برنامههای ایمیدرو برای افزایش توانمندی فارغالتحصیلان معدنی
مجری طرح فارغالتحصیلان جوان دانشگاهی در بخش معدن و صنایع معدنی (فاجد) اعلامکرد: ایمیدرو برای رفع نیاز بخش معدن و صنایع معدنی به نیروی ماهر و متخصص بسترسازی کرده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، «قاسم حسنزاده» افزود: معادن کشور به دلیل تمایل کم فارغ التحصیلان به اشتغال در معادن و نیز بهرهگیری اندک از نیروهای متخصص در معادن به علت سنتی بودن، با مشکلات و چالشهای مختلفی مواجه است.
وی گفت: ایمیدرو به عنوان سکان دار توسعه زنجیره معدن و صنایع معدنی، به منظور رفع نیاز نیروی انسانی مورد نیاز معادن، از طریق مهارت آموزی و توانمند سازی، ضمن ایجاد اشتغال پایدار، ابزارهای لازم برای حمایت و تاثیرگذاری در رفع موانع موجود را فراهم میکند.
مجری طرح فاجد با اشاره به برنامه آموزش و توسعه یادگیری ایمیدرو برای تامین نیروهای ماهر معادن، خاطرنشانکرد: با برگزاری دورههای آموزشی توسط ایمیدرو، تعداد نیروی ماهر در بخش حفاری به یکهزار نفر، آتشکار ۷۰۰ نفر، استخراج ۵۰۰ نفر، ایمنی ۵۰۰ نفر و راننده ماشین آلات سنگین به ۳۰۰ نفر می رسد.
وی ادامهداد: این دوره ها از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و تاکنون ۱۸۳ نفر با حمایت تشکل ها به معادن بخش خصوصی معرفی و به کار مشغول شده اند. همچنین در سه سال آتی برنامه ریزی برای آموزش نیروی ماهر، تکمیل و درنتیجه آن، نیاز فعلی معادن به نیروهای ماهر رفع خواهد شد.
برنامههای ایمیدرو برای افزایش توانمندی فارغالتحصیلان معدنی
حسن زاده با اشاره به برنامه های ایمیدرو برای افزایش توانمندی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های معدنی، گفت: ایجاد بستر لازم برای گذراندن واحدهای کارآموزی دانشجویان در واحدهای معدنی، برگزاری تورهای آموزشی همراه با بازدید از واحدهای بزرگ معدنی برای دانشجویان از جمله این برنامههاست.
وی افزود: ایجاد فرصت های شغلی فراگیر برای جوانان با بهره گیری از فرصت خدمت وظیفه عمومی (امریه سربازی) و همچنین، بهرهگیری از ظرفیت های فارغ التحصیلان نخبه در قالب طرحهای بنیاد ملی نخبگان، انگیزههای لازم را برای متقاضیان این رشته فراهم خواهد کرد.
مجری طرح فاجد با اشاره به تسهیلات این طرح برای فارغ التحصیلان علاقه مند، خاطرنشانکرد: در قالب طرح فاجد، فارغ التحصیلان دارای شرایط، به عنوان کارورز به واحدهای پذیرنده مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی معرفی و به مدت ۱۱ ماه مشغول به کار خواهند شد تا از نزدیک با محیط کار و شرایط حاکم بر آن آشنا شوند.
تسهیلگری ایمیدرو
وی افزود: براساس حقوق قانون کار، پرداخت ۵۰ درصد کمک هزینه توسط واحد پذیرنده و پرداخت ۵۰ درصد حقوق به اضافه ۳۰ درصد پاداش تشویقی توسط ایمیدرو انجام می شود.
حسن زاده، راه اندازی دپارتمان های آموزشی و استقرار تجهیزات معدنی مستعمل و خارج از سرویس برای استفاده آموزشی توسط شرکت های بزرگ معدنی و صنعتی خصوصی در راستای تحقق مسوولیت های اجتماعی در بعضی از استانهای معدن خیز را یکی دیگر از برنامه های ایمیدرو در راستای ارتقای سطح برنامه های آموزشی اعلام کرد.