اجرای طرح ویژه تامین آب تهران در زمان زلزله و بحران / احداث مخازن اضطراری در ۵۱۲ محله پایتخت

رئیس مرکز مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۴، تمامی محلات تهران به مخازن اضطراری آب مجهز می شوند،گفت: براین اساس در صورت بروز حادثه‌ و قطع شبکه آب شرب، حداقل نیاز شرب مردم در سه روز نخست بروز حادثه تأمین می شود.

اجرای طرح ویژه تامین آب تهران در زمان زلزله و بحران / احداث مخازن اضطراری در ۵۱۲ محله پایتخت

به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، مهدی اکبریان با اشاره به اجرای طرح ویژه‌ در شهر تهران جهت آبرسانی در صورت بروز حوادثی بزرگی که منجر به قطع آب شرب شبکه تهران شود،گفت:براین اساس در روزهای نخست،مردم با خطر بی‌آبی مواجه نمی شوند.این درحالیست که این روزها در نقاط مختلف محلات، به‌ویژه پارک‌ها و فضای سبز شهری، شاهد گودبرداری‌هایی هستیم که به‌منظور احداث مخازن اضطراری آب صورت می‌گیرد.

وی افزود: براین اساس در محلات تهران، مخازنی ۱۰۰ هزار لیتری در مسیر شبکه آب شهری تعبیه می شود تا در زمان بروز زلزله و حوادث بزرگ در صورت قطع آب شرب، مورد استفاده قرار می گیرند.

رئیس مرکز مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ از شورای شهر تهران درخواست شد با تخصیص اعتباراتی با عنوان تبصره ۳ موافقت کنند که از آن محل دو پروژه تکمیل رینگ آبرسانی تهران و آبرسانی اضطراری را اجرایی کنیم،یادآور شد:طرح ساخت مخازن آبرسانی اضطراری آب مورد موافقت قرار گرفت اما تا زمان ابلاغ آن، عملا از سال ۱۴۰۰ ساخت نخستین مخزن اضطراری آب آغاز شد.

وی با بیان اینکه «در سال نخست در حد کمتر از ۱۰ مخزن ۱۰۰ مترمکعبی احداث شد»، گفت: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اجرای این پروژه با سرعت بیشتری پیگیری شد.

وی با بیان اینکه عمدتا کشورهای زلزله‌خیزی از جمله ژاپن به این موضوع توجه کرده اند و در تهران نیز، طرحی که در حال اجراست براساس مطالعاتی است که جایکا به عنوان مشاور در خصوص نیازهای زیرساختی تهران در زمان بروز زلزله انجام داده بود،اظهار کرد:در این طرح دسترسی به مخازن اضطراری آب به فاصله حداکثر ۱۰۰۰ متر برای هر شهروند تهرانی درنظر گرفته شده، به‌طوری که در تمامی محلات تهران مخازنی احداث می‌شود که در زمان بروز حادثه و قطعی آب در شبکه، مردم بتوانند در شعاع ۱۰۰۰ متری خود به نزدیک‌ترین مخزن اضطراری آب دسترسی پیدا کنند.

وی افزود: این مخازن عمدتا در پارک‌ها جانمایی شده ومردم در محلات مختلف تهران شاهد هستند که در بخشی از پارک‌ها، در حال گودبرداری و عملیات احداث این مخازن هستیم.

اکبریان با اشاره به اینکه در زمان بروز بحران، برای هر شهروند، با حجم ۳ لیتر در شبانه‌روز  آب شرب  از این مخازن به‌مدت سه‌شبانه‌روز تأمین می شود،تصریح کرد: در صورت بروز حادثه‌ای مثل زلزله بم، در تهران، از حیث تأمین آب شرب برای مردم در ۷۲ ساعت نخست، نگرانی وجود نخواهد داشت.

رئیس مرکز مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان تهران در ارتباط با مکانیزم این مخازن یادآور شد: در این مخازن با نصب شیر هیدرولیکی،به‌محض اینکه فشار شبکه به‌طور قابل ملاحظه‌ای تغییر کند، به‌صورت اتوماتیک شیر بسته می‌شود و آب شربی که در مخزن در حال عبور مستمر بوده، به میزان ۱۰۰ مترمکعب ذخیره‌سازی می‌شود.

وی در خصوص مکانیزم برداشت از این مخازن گفت: یک پمپ بنزین در کنار هر مخزن تعبیه شده که با استفاده از آن می‌توان آب را برداشت کرد. همچنین مکانیزم دستی نیز برای برداشت آن تعبیه خواهد شد.

وی به گروه‌های دوام شهرداری‌ها که در مواقع بحران مورد استفاده قرار می‌گیرند،اشاره کرد و افزود:میراب‌هایی را در چند دوره برای بهره‌برداری از این مخازن در زمان اضطراری به‌عنوان میراب‌های محله آموزش داده‌ایم.

اکبریان با بیان اینکه تا امروز کار احداث ۱۶۷ مخزن آغاز شده است،گفت: از این تعداد، ۸۰ مخزن به شبکه وصل شده و ۸۷ مخزن دیگر نیز به مرور تکمیل شده و به شبکه وصل خواهند شد.همچنین برای کل شهر تهران، ۵۱۲ محله برای احداث مخازن پیش‌بینی شده و در برخی محلات، بیش از یک مخزن احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۴، تمامی محلات تهران به مخازن اضطراری آب مجهز می شوند،تصریح کرد: براین اساس در صورت بروز حادثه‌ای که منجر به قطع شبکه آب شرب شود، حداقل نیاز شرب مردم در سه روز نخست بروز حادثه تأمین شود.

copied
نظر بگذارید