اعتماد،حلقه مفقوده بین مردم و بیمه

فلسفه وجود بیمه‌ها، اطمینان آفرینی برای فرداست اما شرکت‌های بیمه در ایران عملکرد مناسبی در این خصوص نداشته اند وشاید شکست خورده اند.

نویسنده: حسن موسوی چلک
اعتماد،حلقه مفقوده بین مردم و بیمه

 مردم باید با بیمه به عنوان یک امر تضمینی برای وقایع غیر مترقبه درآینده برخوردکنند اما در کشور، بیمه ها به دلیل  عدم پرداخت به موقع یا کامل هزینه های خسارت، عملا جایگاه واقعی خود را در بین مردم از دست داده اند.

 این در حالی است که اطمینان بخشی بیش از هر عامل دیگری برای صنعت بیمه مهم است و اساسا مردم به همین دلیل به سراغ بیمه ها می روند.

بررسی هانشان می دهد به جز بیمه های اجباری مثل بیمه بدنه اتومبیل، سرانه هزینه ای که جامعه برای بیمه صرف  می کند،همچنان پایین است.

 بنابراین می توان گفت یکی ازدلایل اصلی عدم موفقیت شرکت های بیمه ای در جذب مردم، کاهش یا از بین رفتن اعتمادی است که باید مردم به این شرکت ها داشته باشند.

 موضوع این است که مردم هزینه بیمه را می پذیرند تا از گزند اتفاقات فردا در امان باشند.

پس اگر احساس نیاز کنند، هزینه آن را در سبد خانوار خود جای می دهند اما عمل نکردن شرکت های بیمه به تعهدات مورد تصور مشتری، باعث شده تا چهره اطمینان بخش آن تا حدی خراب شود.

دلیل بعدی مسلما به کاهش توان خرید مردم برمی گردد؛ خصوصا در سالهای اخیر که به دلیل افزایش فشارهای اقتصادی و رشد تورم، سفره های مردم کوچکتر هم شده است.

وقتی درآمد شهروندان برای هزینه های جاری شان هم کافی نباشد، مسلما استفاده از خدمات بیمه هم در اولویت قرار نمی گیرد. 

بررسی ها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از درآمد بیمه ها مربوط به بخش خصوصی فعال در اقتصاد است که  درشرایط انقباض اقتصادی از سبد بیمه ای خود کم می کنند. 

دلیل دیگرهم عدم فرهنگ سازی صحیح است.

 آموزش و پرورش صحیح، راه حل اصلی فرهنگ سازی است.

متاسفانه فرزندان ما چه در مدرسه و چه در دانشگاه با مفهوم بیمه آشنا نمی شوند و اولین برخوردشان با این صنعت در خانواده است. 

از طرفی به دلایل مختلف جامعه ایرانی نگاه بلندمدت ندارد که یکی از اصلی ترین علل تنش های اقتصادی و کاهش توان خرید است. 

قاعدتا دولت ها با درنظر گرفتن طرح های تسهیلاتی و تشویقی در بازه ای مثلا ۱۰ ساله می توانند تغییر محسوسی در صنعت بیمه ایجاد کنند. 

از بیمه های اجباری خودرو و همچنین بیمه پایه درمانی که بگذریم، نگرانی برای آینده، دلیل اصلی وجود بیمه ها است اما وقتی نگاه بلندمدت نباشد، عملا بیمه کارآیی خود را از دست می دهد.

دولت می تواند خلاکنونی را با برنامه ای میان مدت حل کند البته به شرطی که فعالیت بیمه هاهم تحت نظارت بیشتری قرار بگیرد و پرداخت به موقع و کامل خسارتها هم انجام شود. اینشورتک

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران

 

copied
نظر بگذارید