راهآهن رشت- آستارا از طریق فاینانس ساخته میشود
دستیار رئیس جمهور روسیه، با تاکید بر اینکه حجم مبادله کالا بین روسیه و ایران در مسیر کریدور شمال- جنوب توسعه مییابد، گفت: راهآهن رشت- آستارا از طریق فاینانس تکمیل میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل ازایسنا، امروز نشست سهجانبه ایران-هند و روسیه با هدف تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال-جنوب با حضور مهرداد بذرپاش - وزیر راه و شهرسازی کشورمان و مقامات دیگر کشورها در تهران برگزار شد.
ایگور لویتین، دستیار رئیس جمهور روسیه در حاشیه نشست سه جانبه ایران- هند-روسیه درباره تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال- جنوب در گفت و گو با خبرنگاران درباره نشست و همچنین برنامههای آن کشور در این باره گفت: برای روسیه حمل و نقل و ترانزیت از مسیر ایران بسیار حائز اهمیت است.
دستیار رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه موضوع توسعه راهآهن بین ایران و روسیه مهمترین بخش ارتباط است، افزود: دولت روسیه تصمیم گرفته تا راهآهن رشت- آستارا را فاینانس کند و بسازد.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم تا حجم کالا را به ۳۰ میلیون تن افزایش دهیم. روسیه بودجهای را برای ساخت کشتی در دریای کاسپین در نظر گرفته است.
این مقام روسیه تصریح کرد: انتظار داریم تا همکاریها ترانزیتی از طریق هند و ایران برای توسعه کریدور شمال- جنوب توسعه یابد.
وی در خصوص توسعه ناوگان دریایی توضیح داد: امکان ساخت کشتی در روسیه وجود دارد و برای این کار بودجهای تعیین شده است.
دستیار رئیس جمهور روسیه اظهار کرد: امسال تلاش میکنیم تا عمق محل تردد کشتیها در روسیه به چهار و نیم متر افزایش پیدا کند.
ضرورت یکسان سازی سیاستها در کریدور شمال_جنوب
طبق اعلام، وزارت راه و شهرسازی، دستیار رئیس جمهور روسیه همچنین بر یکسانسازی سیاستها در کریدور شمال -جنوب و توسعه ترانزیت میان کشورهایی که در این مسیر ایفای نقش میکنند، تأکید کرد.
ایگور لویتین گفت: متاسفانه موافقتنامههای دو طرفه میان نقشآفرینان این کریدور امضا میشود اما از آنجا که مکانیزم واحدی برای آن وجود ندارد، اجرایی شدن آن با مشکل مواجه میشود.
لویتین افزود: فدراسیون روسیه بدون کشورهای عضو این کریدور، ظرفیت تجارت ۱۵ میلیون تن از طریق این کریدور را دارد، همچنین مقدار بسیار زیادی کود و مواد غذایی در سال جاری صادر کردیم و عضو قرارداد غلات نیز هستیم.
وی ادامه داد: کریدور شمال - جنوب میتواند یک کریدور بشردوستانه برای کشورهای فقیر باشد، بنابراین ما به این کشورها پیشنهاد دادیم تا کود را به صورت رایگان به آنها عرضه کنیم، اکنون به واسطه تحریم ها برای این کریدور ظرفیت بسیار بالایی را متصور هستیم.
دستیار رئیس جمهور روسیه، مهمترین لازمهی پیشرفت تجارت در این کریدور را تعریف یک سیاست واحد برای تجارت عنوان کرد و اظهار کرد: بر این باورم که مسئله اصلی مورد طرح در نشست امروز باید تعریف کردن یک چهارچوب یکسان و رسیدن به یک درک مشترک برای تمامی فعالان تجاری این کریدور باشد.
وی تشریح کرد: کریدور شمال_جنوب پیچیدگیهای خود را دارد چرا که کشور های ترانزیتی بسیاری در آن وجود دارد و سیاستهای گمرکی متعددی برای آن تعریف میشود، در این راستا باید این سیاست ها یکسان شود و اظهارنامههای گمرکی با پلمپ الکترونیکی برای این کریدور طراحی شود. با اظهارنامه گمرکی الکترونیکی میتوانیم بدون بازرسی های متعدد بار خود را جابجا کنیم، همچنین باید یک صندوق مشخص برای سرمایه گذاری در این کریدور وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر موضوع گردشگری در این کریدور است، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه علاقه بسیاری به گردشگری در این کریدور دارند، ویزا باید لغو شود تا شهروندان ما بتوانند ظرفیت های این کریدور را به سادگی بررسی کنند و با فرهنگ یکدیگر آشنا شوند. همچنین در حمل و نقل ریلی موانع کمتری وجود دارد، در حمل و نقل جاده ای رانندهها مدت طولانی رانندگی میکنند و در جادهها متوقف میشوند در حالیکه حمل و نقل ریلی این مانع را ندارد، بنابراین از تمامی کشورهای حوزه تقاضا دارم به کریدور ایران بپیوندند تا به هدف بالای این کریدور برسیم.
به گفته لویتین زمان ارسال کالا از طریق ریلی بسیار کوتاه تر از مسیرهای دیگر است و باید به موضوع محیط زیست نیز در این حوزه توجه شود، همچنین انتقال حجم بار در نظر گرفته شده برای کریدور ریلی از طریق جاده ای