تشکیل کمیته مقابله با سیل در ۳۱ استان
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به تشکیل کمیتههای استانی راهبری و کنترل سیل در سراسر کشور گفت: برای جلوگیری از خسارت باید مقوله پیشگیری در اولویت باشد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سیفالله آقابیگی مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه "در یک کشور خشک و نیمهخشک قرار داریم و میزان بارشها بسیار کم است"، گفت: علیرغم اینکه در یک کشور خشک هستیم اما سیلاب بالاترین میزان خسارت را در کشور دارد و بیشترین خسارت به زیرساختها مربوط به سیلاب است.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با ابراز اینکه کشور در مجموع دچار تغییر اقلیم شده است گفت: باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم و برنامهریزیها بر این اساس صورت گیرد.
آقابیگی با اشاره به تدوین سند جامع مدیریت بحران گفت: خوشبختانه بعد از تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی این سند در قالب قانون مدیریت بحران ابلاغ شده است و در قانون جدید همه مخاطراتی که کشور با آن دست به گریبان است مانند سیلاب، زلزله، خشکسالی، سرمازدگی، مسائل مربوط به آفات و بیماریها، زمینلغزش، رانش زمین و پیشروی آب دریا در قالب 14 مخاطره اصلی کشور تبیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: تکالیف در قالب 791 وظیفه برای دستگاههای مختلف و وزارتخانههای مختلف تبیین و ابلاغ شده است.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تصریح به اینکه "عمل درست و رعایت قانون فعلی بسیار حائز اهمیت است"، گفت: اگر دستگاهها خود را ملزم کنند و اقدامات خود را در مقوله پیشگیری انجام دهند، قطعاً در زمان وقوع بحران شاهد خسارت نخواهیم بود یا اگر خسارتی هم اتفاق بیفتد به حداقل میزان میرسد.
آقابیگی با یادآوری اینکه سیلاب یکی از مخاطراتی است که در سند جامع مدیریت بحران به آن اشاره شده است، گفت: در مقوله سیلاب تعداد 16 دستگاه تکالیفی را بهعهده دارند و مدیریت سیلاب باید با مشارکت دستگاههای مختلف و مربوط انجام شود.
وی با تأکید به اینکه اقدامات باید در چهارچوب فعالیتهای پیشگیرانه باشد، گفت: اگر اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع حوادث و قبل از اعلام هشدار صورت گیرد در زمان حوادث یا خسارت نخواهیم داشت یا خسارتها حداقل خواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شناسایی سازههای تقاطعی فاقد آبگذری تأکید کرد و گفت: شناسایی و رفع انسداد از این سازهها تقاطعی باید بهجد در دستور کار قرار گیرد.