بومی سازی فناوریهای جدید در زنجیره آلومینیوم
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: نخستین طرح تولید هیدراتهای ویژه در ایران و خاورمیانه با سرمایه گذاری هزار میلیارد ریالی و اشتغال ۱۱۰ نفری وارد مدار تولید شده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) موثقی نیا با اشاره به فناوریهای جدید در زنجیره آلومینیوم افزود: تکنولوژی ساخت این واحد، بومی و برای نخستین بار است که در کشور اجرا و راه اندازی میشود. افتتاح مرحله نخست واحد فیلتراسیون گِل قرمز شرکت آلومینای ایران (جاجرم)، دستاورد دیگر فناوری در زنجیره آلومینیوم به شمار میآید. در این طرح ۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.
در بخش معدن نیز عملیات اجرایی کارخانههای "فلوتاسیون مس-طلا" شادان و نیز "فرآوری طلا" خونیک در استان خراسان جنوبی آغاز شد.
موثقی نیا افزود: در زنجیره مس نیز استخراج پیش باطله برداری از معدن سریدون در سرچشمه شهرستان رفسنجان شروع شد.
این معدن با ذخیره یک میلیارد تنی ماده معدنی مس، ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خواهد داشت و برای بیش از ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند. مدت بهره برداری از معدن سریدون ۲۵ سال خواهد بود. همچنین "جانجا"؛ معدن جدیدی که در جنوب شرقی ایران و در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است در سالهای آتی، گرمابخش توسعه صنعت مس خواهد شد. این معدن اکنون مراحل اولیه معدنکاری را پشت سر میگذارد و سبب ساز توسعه و تحول در منطقه میشود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: در این حوزه شرکت توسعه زنجیره مس در آستانه رونمایی قرار دارد. این شرکت قرار است نقش آفرینی برجستهای در بخشهای بالادستی و پائین دستی صنعت مس داشته باشد. موضوع فوق با توجه به مصرف روزافزون فلز سرخ و اهمیت آن در صنایع پیشرفته و هوشمند، اهمیت دوچندانی مییابد.
موثقی نیا به عملکرد بخش اکتشاف نیز اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه بیش از ۵۱۶ هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفته که این رقم ۱۳ درصد بیش از برنامه پیش بینی شده بوده است.
وی ادامه داد: در بخش حفاری اکتشافات نیز با هدف رفع کمبود نیروی ماهر در این حوزه، برگزاری نخستین دوره آموزش رایگان حفاری مغزه گیری اکتشافی برای توسعه معدن زغالسنگ کوهبنان (استان کرمان)، از دیگر فعالیتها و اقدامات این سازمان به شمار میآید.
موثقی نیا گفت: برگزاری چهارمین جشنواره اینوماین (ایدههای ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی)، نخستین نمایشگاه بین المللی گوهرسنگ ها، ماشین آلات و تجهیزات وابسته، نخستین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی از جمله اقداماتی بود که در حوزه گوهرسنگها برگزار شد.