برنامهریزی فنلاند برای تولید انرژی از ضایعات جنگلی، کود و زباله
فنلاند از جمله معدود کشورهای جهان است که برنامه ریزی مشخصی برای حذف سوخت فسیلی از چرخه تولید انرژی تا سال ۲۰۳۵ میلادی تنظیم کرده است و دولتمردان این کشور تلاش دارند ضمن به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانهای، این کشور را به اولین کشور بدون سوخت فسیلی تبدیل کنند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، هم اکنون چیزی حدود ۲۰ درصد از مصرف برق فنلاند از طریق نیروگاه برقابی، ۳۰ درصد از طریق نیروگاههای هستهای، ۱۰ درصد از طریق سوخت فسیلی و مابقی یعنی ۴۰ درصد از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و زیست توده تامین میشود و دولت این کشور بنا دارد تا سال ۲۰۳۵ به صورت کامل سوختهای فسیلی را از چرخه تولید برق حذف کند.
بر اساس گزارشی که پیشتر «bioenergyinternational» منتشر کرد، تولید برق از طریق سوختهای فسیلی در کشور فنلاند در سالهای اخیر روند کاهشی داشته و در نقطه مقابل روند تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر و زیست توده افزایشی بوده است.
به عنوان نمونه طی ۵ سال اخیر ظرفیت تولید برق فنلاند از محل سوختهای فسیلی تا ۷ درصد کاهش یافت و سهم تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و زیست توده به شکل چشمگیری افزایش یافت و به بیش از ۴۰ درصد رسید.
دولت فنلاند یکی از معدود کشورهایی است که بنا دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی سهم تولید برق از انرژیهای زیست توده را تا ۳۰ درصد افزایش دهد و به موازات آن سهم تولید برق از محل سوختهای فسیلی را به صفر برساند.
این دستور کار دولت فنلاند بر اساس استراتژی ملی انرژی و اقلیم که در سال ۲۰۱۹ میلادی و در راستای عمل به مقررات توافق نامه آب و هوایی پاریس اجرایی میشود که بر اساس آن افزایش تدریجی سهم سوختهای زیست توده مورد تاکید قرار دارد.
مستند به گزارشی که در پایگاه اینترنتی وزارت کشاورزی و جنگلداری فنلاند «mmm.fi» منتشر شد، انرژی زیست توده نقش کلیدی در ارتقاء شاخصهای زیست محیطی فنلاند ایفا خواهد کرد و نقش اصلی را در این کشور برای انتقال از سوختهای فسیلی به انرژی پاک بر عهده خواهد گرفت.
علاوه بر زبالههایی که میتوان از آنها به عنوان منبع تولید انرژی زیست توده استفاده کرد در فنلاند به واسطه جنگلهای وسیع، ظرفیت فراوانی برای بهره برداری از ضایعات جنگلی وجود دارد که نقش موثری در افزایش ظرفیت تولید انرژی زیست توده دارد و ۷۴ درصد از مواد سوختی تامین کننده این نوع انرژی از این محل تامین میشود.
بر اساس این گزارش در کشور فنلاند از منابع مختلفی مانند ضایعات جنگلی، کود حیوانی و زبالههای شهری استفاده میشود و جالب اینکه بخشی از برق حاصل از این محل به کشورهای همسایه صادر میشود.