد توسعه در زیرساخت‌های کردستان باشیم.

وی در پاسخ به سئوال پایانی که آیا بارش‌های اخیر تضمین‌کننده عبور استان از تنش آبی خواهد بو‌د‌؟ اذعان داشت: بر اساس پارامترهای هواشناسی؛ با یکی دو سال بارش نمی‌توان از دوره خشکسالی عبور کرد، چراکه دوره‌های خشکسالی ممتد و زمانی می‌توانیم بگوئیم عبور کرده‌ایم که در دشت‌های قروه و دهگلان، چاردولی شاهد افت آب‌های زیرزمینی نباشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان اضافه کرد: وقتی منابع و مصارف با هم همخوانی داشته باشد و حجم مخزن برای سال‌های آینده کارایی داشته باشد، می‌توان به عبور امیدوار بود.

وی ابراز داشت: خوشبختانه با توجه به وضعیت منابع امسال، هیچ‌گونه مشکلی در تأمین آب کشاورزی، شرب و صنعتی از محل سدها نداشته و دارای تنش نخواهیم بود. امیدواریم با توجه به بارش‌ها شاهد جبران کسری منابع در دشت‌های قروه باشیم.

 سد قشلاق یا سد وحدت سدی در ۱۲ کیلومتری شمال سنندج مرکز استان کردستان ایران است که آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه را تأمین کرده و از مقاصد گردشگری و دیدنی‌های سنندج به شمار می‌آید.

copied
نظر بگذارید