اختصاصی چابک آنلاین؛

سود عملیاتی واسپاری ملت رشد۱۶۲ درصدی را تجربه کرد

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، اظهار داشت: تحقق ۱۳۷ میلیارد و 400 میلیون تومان درآمد از محل عملیات تخصصی لیزینگ، آن هم با نسبت بالای ۹۹ درصد درآمد عملیاتی، نشان‌دهنده بهبود معنادار در بهره‌وری و بازدهی شرکت واسپاری ملت در سال مالی گذشته است.

سود عملیاتی واسپاری ملت رشد۱۶۲ درصدی را تجربه کرد

به گزارش چابک آنلاین، "محمدجعفر چراغی"، افزود: بخش عمده از این رشد در پی استقرار هیئت‌ مدیره جدید و رفع گلوگاه‌های اجرایی، در چهار ماه پایانی سال رقم خورده و چشم‌اندازی مثبت برای تداوم سودآوری عملیاتی شرکت درسال جاری ترسیم می‌کند.

وی، گفت: سود عملیاتی شرکت واسپاری ملت نسبت به دوره مشابه سال قبل رشدی معادل ۱۶۲ درصد را تجربه کرده که این میزان رشد، با وجود شرایط دشوار اقتصادی و تورمی، گویای سیاست‌گذاری صحیح و پیگیری مستمر مدیریت شرکت است. 

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، تاکید کرد که بخش قابل توجهی از این سود در قالب ذخایر احتیاطی منظور شده و در صورت عدم لحاظ این ذخایر، رقم سود خالص حتی بیشتر نیز می‌بود.

چراغی،گفت:این شرکت طبق اساسنامه و با مجوز بانک مرکزی فعالیت می‌کند و مأموریت آن، کمک به رشد و توسعه پایدار اقتصادی کشور از طریق تسهیل در فرآیند تأمین مالی است.

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، بیان کرد: این شرکت در خرداد ماه سال ۱۳۸۸ با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد تومان تأسیس شد که این سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران تأمین شد و در سال ۱۳۹۳ باافزایش سرمایه‌ای معادل ۴۳۴ درصد، سرمایه شرکت به ۸۰ میلیارد تومان رسید.

چراغی افزود:در ادامه در تیرماه ۱۴۰۲، پس از گذشت تقریباً یک دهه، سرمایه شرکت بار دیگر افزایش یافت و از محل آورده نقدی و مطالبات حال‌شده سهامداران به رقم ۱۵۰ میلیارد تومان ارتقاء پیدا کرد؛ این افزایش سرمایه نقش مهمی در ارتقاء گردش مالی و چابکی شرکت در پاسخ‌گویی به نیاز بازار ایفا کرد.

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، بابیان اینکه، نکته قابل توجه در مسیر فعالیت شرکت، اخذ اولین مجوز پنج‌ساله رسمی از بانک مرکزی برای فعالیت در صنعت لیزینگ است، اظهارداشت: این مجوز براساس عملکرد شفاف، منظم و قابل اتکای شرکت صادر شد که با دریافت این مجوز بلندمدت، افق روشنی در برابر شرکت قرار گرفته و مسیر توسعه هموارتر شده است.

چراغی،درزمینه ریسک‌های مالی و غیرمالی شرکت متبوع خود، گفت: مهمترین ریسک مالی، عدم وصول اقساط مشتریان بوده که همواره در صنعت لیزینگ وجود دارد، با این حال، به لطف رویکرد دقیق در ارزیابی اعتباری مشتریان و بهداشت مالی رعایت ‌شده، نرخ نکول درشرکت به حداقل ممکن رسیده ودر مواردی حتی نزدیک به صفر گزارش شده است. 

به گفته وی،ریسک دوم، برای این شرکت، افزایش هزینه‌های تامین مالی است که به واسطه شرایط اقتصادی کشور فشار مضاعفی بر شرکت‌های لیزینگ وارد می‌کند و دراین زمینه، حمایت مجموعه بالادستی و تأمین منابع مالی در چارچوب مقررات، نقش مؤثری در تداوم فعالیت شرکت ایفا کرده است.

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت بیان کرد: ریسک نرخ سود نیز از دیگر مسائل مهمی است که شرکت با آن مواجه بوده که دراین حوزه، شرکت توانسته با سیاست‌گذاری مناسب، منافع سهامداران و مشتریان را توأمان در نظر بگیرد و ضمن رعایت نرخ‌های رقابتی، سودآوری خود را حفظ کند.

چراغی،افزود: درکنارآن، ریسک نقدینگی نیز از دیگر چالش‌های مهم  بوده اما با این حال، مدیریت جریان نقد شرکت به شکلی انجام شده که هیچ‌یک از تعهدات به تأمین‌کنندگان مالی حتی یک روز به تعویق نیفتاده است.

وی، گفت: در حوزه ریسک‌های غیرمالی نیز چالش‌هایی نظیر تغییرات مکرر در قوانین و مقررات، ریسک شهرت و کیفیت دارایی مطرح هستند و شرکت واسپاری ملت بااتخاذ سیاست‌های پایدار و شفاف توانسته در این زمینه نیز عملکرد موفقی ثبت کند. 

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، گفت: در سال ۱۴۰۳، شرکت واسپاری ملت توانست رشد چشمگیری در عملکرد مالی خود به‌دست آورد و سود خالص شرکت در این سال نسبت به دوره قبل، به میزان ۵۳ درصد افزایش یافت، که این رشد عمدتاً به فعالیت‌ های چهار ماه اخیر پس از تایید مجوز شرکت، استقرار هیئت‌ مدیره جدید و رفع محدودیت‌های اجرایی مربوط می‌شود. 

چراغی گفت: در این دوره، سود هرسهم (EPS)شرکت به ۴۴ تومان و ۸ ریال رسید که نشان‌دهنده عملکرد مثبت و بهبود قابل توجه در کارایی شرکت است و در عین حال، نسبت بازدهی حقوق صاحبان سهام درشرکت از ۷.۸ درصد در سال‌های گذشته به ۲۳ درصد در سال ۱۴۰۳ رسید که این تغییرات نشان‌دهنده بهبود عملکرد عملیاتی و حرفه‌ای هیئت‌مدیره و تیم مدیریتی است. 

وی تاکید کرد: براساس ارزیابی‌های مقایسه‌ای با سایر شرکت‌های لیزینگ، شرکت واسپاری ملت با این شاخص‌ها، یکی از پیشروها در این صنعت است.

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، اظهارداشت: در زمینه تسهیلات اعطایی، اینشرکت نسبت به سال‌های گذشته شاهد رشد قابل توجهی در ارائه تسهیلات به خودروهای سواری بوده است. 

چراغی،توضیح داد:تسهیلات اعطایی در بخش خودروی سواری ۵۵۴ درصد نسبت به گذشته افزایش یافت و سهم خودروهای سواری در پرتفوی شرکت از ۱۸ درصد به ۴۲ درصد رسیده که درعین حال، نسبت ریسک دربخش خودروهای سواری به‌ مراتب بالاتر از خودروهای سنگین است.

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، ادامه داد: این رشد چشمگیر در درآمدهای عملیاتی به‌ویژه به دلیل وصول بخشی از بدهی‌های معوقه از یکی از بدهکاران عمده کشور بود که پس از ده سال موفق به وصول آن شدیم.

چراغی گفت: با توجه به عملکرد موفق هیئت‌مدیره و تیم مدیریتی در اصلاح پرتفوی شرکت و تمرکز بر فعالیت‌های عملیاتی، شرکت واسپاری ملت در سال ۱۴۰۳ به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت لیزینگ شناخته می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که روند رشد این شرکت در سال‌های آینده ادامه یابد.

 

copied
نظر بگذارید