خسارت ۲۳۰۰ میلیاردی ناشی از سیل در مازندران

جاری شدن سیل موجب خسارت دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی، مسکن، ابنیه فنی و تأسیسات آب و برق مازندران شد.

خسارت ۲۳۰۰ میلیاردی ناشی از سیل در مازندران

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر،  گروه استان‌ها: دیگر فرقی نمی‌کند میزان بارندگی چقدر باشد ۵۰ میلی‌متر ،۱۰۰ میلی‌متر و یا بالاتر. زیرساخت‌های ضعیف مازندران سبب شده که این استان در پی هر بارندگی با خسارت‌های چند هزار میلیارد ریالی مواجه باشد و تاوان این خسارت‌ها را مردم بی‌پناه استان باید بدهند.

بارش‌های پاییزی و جاری شدن سیل در مازندران خساراتی به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی، مسکن، ابنیه فنی و تأسیسات آب و برق وارد کرد.

تخریب شش دهنه پل در عباس آباد، آسیب به تأسیسات آب در چالوس، عباس آباد، نور و بابل، آب‌گرفتگی منازل و صدمه دیدن ابنیه فنی و راه‌ها از مهمترین خسارت‌های سیلاب در مازندران بوده است که رقم ناقابل دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی را بر دوش استان گذاشته است.

روستاهای ذوات و ولی آباد از مناطقی است که بیشترین آسیب به آن وارد شده است و قرار است برای سیل‌زدگان که مسکن آنان تخریب شد، مسکن رایگان در نظر گرفته شود.

تخریب و آب‌گرفتگی ۴۶ مسکن در چالوس

رستم زرودی سرپرست فرمانداری چالوس با بیان این که شش مسکن در این حادثه تخریب و ۴۰ واحد دچار آب‌گرفتگی شدند، افزود: تخریب سد انحرافی ذوات سبب آب‌گرفتگی و بروز خسارت‌هایی شده است.

 

وی با اشاره به اعزام اکیپ‌ها و گروه‌ها نظیر بنیاد مسکن به مناطق سیل زده گفت: این گروه‌ها برای ارزیابی خسارت منازل دچار آب‌گرفتگی اعزام شدند و اکیپ جهاد کشاورزی نیز مشغول برآورد و ارزیابی خسارت‌ها به بخش کشاورزی است.

وی گفت: ارزیابی تیم‌های خدمات عمومی نظیر آب، برق و مخابرات نیز مشغول برآورد خسارت‌ها هستند و اکیپ‌های هلال احمر نیز از زمان بروز حادثه به امدادرسانی مشغول شدند.

زرودی ادامه داد: ظرف مدت دو ساعت ۱۰۹ میلیمتر باران در شهرهای نوشهر و چالوس به صورت جداگانه بارید و همین بارندگی موجب جاری شدن سیل در این دو شهر و آب‌گرفتگی معابر و منازل در برخی نقاط شد.

ثبت بارندگی ۱۲۰ میلی متری طی دو ساعت

بر اساس اعلام آب منطقه‌ای مازندران، بیشترین میزان بارندگی به تفکیک ایستگاه شهرستانی در ایستگاه ماشالله‌آباد عباس‌آباد با ۱۲۰ میلیمتر ثبت شده و پس از آن نیز ایستگاه کلارآباد با ۹۴ میلیمتر، ایستگاه کورکورسر نوشهر با ۸۰ میلیمتر و ایستگاه عباس‌آباد با ۷۵ میلیمتر بارندگی بالاترین حجم بارندگی را داشتند..

علاوه براین مجموع حجم ریزش باران در بارندگی‌های شب گذشته استان ۳۹۱ میلیون متر مکعب برآورد می‌شود که ۱۶۶.۳ میلیون مترمکعب در مناطق غربی، ۲۱۸.۸ میلیون متر مکعب در مناطق مرکزی و ۶.۶ میلیون متر مکعب در مناطق شرقی ثبت شده است.

قطع مقطعی آب و برق در مناطق مختلف غرب مازندران از دیگر پیامدهای سیلاب و باران ۱۱۰ میلی متری در منطقه بوده است، هرچند با تلاش دستگاه‌های خدمات رسانی مشکل حل شد اما فرسودگی شبکه‌ها چالش دیرینه مازندران محسوب می‌شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران گفت: مشکل قطع آب در مناطق سیل زده نوشهر، چالوس و نور رفع شده است.

بهزاد برارزاده  با اشاره به خسارت ناشی از سیلاب و بارندگی شدید روز گذشته و اینکه ۷۰۰ مشترک روستایی در نور با قطعی آب آشامیدنی روبرو شده بودند، افزود: مشکل این مناطق صبح امروز برطرف شد.

وی همچنین با بیان اینکه در شهرستان چالوس چاه اسپی او از مدار خارج شده بود، افزود: اکنون این سیستم وارد مدار شد و در شهرهای چالوس و نوشهر دغدغه‌ای وجود ندارد.

بر اثر شدت سیل و تخریب جاده، لوله آب مجتمع زوات غرب شامل روستاهای نجارکلا و کریم آباد به طور کامل تخریب شده

دیر عامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به خسارات سیل در شهرستان چالوس گفت: بر اثر شدت سیل و تخریب جاده، لوله آب مجتمع زوات غرب شامل روستاهای نجارکلا و کریم آباد به طور کامل تخریب شده که متأسفانه ۶۰۰ خانوار این مناطق با قطعی آب مواجه شدند همچنین به دلیل تخریب پایه پل سردآبرود و خسارت به لوله‌ها، آب آشامیدنی بخشی از روستای سردآبرود با ۲۰۰ خانوار قطع شد..

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران  با بیان این که شهر چالوس بیش از دیگر شهرها مشکل آب‌گرفتگی دارد، افزود: توجه به ملزومات و زیرساخت‌ها در شهر گردشگری چالوس الزامی است.

 

وی با اشاره به بازدید از رودخانه‌های چالوس و هچیرود، لایروبی رودخانه‌ها را امری مهم و ضروری برشمرد و گفت: در لایروبی‌ها همیشه با موانع و کارهای سلیقه‌ای روبرو هستیم و برداشت‌های غیرقانونی در رودخانه نیز مشکلات را مضاعف کرده است.

لایروبی رودخانه‌ها تسریع شود / ‌‬ برخورد با ترک فعل مدیران

وی با تاکید بر این که به سرعت باید وضعیت لایروبی رودخانه‌ها را تعیین تکلیف کنیم، افزود: مازندران به طور طبیعی با مشکل سیلاب روبرو است و باید زیرساخت‌ها به سرعت تقویت شوند.

استاندار مازندران تسریع در لایروبی رودخانه چالوس را را الزامی دانست و گفت: سطح آورده‌ای رودخانه به دلیل سیلاب بالا آمده است و امکان به زیرآب رفتن جاده وجود دارد.

وی گفت: از این پس در حوادث، مسئولان مرتبط که با ترک فعل منجر به بروز خسارات شدند به دستگاه‌های ذیصلاح معرفی می‌شوند.

استاندار مازندران تعیین تکلیف کردن رودخانه‌ها و انجام کار کارشناسی از سوی آب منطقه‌ای را ضروری برشمرد و گفت: همچنین درختان شکسته و افتاده جنگلی باید به سرعت تعیین تکلیف شوند.

خسارت سیلاب دو هزار و ۳۰۰ میلیاردی بارندگی‌ها در مازندران در حالی است که همواره در هر فصل خسارت‌های زیادی ناشی از حوادث طبیعی به استان وارد می‌شود و هنوز بخش‌های قابل توجهی از خسارت‌های قبلی جبراًن نشود.

از سوی دیگر با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی بارندگی‌ها در نیمه دوم سال، ضرورت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از خسارت‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد.

زیرساخت‌های ضعیف مازندران، فرسودگی شبکه‌ها و ابنیه و نبود امکانات مورد نیاز سبب شده تا مازندران در برابر حوادثی نظیر بارندگی‌ها و سیلاب و یا وقوع آتش سوزی‌ها در حوزه شهری و عرصه‌های طبیعی ضعیف و تسلیم باشد و هر سال در این بخش خسارت‌های زیادی متحمل می‌شود.

copied
نظر بگذارید