اختصاصی چابک آنلاین؛
مهمترین موانع ایجاد نوآوری در شرکتهای لیزینگ مشخص شد + فیلم
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن لیزینگ ایران با بیان اینکه شرکت های لیزینگ به سه دسته بانکی، خودرویی و مستقل تقسیم می شوند، اظهارداشت: بعضی از شرکت های لیزینگ متعلق به بانک ها هستند و سعی می کنند که سیاست های بانک بالا دست خود را اجرایی کنند و برای افزایش سرمایه مشکلات بسیاری دارند و بانک بالادست به آنها اجازه افزایش سرمایه نمی دهد زیرا در صورت افزایش سرمایه نسبت های بانک مرکزی آن بهم می ریزد و از همین روی شرکت های لیزینگ بانکی محدود به استفاده از همان سرمایه و سودی هستند که بدست می آورند.
چابک آنلاین، مجید میرزاحیدری، احمد فتاح پور در گفت و گو با چابک آنلاین، گفت: شرکت های لیزینگ خودرویی متفاوت از لیزینگ های بانکی هستند اما آنها هم باید براساس سیاست ها و دستورالعمل سازمان های بالا دست خود رفتار کنند و تاکنون سعی کرده اند تا فقط خودروهایی در شرکت های آنها تولید می شود را لیزینگ کنند.
وی افزود: بیشتر سهامداران شرکت های لیزینگ خودرویی دولتی هستند زیرا سهام آنها متعلق به وزارت صنایع بود اما به تازگی شرکت های خودرو ساز خصوصی لیزینگ تاسیس کرده اند، این شرکت ها براساس بازار فعلی نقد می فروشند و برای تامین کالا مشکل دارند در نتیجه از بازار و یا روش های دیگر تهیه می کنند.
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن لیزینگ ایران بیان کرد: گروه سوم شرکت های لیزینگ مستقل هستند که به هیچ سازمان دولتی بانک و یا خودرو سازی وابسته نیستند و به همین درچارچوب قانون دلیل آزادی عمل بیشتری دارند.
فتاح پور درپاسخ به این پرسش که چرا شرکت های لیزینگ در نوآوری ضعیف عمل کرده اند، گفت: به چند دلیل، اول سیاست های بالا دستی که باید اجرا کنند دوم اینکه شرکت های لیزینگ مستقل هم نیروی انسانی دانش پایه و آگاه به صنعت لیزینگ را کم دارند و به اجبار فعالیت های خود را از مدیران قبلی کپی می کنند.
وی اذعان داشت که به تازگی مدیران جوانی به صنعت لیزینگ پیوسته اند که حرف های جدیدی برای گفتن دارند و به فکر ورود و فعالیت در بازارهای جدید هستند.