شناسه خبر : 37914

اختصاصی چابک آنلاین ؛

رشد ۱۲۴ درصدی ارزش صادراتی تولید کنندگان روی و سرب در بازار سرمایه

رشد 124 درصدی ارزش صادراتی تولید کنندگان روی و سرب در بازار سرمایه

بررسی گزارش‌های تولید و فروش شرکت‌های تولید‌کننده روی وسرب فعال در بازار سرمایه نشان می‌دهد که این شرکت‌ها تا پایان مردادماه حدود یک هزار و ۱۷۵ میلیارد تومان درآمد صادراتی داشته اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ، بیش از ۱۲۴ درصد افزایش یافته است.

چابک آنلاین، سعید رشیدی، کاهش قیمت جهانی روی و خارج شدن برخی تولیدکنندگان از بازار و مزیت نسبی صنایع ایرانی در برخورداری از انرژی ارزان ، از جمله عوامل مهم در افزایش صادرات روی ایران است.

بررسی ها نشان می دهد که شرکت های تولید کننده روی فعال در بازار سرمایه تا پایان مرداد ماه درمجموع حدود 71 هزار تن از محصولات خود را به فروش رسانده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، حدود 35 درصد افزایش یافته است.

همچنین شرکت ها از فروش خود حدود 2 هزار و 497 میلیارد تومان درآمد شناسایی کردند که در مقایسه با گزارش های منتهی به مردادماه سال گذشته بیش از 72 درصد افزایش داشته است.

در جدول زیر تغییرات حجم و ارزش فروش شرکت های تولید کننده روی فعال در بازار سرمایه بایکدیگر مقایسه شده است.

1

براساس ارقام موجود درجدول ، بیشترین رشد درآمد در نمادهای «فرآور» ، «فزرین» و «کیمیا» اتفاق افتاده است و این سه نماد بهترین عملکرد صادراتی را نیز به خود اختصاص داده اند.

«فزرین» در فعالیت تولید کنسانتره سرب و روی فعالیت داشته و در بین شرکتهای فعال در این صنعت در زمره شرکت های عمده و برتر محسوب می شود.

 این شرکت تنها شرکت فرآوری کشور است که موفق به تولید کنسانتره روی پرعیار از خاک‌های کم عیار و باطله معدن انگوران به روش فلوتاسیون روی اکسیده شده است.

در جهت تأمین موارد اولیه مورد  نیاز، شرکت زرین معدن آسیا در حال مذاکره با معادن دیگر جهت تهیه ماده معدنی است.

همچنین شرکت در راستای کاهش ریسک تأمین ماده اولیه از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اقدام به برنامه ریزی جهت خرید ماده معدنی از سایر منابع نظیر معادن سرب و روی مهدی آباد یزد(که بزرگترین معدن سرب و روی کشور است) و شرکت سیمین معدن البرز و همچنین یافتن معادن جدید(یا مشارکت در معادن جدید) کرده  است.

میزان مصرف گازی شرکت های سرب و روی 6.2 درصد افزایش یافت

فلز روی یک فلز غیر آهنی و پرکاربرد است که بیشترین استفاده از آن در تولید آلیاژهای مختلف از جمله فولاد گالوانیزه است.

ایران با دارا بودن ذخائر سرب و روی، از نظر میزان بهره برداری، در جایگاه مناسبی در جهان قرار دارد.

 از سوی دیگر بدلیل بالا بودن بهای تمام شده تولید این محصولات ، در صحنه بین المللی با ریسک رقابت در فروش مواجه هستیم.

نرخ فروش محصولات ، تامین مواد اولیه شرکت های تولید کننده سرب و روی (شامل خاک روی، اسید سولفوریک، پودرروی، پرمنگنات پتاسیم) و نحوه قیمت‌گذاری آن‌ها تابعی از قیمت‌های جهانی و نرخ ارز است.

این مساله سبب می‌شود تا نوسانات نرخ ارز برای شرکت های تولیدکننده ریسک به همراه داشته باشد، همچنین با افزایش نرخ ارز ، نرخ خرید مواد اولیه نیز افزایش یابد.

همچنین نوسانات نرخ ارز بر دارایی‌های ارزی نیز تاثیر گذار است.

تولید فلز روی و محصولات مرتبط با آن مانند دیگر صنایع فلزی نیاز زیادی به صرف انرژی دارد و از آنجایی که بخشی از مواد اولیه این ماده معدنی نیز از خارج وارد می شود؛ سودسازی آن می تواند از تغییرات نرخ انرژی و تغییرات در نرخ های اعلامی ، تاثیر پذیرد.

در ایران میزان تولید روی 4 برابر مصرف صنایع داخلی است و حدود 75 درصد تولید، صادر می شود.

همچنین محصولات داخلی به دلیل برخورداری از مزیت های انرژی و دسترسی به تکنولوژی روز دنیا در خطوط تولیدی ، در بازارهای صادراتی نیز مشتریان خود را حفظ کرده اند.

درجداول زیر میزان مصرف انرژی شرکت های تولید کننده روی فعال در بازار سرمایه تا پایان مردادماه 1402، بررسی شده است.

2

3

4

 

براساس ارقام موجود در جداول بالا ، شرکت های تولید کننده روی در سال جاری حجم آب مصرفی خود را کاهش داده اند.

با این حال افزایش 8.8 درصدی برق مصرفی آنها با افزایش 29 درصدی هزینه های این بخش همراه بوده و در بخش گاز نیز ، با وجود رشد 6.2 درصدی میزان مصرف ، هزینه تامین گاز آنها تنها 2.2 درصد افزایش داشته است.

 

ارسال نظر