«قلعهخواجه» خوزستان با زلزله ۴ لرزید
بزرگترین زمینلرزه هفته گذشته در قلعه خواجه استان خوزستان رخ داد و استان فارس با ۹ زلزله با بزرگای بین ۲.۶ تا ۳.۶ و استان کرمان با ۶ زلزله با بزرگای بین ۲.۵ تا ۳.۹ لرزیدند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، بزرگترین زمینلرزه هفته گذشته در قلعه خواجه استان خوزستان به بزرگای ۴ به ثبت رسید.
همچنین در استان فارس زلزلههای متعددی رخ داد که به این شرح است: خشت استان فارس زلزله ۲.۶ و ۳.۳، کنارتخته زلزلههای ۲.۷ و ۲.۶، زاهدشهر استان فارس زلزله ۲.۸، لامرد زلزلهای به بزرگای ۳.۶، اهل زلزله ۳ و عمادده زلزلههایی به بزرگای ۳.۴ و ۲.۹.
در راور استان کرمان با زلزلهای به بزرگای ۳.۹، در سیرچ استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۵، در عنبرآباد استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸، در شهداد استان کرمان زلزلههای ۲.۸ و ۳.۲ و در کرمان استان کرمان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
همچنین در قصرشیرین استان کرمانشاه بعد از یک زلزله ۲.۵، زلزله دیگری به بزرگای ۳ رخ داد.
در بهادباد استان یزد زمینلرزهای به بزرگای ۳.۴، در ساغند استان یزد نیز زمینلرزهای به بزرگای ۳.۱ و در رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲.۶ رخ داد و زاهدان استان سیستان و بلوچستان نیز با زلزلهای به بزرگای ۳.۴ لرزید.
علاوه بر رخدادهای لرزهای در روز پنجشنبه ۱۹ مرداد ماه در محدودهای از اراضی موسوم به تپه الله اکبر منطقه حصار کرج رانش زمینی رخ داد که طی آن برخی از ساختمانهای مسکونی آسیب دیدند. زمینلغزش یا رانش زمین به حرکت لایههای رسوبی غیر متراکم و متراکمی بر روی سطح شیبدار گفته میشود که به دلایل متفاوتی مانند زمینلرزه یا وقوع بارانهای شدید یا سستی خاک در اثر فرایند راهسازی و جادهسازی به سمت پایین است.
جزئیات زمینلرزههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۱۴ مرداد
در قاسم آباد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹ و در قلعه خواجه استان خوزستان زلزله ۲.۸ رخ داد.
در بهادباد استان یزد زمینلرزهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد و کانون این زلزله در ۵۱ کیلومتری بهاباد، ۵۳ کیلومتری ساغند و ۷۰ کیلومتری بافق این استان گزارش شد. زلزله ۲.۵ از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
ساغند استان یزد نیز با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۹ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۵۱ کیلومتری ساغند، ۵۳ کیلومتری بهاباد و ۶۹ کیلومتری بافق این استان گزارش شد.
دوگنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۶ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد در ۱۶ کیلومتری دوگنبدان و ۴۳ کیلومتری باشت استان کهگیلویه وبویر احمد و ۴۹ کیلومتری بابامنیر استان فارس بوده است.
زاهدان استان سیستان و بلوچستان با زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۹ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزهای در ۴۲ کیلومتری زاهدان، ۴۶ کیلومتری سرجنگل و ۶۳ کیلومتری میرجاوه این استان گزارش شد.
یکشنبه ۱۵ مرداد
در قصرشیرین استان کرمانشاه بعد از یک زلزله ۲.۵، زلزله دیگری به بزرگای ۳ در عمق ۷ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۴ کیلومتری قصر شیرین استان کرمانشاه و ۱۸ کیلومتری خانقین عراق گزارش شد.
در فارغان استان هرمزگان زلزله ۲.۸، در ایواوغلی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۵، در خشت استان فارس زلزله ۲.۶ و در کنارتخته استان فارس زلزله ۲.۷ و ۲.۶ رخ داد.
راور استان کرمان با زلزلهای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۷ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری راور، ۴۳ کیلومتری هجدک و ۴۸ کیلومتری خانوک این استان گزارش شد.
دوشنبه ۱۶ مرداد
در خشت استان فارس زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۲ کیلومتری به ثبت رسید و کانون آن در ۹ کیلومتری خشت و ۱۰ کیلومتری کنار تخته استان فارس و ۲۲ کیلومتری وحدتیه استان بوشهر بوده است.
سیرچ استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز این رخداد لرزهای در ۱۹ کیلومتری سیرچ، ۲۳ کیلومتری شهداد و ۳۰ کیلومتری اندوهجرد این استان بوده است.
در کمه استان اصفهان زلزله ۲.۹، در میرآباد استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۵ و در اوج استان قزوین زلزله ۲.۷ رخ داد.
بندرخمیر استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۲ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۲۹ کیلومتری بندر خمیر، ۴۱ کیلومتری لافت و ۴۸ کیلومتری کنگ این استان به ثبت رسید.
سهشنبه ۱۷ مرداد
عنبرآباد استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸ را تجربه کرد و عمق آن در ۲۸ کیلومتری و کانون رومرکز آن در ۱۲ کیلومتری عنبرآباد، ۱۶ کیلومتری جیرفت و ۴۱ کیلومتری بلوک این استان بوده است.
شوقان استان خراسان شمالی زمینلرزهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۹ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۲۵ کیلومتری شوقان، ۲۷ کیلومتری سنخواست و ۳۴ کیلومتری بجنورد این استان گزارش شد.
در کیاسر استان مازندران زلزله ۲.۸، در رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲.۶ و در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۸ رخ داد.
چهارشنبه ۱۸ مرداد
لامرد استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۷ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۶ کیلومتری لامرد و ۱۴ کیلومتری وراوی استان فارس و ۱۷ کیلومتری پارسیان استان هرمزگان به ثبت رسید.
در عمادده استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری عمادده، ۲۳ کیلومتری گراش و ۳۳ کیلومتری اوز این استان بوده است. زلزله ۲.۹ از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
شهداد استان کرمان با زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۹ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۹ کیلومتری شهداد، ۳۹ کیلومتری سیرچ و ۴۵ کیلومتری کرمان این استان گزارش شد.
کرمان استان کرمان زلزله ۲.۵، چکنه استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹ و سالند استان خوزستان زلزله ۲.۷ را تجربه کردند.
جنگل استان خراسان رضوی زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۳ کیلومتری جنگل، ۳۹ کیلومتری رشتخوار و ۴۸ کیلومتری سلامی این استان بوده است.
پنجشنبه ۱۹ مرداد
در قلعه خواجه استان خوزستان زلزلهای به بزرگای ۴ در عمق ۱۹ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۵ کیلومتری قلعه خواجه، ۳۷ کیلومتری لالی و ۳۸ کیلومتری مسجد سلیمان این استان بوده است.
در ششتمد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵، در شول آباد استان لرستان زلزله ۲.۹، در زاهدشهر استان فارس زلزله ۲.۸، در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹ و در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
اهل فارس نیز زلزلهای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۲۳ کیلومتری اهل، ۲۶ کیلومتری عمادده و ۲۸ کیلومتری اشکنان این استان بوده است.
کلور استان اردبیل با زلزلهای به بزرگای ۳ در عمق ۶ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۴ کیلومتری کلور استان اردبیل، ۲۹ کیلومتری ماسوله استان گیلان و ۳۱ کیلومتری چورزق استان زنجان بوده است.
رباط پشت بادام استان یزد زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۶ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۵۰ کیلومتری رباط پشت بادام، ۵۴ کیلومتری ساغند و ۸۵ کیلومتری بهاباد این استان گزارش شد.
جمعه ۲۰ مرداد
در گهواره استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ رخ داد.