بیمه البرز
بیمههای عمر و مستمری
شرایط بیمههای عمر و مستمری بیمه البرز به شرح زیر است .
به گزارش چابک آنلاین
درباره بیمه های عمر :
بیمه عمر نوعی بیمه است که مخاطرات زندگیها را تحت پوشش قرار میدهد. بیمه عمر میتواند ریسکهائی به شرح زیر را در زندگی شما پوشش دهد:
- ریسک مرگ زودهنگام،
- ریسک مرگ طبیعی و به موقع،
- ریسک از دست دادن توانائی کار برای ادامه آبرومندانه زندگی،
- ریسک نداشتن پشتوانه کافی برای مستمری و بازنشستگی در سنین پیری و سالخوردگی،
- ریسک هزینه بالا و دردسرهای نگهداری و انتقال ثروت امروز زندگی هر شخصی به فرداهای زندگی خودش،
- ریسک هزینه بالا، مالیات بر ارث در خور توجه و دردسرهای انتقال ثروت و ماحصل زندگی خود به کسانی که تمایل داریم پس از فوت ما از آن استفاده نماید،
- ریسک تورم و شرایط نامطلوب اقتصادی در محیط زندگی.
کلیه ریسکهای بالا در دو دسته «ریسک مرگ» و «ریسک زنده ماندن» طبقهبندی میشوند که بر این اساس سه نوع بیمه عمر شکل میگیرد.
نوع اول – بیمههای عمری که فقط ریسک مرگ را پوشش میدهند. بیمهگر متعهد میشود که در صورت وقوع مرگ، سرمایه بیمه را بپردازد. این نوع از بیمهها در صورت زنده ماندن شخص بیمه شده، هیچ سرمایه قابلپرداختی ندارند.
نوع دوم – بیمههای عمر که فقط ریسک زنده مانده را پوشش میدهند. بیمهگر متعهد میشود که در صورت زنده مانده شخص بیمه شده در زمان یا زمانهای مشخص شده، سرمایه بیمه را بپردازد. این نوع از بیمهها در صورت مرگ شخص بیمه شده، هیچ سرمایه قابلپرداختی ندارند.
نوع سوم – بیمههای عمری که هر دو ریسک بالا را به شکل مختلط پوشش میدهند. در این نوع، بیمهگر هم برای وقوع مرگ و هم برای زنده ماندن شخص بیمه شده، تعهداتی را قبول میکند. به عبارت دیگر، اگر شخص بیمه شده در طول مدت قرارداد فوت نماید، بیمهگر سرمایه فوت را پرداخت میکند و اگر تا پایان مدت بیمه زنده بماند، بیمهگر سرمایه حیات را میپردازد.
تمامی محصولات بیمهای عمر بر اساس یکی از این سه نوع بالا طراحی و معمولاً با نامهای تجاری مختلف عرضه میشوند.
عرضه بیمهنامه عمر و تشکیل سرمایه بیمه البرز تا سال ۱۳۹۲ ادامه یافت و در این سال به دلیل قدیمی شدن طرح، کنار گذاشته شد.
این محصول بیمهای بالغ بر ۱۶ سال عرضه شد که در طول این مدت سه مرتبه در قالب فازهای یک الی سه مورد تجدیدنظر اساسی قرار گرفت.
امروز بخش زیادی از مشتریانی که این محصول را خریداری کردهاند، یا تعهدات بیمه البرز را بطور کامل دریافت کردهاند و یا اینکه بیمهنامههای آنان کمافیالسابق ادامه داشته و در جریان است.
بیمهنامه فوت تمام عمر (محصول قدیم) :
بیمهنامه فوت تمام عمر بیمه البرز، برای اولین بار در کشور و در پاسخ به نیاز جامعه، در سال ۱۳۸۷ عرضه شد.
عرضه بیمهنامه فوت تمام عمر بیمه البرز تا سال ۱۳۹۵ ادامه یافت و در این سال به دلیل قدیمی شدن طرح و نیاز به طراحی مجدد و کامل آن مطابق با مقررات جدید، کنار گذاشته شد.
تعهدات بیمه البرز در این بیمهنامه مادامالعمر است و بیمه البرز در حال تهیه جایگزین مناسبی برای آن است.
بیمه نامه مستمری (محصول قدیم) :
بیمهنامه مستمری بیمه البرز، برای اولین بار در کشور و در پاسخ به نیاز جامعه، در سال ۱۳۸۷ عرضه شد.
عرضه بیمهنامه مستمری بیمه البرز تا سال ۱۳۹۵ ادامه یافت و در این سال به دلیل قدیمی شدن طرح و نیاز به طراحی مجدد و کامل آن مطابق با مقررات جدید، کنار گذاشته شد.
بیمهنامه مستمری بیمه البرز در ۸ شکل مختلف طراحی شده بود که در نوع خود بینظیر بود. این بیمهنامه به صورتهای مادامالعمر و یا غیرمادامالعمر عرضه شده است و بیمه البرز به تعهدات خود در خصوص این بیمهنامه عمل میکند.
ضمناً تهیه جایگزین مناسبی برای این بیمهنامه هم از اقدامات در دست انجام بیمه البرز است.
بیمهنامه عمر و سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۰ با هدف جایگزینی موقت آن با بیمهنامه عمر و تشکیل سرمایه در بیمه البرز طراحی و عرضه شد.
در حال حاضر، دارندگان این بیمهنامه بخش زیادی از بیمهگذاران بیمههای عمر و مستمری بیمه البرز را به خود اختصاص دادهاند که خدمات رسانی به آنها همانند کلیه طرحهای قبلی شرکت بیمه البرز تا آخرین نفر و آخرین بیمهنامهها ادامه خواهد یافت.
- چترا، عنوان یک بیمهنامه زندگی است که بیمه البرز طراحی کرده است.
- برخلاف آنچه که در بازار متداول است، نباید تصور کرد که این بیمهنامه صرفاً یک تغییر نام و عرضه محصولات موجود با بستهبندی جدید است.
- طراحی چترا برآمده از دو دلیل عمده زیر است:
اول - محصولات موجود بازار با آنچه که باید باشند فاصله بسیار دارند و این موضوع مهمترین عامل بازدارنده در توسعه بیمههای زندگی است.
دوم - محصولات موجود بازار برای عموم مردم کشور، ناشناخته و مبهماند و شبکه فروش شرکتها متحمل باری اضافی برای پوشش دادن نواقص و ابهامات موجود در این محصولات و فرآیندهای کاری مربوطه میگردند.
بیمهنامه چترا- طرح های آتی:
مرحلهاول : تصمیم به خرید بیمهنامه
۱. انتخاب مشاور (نماینده شرکت بیمه – شعبه ) :
چرا مشاور ؟
به محصولی در بازار احساس نیاز میکنید و قصد خرید دارید ، برخی از محصولات برای شما کاملا شناخته شده و قابل لمس است به این صورت که دقیقا میدانید آن کالا چیست و یا چگونه کار میکند؟ مانند :خودکار ،لیوان ،کلوچه و....ابهامی در مورد آن ندارید و و تنها سوال شما از فروشنده میتواند در مورد تنوع محصول و یا برند آن باشد،اما بیمه عمر محصول آسانی نیست ، نامشهود است ، جزییات زیادی دارد و با حجم زیادی از قوانین و مقررات کار میکند ، پوششهای بیمهای و شرایط خرید آن تنوع زیادی دارد و اگر متناسب با نیاز شما انتخاب نشود ، پس مدت کوتاهی پشیمان شده و تقاضای بازخرید میکنید، نمایندگان شرکت بیمه افرادی هستند که برای راهنمائی دادن به شما در این باره، میتوانند موجب یک انتخاب مناسب و خرید خوب از سوی شما گردند.
۲. مرحله دوم : تکمیل فرمهای مورد نیاز
۲.۱ : فرم پیشنهاد بیمهنامه چترا : شامل مشخصات بیمهگذار، مشخصات شخص بیمه شده، مشخصات ذینفع(ها)، پوششهای بیمهای مورد نیاز شما و مدت بیمهنامه
۲.۲ :فرم پرسشنامه بیمهنامه چترا : شامل پرسشهایی در مورد سبک زندگی شخص بیمه شده، وضعیت سلامتی شخص بیمه شده و میزان سلامتی اعضای خانواده او
چرا فرمها باید صادقانه پر شود؟
بیمهگر تعهداتی بسیار بزرگتر از حقبیمهای که شما تعهد میکنید را قبول میکند. تصمیم بیمهگر برای بیمه کردن یا نکردن، منحصراً برپایه اطلاعاتی است که شما از طریق این فرمها اظهار میکنید. بنابراین نبود حسن نیت در تکمیل این فرمها، به شکلی که بیمهگر نتواند میزان ریسک شما را به درستی تعیین کند، میتواند به خسران چشمگیر شرکت بیمه و وارد آمدن زیان قابل توجه به سایر بیمهشدگانی که دارای حسن نیت بودهاند، بیانجامد. از این رو، صادقانه پر کردن فرمها دارای اهمیت اساسی بوده و در هر مرحلهای از قرارداد که ثابت شود، اظهارات صورت گرفته مطابق با واقعیت نبوده است، اساس قرارداد بیمه زیر سئوال خواهد رفت.
چرا برای خرید بیمه عمر به اطلاعات پزشکی فرم پرسشنامه نیاز است؟ علت انجام آزمایش یا معاینه حضوری چیست؟
تصور کنید برای سفارش دوخت لباس به خیاط مراجعه میکنید، خیاط ابتدا اندازه میزند و حتی بارها شما را جهت ارزیابی اندازه درست لباس فرا میخواند و مراجعه مکرر شما به تحویل لباسی باب میل و کاملا اندازه میانجامد. فرض کنید عازم یک مسافرت خارجی هستید و برای اخذ ویزا باید حضورا در سفارت کشور مقصد حاضر شوید، حضور شما در سفارت شما را به هدف انجام سفر مورد نظر میرساند، پس برای خرید برخی خدمات باید مراحلی را برای ارایه بهتر خدمت خریداری شده از سمت فروشنده طی کرد. بیمه عمر هم قولی است که برای ارایه خدمات در جهت رفع مشکل شما در آینده داده میشود پس برای خرید یک قول طولانی مدت باید فروشنده (شرکت بیمه) اطلاعاتی نسبی از وضعیت سلامتی و سبک زندگی مشتری داشته باشد تا ارایه خدمات در آینده به آسانی صورت گیرد. همچنین آزمایش و معاینه حضوری به مشتری هم کمک میکند از وضعیت سلامتی و جسمی خود مطلع باشد و مسایل مربوط به آن را پیگیری کند.
چرا باید در ارایه اطلاعات به شرکت بیمه اعتماد کنم ؟
سالهای طولانی است که بیمه گذاران به شرکت های بیمه اعتماد کرده اند و هیچگاه این اعتماد خدشه دار نشده است، شرکت بیمه همواره رازدار بیمه گذار و شخص بیمه شده است.
۳. مرحله سوم : مدارک مورد نیاز برای صدور بیمهنامه :
مدارک سجلی (شناسنامه ، کارت ملی )
پیوست مستندات سوابق معایناتی و آزمایش برای بیماریهای اظهار شده در پرسشنامه
۴. مرحله چهارم : پذیرش ریسک
پس از تکمیل و ارایه فرم پیشنهاد و پرسشنامه و یا در صورت لزوم انجام آزمایش و معاینه حضوری توسط پزشک معتمد شرکت، کار ارزیابی میزان ریسک و قیمتگذاری آن توسط شرکت بیمه انجام میشود تا پس از آن بتوان نسب به صدور بیمهنامه اقدام کرد.
۵. مرحله پنجم : تایید مندرجات و پرداخت حقبیمه :
پرداخت قسط اول حقبیمه : پرداخت قسط اول توسط بیمهگذار که باید صرفا به حسابهای شرکت بیمه البرز و از طریق درگاه اینترنت بیمه البرز، صورت گیرد.
در صورتی که بیمهنامه با ئذیرش مواجه نباشد و وجهی به حسابهای شرکت واریز شده باشد، وجه واریزی عیناً برگشت خواهد شد.
۶. مرحله ششم :صدور بیمهنامه وآنچه پس از صدور بیمهنامه از واحد صدور تحویل میگیرم :
یک بیمهنامه شامل اوراقی به شرح زیر است که پس از صدور تحویل شما میگردد:
- برگ مشخصات بیمهنامه،
- کتابچه شرایط عمومی و شرایط ویژه بیمهنامه (پیوست شماره یک)،
- جدول تعهدات بیمهگر (پیوست شماره دو)،
- جدول تعهدات بیمهگذار (پیوست شماره سه)،
- جدول اقساط حقبیمه (پیوست شماره چهار) که این مورد در صورتی وجود خواهد داشت که حقبیمه به شکل یکجا نباشد. ضمناً این جدول حاوی اقساط یکسال است و برای سالهای بعد، جدول به شکل سیستمی توسط مشتری قابل دریافت میباشد.
توضیح : امکان تغییر در شرایط بیمه نامه پس از صدور آن نیز وجود دارد. برای تغییر در مفاد قرارداد لازم است درخواست کتبی بیمهگذار به شرکت بیمه ارائه و طی مراحل اداری پذیرش ریسک مربوطه، در صورت موافقت بیمهگر با آن، قابل انجام خواهد بود.