اختصاصی چابک آنلاین؛
روش هایی مهم برای تشویق سهامداران شرکت های بیمه ای به افزایش سرمایه
حاشیه سود پایین سرمایه گذاری در شرکت های بیمه گر بدلیل افزایش هزینههای جاری، هزینه های بالاسری و مالیات و عوارض و بهای تمام شده خدمات و غیره و عدم تقسیم سود نقدی کافی سهام باعث شده تا افزایش سرمایه در شرکت های بیمه ای از طرف سهامداران فاقد جذابیت باشد و در مقایسه با بسیاری از کسب و کارها ، فاقد توجیه اقتصادی است.
بنابراین براساس تجربه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، مهمترین و با اهمیت ترین عامل جهت ترغیب و تشویق سهامداران جهت افزایش سرمایه، افزایش درآمدزایی و نقدینگی است .
افزایش درآمد و نقدینگی در شرکت های بیمه ای با توجه به اوضاع و احوال اقتصادی کشور فقط به این عامل مهم وابسته بوده که باید مطابق یافته های علمی، رفتار مصرف کننده که زیر ساخت علم بازاریابی است خدمات بیمه های بازرگانی را در اندیشه و ذهن افراد جامعه از یک کالای لوکس به یک کالای ضروری تبدیل کنیم.
لازمه این اقدام تبلیغات و بازاریابی دقیق و برندینگ محصولات بیمه ای است ..
هم اکنون برخی از تبلیغات میدانی که درشرکت های بیمه بازرگانی در حال انجام است و بیشتر به موضوع قیمت و انعطاف در پرداخت حق بیمه ها می پردازد به نگاه ضروری بودن خدمات بیمه های بازرگانی در اندیشه و ذهن افراد جامعه مساعدت کمتری دارد.
حتی در برخی از شرکت های بیمه جایگاه بازاریابی و فروش بسیار نازل بوده و فقط در حد گفتاردرمانی به مقولات و نظریات بازاریابی پرداخته می شود.
ناگفته نماند که متاسفانه برخی از افرادی که تخصص و دانش بازاریابی ندارند خود را در این حوزه صاحب نظر و ایده تصور می کنند و راهکارهای اجرایی هم صادر می کنند.
با توجه به اینکه ۸۰ درصد بیمه نامه های صادره در کشور توسط شبکه فروش صنعت بیمه های بازرگانی ، کارسازی و انجام می شود، بنابراین شرکت های بیمه ای به جای نرخ شکنی جهت جذب مشتریان باید فقط با اجرای روش های متعدد و نوین به فکر حمایت و پشتیبانی از شبکه توزیع و فروش باشند و با تسهیل و تسریع فرآیندها بخصوص در زمان صدور و پرداخت خسارات، در راستای مدیریت تجربه مشتریان و افزایش کیفیت خدمات رسانی به بازاریابی بپردازند.
برخی از شرکت های بیمه ای از مدل های قدیمی بازاریابی و فروش استفاده میکنند ،حال آنکه علم بازاریابی بصورت لحظه ای در حال رشد و ارتقاء است.
امروزه فروش با روش هایی همچون ۴پی و غیره فاقد اثرگذاری و کارآمدی است و باید با علم روز دنیا پیش برویم.
واقعیت این است که این حجم از مطالبات معوق در صورت های مالی شرکت های بیمه ، بیانگر فروش نادرست بیمه نامه ها به جامعه هدف است، زیرا فقط به بعد نسیه فروشی در فرآیند فروش توجه شده و اجازه داده اند که برند بیمه گری کشور تخریب شود.
بعنوان مثال برخی از برندها در حوزه های مختلف به هیچ عنوان محصولات خود را ارزان و نسیه نمی فروشند زیرا در نگاه مشتری باعث تنزل جایگاه برند خواهد شد.
دراین مسیر، یگانه راه چاره، حرکت بسوی ارتقای برند عملیات بیمه گری در کشوراست.
مجید صفدری، کارشناس صنعت بیمه