کاهش یک درصدی سفرهای نوروزی
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۱۷ فروردین امسال ۱۸ میلیون و ۶۱ هزار و ۹ نفر از هموطنان از ناوگان حمل و نقل عمومی در سفرهای نوروزی استفاده کردند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، «سید کمال هادیانفر» امروز (دوشنبه) در نشست ارائه گزارش خدمت رسانی، اقدامات و عملکردهای وزارت راه و شهرسازی در سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ اظهار داشت: این آمار حکایت از کاهش یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
وی بیانداشت: بیش از ۶ میلیون و ۹۳۲هزار نفر از این افراد در حوزه جادهای و ۶ میلیون و ۵۶۸ هزار نفر در سفرهای دریایی از خدمات حمل و نقل عمومی استفاده کردند.
ناترازی ناوگان عمومی
هادیانفر بیان داشت: یکی از مشکلات جدی کشور ناترازی ناوگان عمومی است، در این زمینه باید از منابع دولتی، توان بخش خصوصی یا تجدید نظر در موضوع هزینه- درآمدها به منظور توسعه و تقویت ناوگان استفاده کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: امروز ستاد تنظیم بازار اساس تصمیم گیری در موضوع قیمتهای حمل و نقل است.
وی به طور مثال با اشاره به راه آهن تهران و حومه در مسیرهایی همچون پرند و گرمسار گفت: بلیطهای حدود چهار هزار تومانی در این مسیرها بسیار اندک است و حتی مردم نیز آن را بیش از اندازه ارزان میدانند، لذا باید اصلاحاتی در قیمتها انجام شود.
برخورد با ۱۸ شرکت و آژانس هوایی متخلف
هادیانفر در ادامه با بیان اینکه افزایش چشمگیری در ایام نوروز در قیمت بلیت اتوبوسها نداشتیم، افزود: در حوزه هوایی در این ایام با ۱۸ شرکت و آژانس برخورد جدی شد و پولهای اضافه گرفته شده توسط ایرلاینها به مردم پرداخت میشود.
پلاک شدن ۶ دستگاه اتوبوس بین جادهای
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در حالی که برای ورود ۲هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی دستور داریم، اما در سال گذشته فقط ۶ دستگاه اتوبوس بین جادهای پلاک شد.
وی تصریح کرد: واردات این تعداد اتوبوس نیازمند ۱۵۰ میلیون یورو ارز است، هرچند یکصد دستگاه وارد گمرکات شده اما هنوز پلاک نشده است.
این مقام مسول خاطرنشان کرد: در تلاشیم بتوانیم دست کم یکهزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس با عمر کمتر از پنج سال که از ایمنی کافی برخوردارند را وارد ناوگان عمومی کنیم.
۴۱۲ نقطه پرحادثه جادهای رفع خطر شد
وی با اشاره به وجود ۸۸۷ نقطه پرتصادف در کشور، اظهار داشت: با توافق انجام شده بین پلیس راه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری، ۴۱۲ نقطه از این نقاط تا پایان سال گذشته رفع خطر شد و درصددیم در نیمه نخست امسال باقی مانده نقاط پرخطر را برطرف کنیم.
هادیانفر بیانداشت: مطابق آمارها در ایام نوروز شاهد جان باختن ۸۲۸ نفر از هموطنان در سر صحنه تصادفات بودیم و با احتساب مجروحان بدحالی که احتمالا فوت کنند، این آمارها بیشتر نیز خواهد شد.
وی گفت: بر این اساس و با توجه به آمار فوتی سر صحنه تصادفات، کاهش ۳۲ درصدی در این آمارها نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم، اما با توجه به اینکه اگر تا یک ماه آینده این آمار افزایش یابد در محاسبات وارد خواهد شد، به طور قطع آمار فوتیها افزایش خواهد داشت.
ترافیک طولانی مسیر رودبار- منجیل حذف شد
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به افتتاح آزادراه رودبار- منجیل به طول هشت کیلومتر اشاره و خاطرنشانکرد: پیش از این شاهد ترافیک طولانی گاها ۱۳ کیلومتری در این مسیر بودیم، اما با تامین منابع این طرح و اقدام جهادی شرکت ساخت و پیمانکاران، این طرح به بهره برداری رسید و مطابق گزارش پلیس هیچ اتلاف وقتی برای مسافران در این مسیر نداشتیم.
وی برگزاری پویشهایی نظیر «چشم به راهیم» را در کاهش تصادفات جادهای بسیار مثمر ثمر برشمرد و افزود: ۵۱ درصد کشتههای جادهای در دم اتفاق میافتد، با توجه به نقش خودروسازان، نقاط حادثهخیز، عامل انسانی، جادهها و غیره در تصادفات، نقش عامل انسانی ۸۲ درصد است که با آموزش و فرهنگ سازی به ویژه از طریق همین پویشها میتوان آمار تصادفات و فوتیها را کاهش داد.
هادیانفر در خاتمه درباره آزادراه قم- اصفهان یادآور شد: انجام روکش آسفالت و بهسازی این آزادراه نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان هزینه است.