در ایران کدام نوع هوش مصنوعی بیشتر استفاده میشود؟
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی مطرح کرد: هوش مصنوعی یک قطار پرسرعت است که اگر سوار آن نشویم، دیگر نمیتوانیم به آن برسیم.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، داوود ادیب، رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، درباره نخستین معاهده بینالمللی الزامآور هوش مصنوعی که حدود دو ماه پیش امضا شد، ضمن بیان این که این معاهده را نمیتوان بین المللی دانست؛ چرا که فقط چند کشور در آن شرکت و نقش دارند، مطرح کرد: ما در داخل کشور هم، ساز و کار این موضوع را فراهم میآوریم.
وظیفه رگولاتوری بر عهده سازمان هوش مصنوعی
او با تاکید بر این که فلسفه وجودی سازمان هوش مصنوعی این بوده که رگولاتوری هوش مصنوعی در داخل کشور انجام شود، گفت: موضوع سازمان هوش مصنوعی در شورای عالی هوش مصنوعی مطرح شده است. رئیس این شورا، رئیس جمهور و دبیر شورا معاون علمی و فناوری رئیس جمهور است. این شورا مثل همه شوراهای عالی، یک شورای فرابخشی است و وظیفه دارد موضوع رگولاتوری و موضوعات مرتبط با مسائل اسنادی هوش مصنوعی را پیش ببرد.
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران گفت: در زمینه هوش مصنوعی تفاهمنامههایی در کشورهای منطقه برای فاز اول شروع خواهد شد و ایران هم عضو و جزئی از آن خواهد بود.
اختلاف بین جایگاه علمی و کاربردی باید جبران شود
او ادامه داد: ما در حوزه علمی و مقالات هوش مصنوعی د ر طول دو سه سال گذشته در کل دنیا بین رتبه ۱۶ تا ۲۵ بودهایم؛ اما در موضوعات کاربردی متاسفانه مقداری با جایگاه علمی فاصله داریم. طبیعتا در شروع یک مسیر خوب هستیم و در بعضی از موضوعات همتراز با کشورهای پیشرفته دنیا حرکت میکنیم؛ امیدوار هستیم دولت چهاردهم به ساز و کار هوش مصنوعی کمک کند.
ادیب مطرح کرد: به طور معمول زمانی که تکنولوژی روز به دنیا میآید با مقاومت هایی روبرو میشود؛ اما هم حاکمیت و هم دولت استقبال خوبی از هوش مصنوعی داشته اند و اطمینان دارم با دانشی که در کشور وجود دارد، هوش مصنوعی به سرعت گسترش پیدا میکند.
او با تاکید بر اهمیت تجمیع اهداف و برنامههای یک زیست بوم به منظور کارآمد بودن آن، گفت: در زیست بوم هوش مصنوعی ما سازمان هوش مصنوعی و تشکلهای مرتبط با هوش مصنوعی را داریم. به عنوان مثال، انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران که اخیرا تاسیس شده است، میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
او ادامه داد: در دانشگاهها، مراکز هوش مصنوعی به وجود میآیند و سیلابسهای هوش مصنوعی گذاشته میشود. شرکتهای فناور به سمت هوش مصنوعی میروند. همچنین دورههایی با این موضوع برگزار میشود. هر کدام از اینها در اکوسیستم و زیست بوم نقش خود را دارند و میتوانند در پیاده سازی هوش مصنوعی در کشور تاثیر گذار باشند.
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران بیان کرد: جریانها، روندها، سمینارها و نشستها حاکی از این است که به هوش مصنوعی در کشور توجه میشود، نگاه حاکمیت هم به توسعه هوش مصنوعی کمک میکند. هوش مصنوعی یک قطار پرسرعت در حال حرکت است که اگر سوار آن نشویم، جا میمانیم و اگر پیاده شویم دیگر نمیتوانیم به آن برسیم.
هوش مصنوعی مولد اوضاع خوبی در کشور دارد
او در پاسخ به این که در ایران از هوش مصنوعی بیشتر در چه زمینهای استفاده میشود، مطرح کرد: در حوزه هوش مصنوعی مولد یا generative شرکت های خوبی در کشور وجود دارند؛ چون وابستگی به سخت افزار در این حوزه کمتر از سایر حوزه ها است، رشد خیلی خوبی داشتیم و سازمانهای مختلف هم در حال حاضر این هوش مصنوعی را پیاده سازی میکنند.
او ادامه داد: در حوزه CRMها بسیاری از کارها از طریق هوش مصنوعی انجام می شود؛ به طوری که استفاده از نیروهای انسانی در این زمینه به حداقل می رسد و بیشتر از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می شود.
گفتنی است CRM که مخفف Customer Relationship Management است بیشتر با عنوان مدیریت ارتباط با مشتری شناخته میشود. در اصل CRM یک رویکرد است که به کسب و کارها کمک میکند تا ارتباط خود با مشتریان موجود را ارتقاء دهند و با سرعت بالایی مشتریان جدید به دست بیاورند.
او در پایان گفت: این یک شروع است و همیشه جریانها از یک شروع به وجود میآیند و تکامل و توسعه پیدا میکنند. میتوان گفت در حوزه هوش مصنوعی مولد جایگاه خوبی داریم.