مصرف برق خانه را چطور محاسبه کنیم؟
الگوی مصرف برق از موضوعات مهمی است که میزان آن برای نقاط مختلف کشور بسته به اقلیم متفاوت است. این الگو برای تمامی کشور در ماههای غیرگرم ۲۰۰ کیلووات ساعت و در ماههای گرم برای مناطق عادی که بیش از ۸۰ درصد مشترکین برق را شامل میشود ۳۰۰ کیلووات ساعت است، منطقهای که تهران نیز جزو آن است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، استان تهران وسعتی حدود ۹۵۶‚۱۸ کیلومترمربع مساحت دارد و حداکثر و حداقل مطلق درجه حرارت تهران ۴۱ تا ۴۶ درجه سانتی گراد است. همچنین تهران در سال ۴۰ روز یخبندان دارد؛ از سوی دیگر آب و هوای تهران در مناطق کوهستانی شمال اندکی مرطوب و معتدل است و با گسترش رو به جنوب گرم و خشک میشود.
طبق این گزارش و با توجه به گستردگی جمعیت در این استان الگوی مصرف برق همیشه از موضوعات قابل توجه است. مقدار الگوی مصرف برای هر نقطه از کشور بسته به اقلیم آن متفاوت خواهد بود، الگوی مصرف برای تمامی کشور در ماه های غیرگرم ۲۰۰ کیلووات ساعت و در ماههای گرم برای مناطق عادی که بیش از ۸۰ درصد مشترکان برق را شامل می شود ۳۰۰ کیلووات ساعت است. از سوی دیگر با توجه به شرایط آب و هوایی حاکم بر شهر تهران این کلانشهر در دستهبندی عادی الگوی مصرف قرار میگیرد.
مصرف برق استان تهران برای یکی از گرمترین روزهای سال گذشته با رکوردشکنی به نصاب تقریبی 13 هزار مگاوات رسید. از طرفی گزارشهای منتشر شده در سال قبل حاکی از آن بود که با اجرایی طرحهای مدیریت مصرف و مشارکت مشترکان ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ مگاوات میزان مصرف برق در بخش خانگی مدیریت شد. بررسیها در این زمان نشان میدهد در فصل گرم سال قبل و برای نخستینبار در کشور میزان مصرف بخش صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت و میزان مصرف برق صنایع ۲ درصد نسبت به بخش خانگی بیشتر شد.
بنا بر این گزارش تنظیم دمای کولر گازی بر روی ۲۴ درجه یکی از مهمترین گامها برای مدیریت مصرف و استفاده از دور کند کولرهای آبی نیز گام بسیار مهمی است که میتواند به مدیریت مصرف کمک کند. همچنین استفاده نکردن از وسایل پرمصرف در ساعتهای اوج بار (از ساعت ۱۳ تا ۱۷) از دیگر راهکارهای رعایت الگو است. از طرفی بهتر است برای خریداری لوازم برقی، وسایلی انتخاب شود که رده برچسب انرژی آن در بالاترین حد قرار داشته باشد.
مصرف برق خانه را چگونه محاسبه کنیم؟
اما برای رعایت الگوی مصرف، مدیریت و حساب کتاب آن صرفا کافی است عدد وات(معمولا بر پشت دستگاه درج شده است) را در مقدار ساعت مصرف لوازم برقی در روز، هفته یا ماه ضرب کنیم. مثلا از یک جاروبرقی ۱۰۰۰ وات در ماه حدود ۸ ساعت استفاده میکنیم. بنابراین
۸۰۰۰=۱۰۰۰*۸ ساعت
از آنجایی که هر کیلووات ساعت ۱۰۰۰ وات است، حاصل ضرب را بر ۱۰۰۰ تقسیم کرده و میزان مصرف به کیلووات ساعت به دست میآید.
۸=۱۰۰۰÷۸۰۰۰
البته در برخی وسایل برقی به خصوص موارد دارای موتور باید این عدد را در ضریبی حدود ۰.۸ ضرب کرد.
بر این اساس بهتر است هماکنون برچسب لوازم برقی منزل را بررسی)عمده مصارف برق که به ترتیب عبارتند از کولر، یخچال، لوازم صوتی و تصویری و روشنایی را باید مورد توجه قرار داد( و با ارزیابی مصارف برق نسبت به مدیریت آن اقدام کنیم.