اختصاصی چابک آنلاین؛
تعداد آسانسورهای تولیدی یکساله در ایران معادل کل اروپا است
نائب رئیس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران، اعلام کرد که از زمان آغاز ساخت مسکن مهر تقاضای ساخت ۷۵ هزار دستگاه آسانسور درکشور وجود داشت و ایران سومین کشور بزرگ تولید کننده آسانسور بوده که با رو به اتمام بودن ساخت مسکن مهر، تقاضای فعلی وسالانه به حدود ۲۸ هزار دستگاه در سال رسیده است.
چابک آنلاین، لیلی اسماعیل زاده، "ایرج نیازی" در گفتگو با چابک آنلاین، بیان کرد: درحال حاضر، ایران چهارمین کشور تولید کننده آسانسور در دنیا به شمار می رود وتعداد آسانسورهای تولید شده در ایران در یکسال، معادل تعداد آسانسورهایی است که در اروپا تولید میشود.
وی، در عین حال افزود: ممنوعیتها و محدودیت های بین المللی باعث شده تا تولید قطعات فلزی و قطعات چگالی برای برخی قطعات مورد نیاز آسانسور در داخل کشور تولید شود هر چند که این امر هنوز باعث نشده تا تمام قطعات مورد نیاز برای ساخت آسانسورها در داخل کشور تولید شوند.
نیازی، ادامه داد که با وجود تولید قطعات آسانسور، هنوز نمیتوانیم به طور کامل نیاز آسانسورهای ساختمان های بلند مرتبه و خاص را برآورده کنیم و اگر فقط به تولید داخلی اکتفا کنیم، این کمبود حل نخواهد شد.
نائب رئیس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران افزود: نبود مواد اولیه برای تولید، یکی از چالشهای بزرگ برای تولیدکنندگان آسانسور بوده حتی برای کسانی که در حال تولید قطعات برای آسانسورهای ۵ و ۶ طبقه هستند، موجب مشکلات جدی شده است.
وی،گفت: تمام آسانسورهای تحویل داده شده به سازمان ملی استاندارد باید بیمه مسئولیت بدنی داشته باشند، زیرا استانداردها سالانه بهروز میشوند و از 20 سال پیش بدین سو، تقریباً یک میلیون دستگاه استاندارد اولیه دریافت شد، اما بعضی از این استانداردها به صورت ادواری تمدید شده اند.
نائب رئیس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران، ادامه داد: در شرایط فعلی 10 درصد از آسانسورها استاندارد ها را رعایت میکنندکه البته، درشهرهای بزرگ و با وجود سازمانها و نهادهای نظارتی، استانداردها بیشتر رعایت میشوند.
به گفته نیازی، تولیدکنندگان آسانسور در داخل کشور با مشکلاتی همچون بیمه، دارایی و تامین اجتماعی روبرو هستند زیرا هزینههای بالای تامین اجتماعی بر تولیدکنندگان تأثیرگذار بوده و مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای طراحی و مونتاژ هم به شرکتها و مصرفکننده نهایی آسیب میزند.
نائب رئیس سندیکا صنایع آسانسورو پله برقی، بیان کرد: حمایت دولت از طریق کاهش هزینههای شرکتهای تولیدی و تامین قطعات وکاهش هزینههای تامین اجتماعی و مالیات میتواند به افزایش تولید و اشتغال کمک کند.
وی،گفت: قطعات آسانسورها باید بر اساس استانداردهای مشخصی نصب شوند، اما متأسفانه این قطعات به دلیل کیفیت پایین و عمر کوتاهی که دارند بعد از چند سال، آسانسور باید بازسازی شود و این هزینه باید توسط مالکین و مستأجرین پرداخت شود.