از کجا بفهمیم گوشی هک شده است؟

با پیشرفت تکنولوژی، راه‌های نفوذ به گوشی موبایل نیز افزایش یافته و این موضوع باعث شده است سرقت اطلاعات به یک دغدغه مهم تبدیل شود.

از کجا بفهمیم گوشی هک شده است؟

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، گوشی‌های هوشمند منبع بزرگی از اطلاعات شخصی نظیر عکس‌ها، فیلم‌ها، حساب‌های بانکی و موارد دیگر هستند. وجود این همه اطلاعات ارزشمند در یک دستگاه، هکر‌ها را وسوسه می‌کند تا با هک کردن دستگاه‌های هوشمند کاربران٬ به این اطلاعات مهم دسترسی پیدا کرده و از آن ها برای رسیدن به اهداف شوم خود سوءاستفاده کنند. در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری و استفاده گسترده از گوشی‌های هوشمند، خطرات مربوط به هک شدن گوشی‌های موبایل بیشتر از همیشه احساس می‌شود و آگاهی پیدا کردن در این موضوع برای کاربران یکی از موارد حیاتی به شمار می‌رود.

یک کارشناس سایبری درباره علائمی که می‌تواند نشانگر هک شدن گوشی همراه باشد٬ هشدار داده و به چندین مورد از رایج‌ترین این علائم که نشان می‌دهند گوشی هوشمند توسط ویروس‌ها مورد حمله قرار گرفته‌٬ اشاره کرده است. به گفته او گرمای بیش از حد یکی از نشانه‌هایی است که می‌تواند نشان دهنده هک شدن گوشی هوشمند باشد.

این کارشناس تاکید کرد که ویروس‌ها و بدافزار‌ها در دستگاه‌های تلفن همراه همیشه خود را به وضوح نشان نمی‌دهند. با این حال، تعدادی از علائم وجود دارند که ممکن است نشان دهد گوشی شما آلوده شده است.

اولین نشانه هک گوشی کاهش بهره وری است. اگر ناگهان سرعت تلفن شما کندتر شده است و باز شدن برنامه‌ها بیش از حد معمول طول می‌کشد، یا گوشی شما به شدت داغ می‌کند، این می‌تواند نشانه‌ای از وجود بدافزاری باشد که در پس‌ زمینه در حال اجرا است و باتری دستگاه شما را مصرف می‌کند.

دومین علامت پنجره‌های بازشو یا تبلیغات غیر معمول هستند. ظهور تعداد زیادی از تبلیغات، به ویژه در برنامه‌هایی که قبلاً وجود نداشت، ممکن است نشان دهنده وجود بدافزارهایی باشد که تبلیغات را افزایش می دهد.

سوم مورد٬ هزینه‌های غیرمنتظره روی حساب است. اگر متوجه هزینه‌های غیرقابل توضیحی در حساب خود یا پیامک‌هایی شدید که ارسال نکرده‌اید، این ممکن است نتیجه برنامه‌های مخرب باشد که شما را برای خدمات پولی ثبت‌نام می‌کنند یا پیام‌هایی را به شماره‌های غیرمعمول ارسال کنند.

گرم شدن بیش از حد دستگاه نیز ممکن است نشان دهنده وجود بدافزار باشد. ویروس‌ها می‌توانند فشار زیادی را به پردازنده و سایر اجزای گوشی وارد کنند و حتی در هنگام انجام کار‌های ساده باعث داغ شدن بیش از حد آن شوند. اگر تلفن شما بدون دلیل بیش از حد گرم می‌شود، این می‌تواند یک علامت هشدار باشد.

همچنین لازم به ذکر است مصرف باتری بیش از حد معمول می‌تواند نشان از ویروسی شدن دستگاه داشته باشد. ویروس‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند می‌توانند به طور قابل توجهی طول عمر آن را کاهش دهند. اگر باتری دستگاه شما به‌طور غیرمنتظره‌ای به سرعت تخلیه می‌شود، این می‌تواند نشانه‌ای از فعالیت بدافزار باشد.

این کارشناس سایبری اضافه کرد که برخی از این علائم می‌توانند به دلایل دیگری مانند به روز رسانی سیستم یا مشکلات خود دستگاه ایجاد شوند، اما اگر چندین مورد از این علائم را به طور همزمان مشاهده کردید، ارزش آن را دارد که با استفاده از یک برنامه آنتی ویروس ٬ بدافزار را بررسی کنید.

اگر با انجام روش‌های معرفی شده، باز هم احساس کردید که گوشی شما همچنان تحت کنترل هکرها قرار دارد، به عنوان روش نهایی پیشنهاد می‌کنیم که گوشی خود را ریست فکتوری کنید. اگرچه اطلاعات شما پاک می‌شود، اما احتمالاً با این روش دست هکرها از گوشی خود را کوتاه خواهید کرد.

copied
نظر بگذارید