کل دارایی های شرکت های لیزینگ اندازه منابع یک شعبه بانک زعفرانیه تهران است

معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه کل دارایی های شرکت های لیزینگ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که منابع آن اندازه یک شعبه بانک در زعفرانیه تهران است، گفت: صنعت لیزینگ در کشور بسیار کوچک مانده است.

کل دارایی های شرکت های لیزینگ اندازه  منابع یک شعبه بانک زعفرانیه تهران است

به گزارش چابک آنلاین ، فرشاد محمدپور روز یکشنبه در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم رشد صنعت لیزینگ عدم ارتباط این صنعت با ذینفعان است، افزود: با اینکه یکی از مهمترین اهداف دولت تولید است و لیزینگ می تواند به این موضوع کمک زیادی داشته باشد، اما به دلیل عدم تعامل میان این دو بخش، از دولت درباره لیزینگ چیزی شنیده نمی شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۳ شرکت لیزینگ در حال فعالیت و ۳۹ شرکت لیزینگ در حال دریافت مجوز هستند، ادامه داد: ۱۴ شرکت در بازار سرمایه پذیرفته شدند.

معاون بانک مرکزی با بیان اینکه ۴۰ تا ۴۵ درصد لیزینگ در کشور را بانک ها انجام می دهند و تنها ۳۰ درصد به‌صورت غیر مستقیم از منابع غیر بانکی در صنعت لیزینگ استفاده می شود، تصریح کرد: این ارتباط بین صنعت لیزینگ و بانک ها بسیار مهم است اما بانک ها یک حس رقابت نسبت به هم در این زمینه دارند در حالی که لیزینگ می تواند بخش مهمی از خدمات بانکی را به خود اختصاص دهد.

محمدپور با اشاره به اینکه برای ارائه تسهیلات در بانک ها باید مراحل بسیاری طی شود اما در لیزینگ احتیاجی به روند طولانی نیست، خاطرنشان کرد: در لیزینگ تسهیلات به‌طور کامل به بخش تولید اختصاص می یابد که این اتفاق بهترین عملکرد توزیع تسهیلات از نظر بانک مرکزی است زیرا دقیقا به هدف مورد نظر برخورد می کند که همان حمایت از تولید است.

وی با بیان اینکه برخی از لیزینگ های غیر رسمی در کشور بسیار بزرگتر از خود صنعت هستند که عامل آن دور زدن قانون از سوی این بخش است، اظهار داشت: ابزارهای مالی در صنعت لیزینگ محدود است و برای استفاده از ابزارهای لیزینگ به ویژه در زمینه های فقهی مشکل وجود دارد اما بانک مرکزی در تلاش است که بتواند نحوه ارتباط خود با لیزینگ ها را مجدد تعریف کند.

ترسیم نقشه راه صنعت لیزینگ

معاون بانک مرکزی با اشاره به اینکه باید دستورالعمل های مرتبط با این صنعت در چارچوب قوانین بازنگری و نگارش شود، تصریح کرد: بانک مرکزی کاملا مشتاق است که نقشه راهی برای آینده این صنعت ترسیم شود و نگاه به دستور العمل های جدید می تواند، نگاه کاملا توسعه ای در این صنعت ایجاد کند.

 همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی با هدف بررسی چالش‌ها، ارایه راهکارهای عملی و ارتقای جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد کشور، پنج محور کلیدی شامل تنظیم‌گری و قوانین، فضای کسب‌ وکار، تأمین مالی، تحول دیجیتال و استانداردهای مدیریتی برگزار شد و در این رویداد به بررسی وضعیت کنونی و آینده صنعت لیزینگ با هدف ارائه راهکارهای عملی برای حل چالش‌ها و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود پرداخته شد.

صنعت لیزینگ به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی تأمین مالی، می‌تواند نقش بسزایی در رونق تولید، تقویت اقتصاد و توسعه صنعتی کشور ایفا کند از اینرو این صنعت با تسهیل فرآیندهای مالی برای کسب‌ وکارها و مصرف‌کنندگان، می‌تواند به‌عنوان یک بازوی حمایتی قدرتمند در کنار سیاست‌های اقتصادی کشور عمل کند. بدین جهت ضرورت توجه به این ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در مسیر رشد صنعت لیزینگ، منجر به برگزاری این همایش با حضور متخصصان، مدیران و مسئولان مرتبط شده است.

در این رویداد، پنج محور اساسی که تأثیر عمیقی بر توسعه و کارآمدی صنعت لیزینگ دارند، مورد بررسی قرار گرفت که یکی از مهم‌ترین این محورها، تنظیم‌گری و محیط قانونی صنعت لیزینگ است.

نبود قوانین شفاف و مناسب در این حوزه، از جمله مشکلاتی است که فعالان صنعت را با چالش‌های جدی مواجه کرده بنابراین در این همایش، وضعیت موجود مقررات بررسی شد و راهکارهایی برای بهبود نظارت، کاهش موانع حقوقی و تقویت شفافیت در فعالیت‌های شرکت‌های لیزینگ شد.

محورهای دیگری که مورد توجه قرار گرفت، فضای کسب‌وکار و چالش‌هایی است که صنعت لیزینگ با آن مواجه است؛ نوسانات بازار و عدم وجود زیرساخت‌های مناسب نیز از جمله مسائلی است که باعث کندی رشد این صنعت شده است.

در همایش ملی صنعت لیزینگ ضمن شناسایی این موانع، راه‌حل‌های مؤثری برای ارتقای فضای کسب‌وکار ارائه شده که از ان جمله می توان به بحث تأمین مالی، به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای این صنعت اشاره کرد.

شرکت‌های لیزینگ برای پایداری فعالیت‌های خود و گسترش خدمات، نیازمند دسترسی به منابع مالی پایدار و بهینه هستند. این محور با تأکید بر راهکارهای تأمین مالی و بررسی نقش بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، به چگونگی کاهش هزینه‌های مالی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود پرداخت.

در این همایش همچنین به مسئله هوشمندسازی و تحول دیجیتال در صنعت لیزینگ پرداخته شد، همچنین استفاده از فناوری‌های نوین و دیجیتالی می‌تواند به‌طور چشمگیری فرآیندها را بهینه کرده، هزینه‌ها را کاهش دهد و تجربه مشتریان را بهبود بخشد.

تحول دیجیتال فرصتی برای ارتقای بهره‌وری و گسترش خدمات در این صنعت به شمار می‌رود و استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکت‌های لیزینگ نیز به‌عنوان یکی از محورهای اصلی این رویداد مورد بررسی قرار گرفت.

در این همایش بر شفافیت در گزارش‌های مالی و رعایت استانداردهای مدیریتی، در جلب اعتماد عمومی و بهبود عملکرد داخلی شرکت‌های لیزینگ تاکید شد.

این رویداد تخصصی توسط پژوهشکده پولی و بانکی، بانک مرکزی و همچنین حمایت و مشارکت انجمن ملی لیزینگ ایران، دانشگاه الزهرا و دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

copied
نظر بگذارید