«ماربورگ» تا چه اندازه مسری است؟
متخصصان تاکنون موفق نشدهاند میزان دقیق مسری بودن ویروس «ماربورگ» را که اخیرا در برخی نقاط آفریقا شناسایی شده، تعیین کنند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، کووید۱۹ عموما از طریق انتشار ذرات تنفسی عفونی و تماس این ذرات با چشم، بینی یا دهان انتقال می یابد.
از آنجایی که شیوع ماربورگ بسیار پراکنده است، متخصصان هرگز نتوانستهاند نرخ R آن را مشخص کنند؛ شاخصی که اپیدمیولوژیستها از آن برای سنجش توانایی یک بیماری برای گسترش استفاده میکنند.
R در اصل شاخص نشان دهنده تعداد افرادی است که یک فرد مبتلا، یک ویروس را به طور متوسط به آنها منتقل میکند.
مطالعات نشان میدهند که ابولا، زمانی که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ میلادی در آفریقای غربی شیوع یافت، نرخ R حدود ۱.۵ داشته است.
ویروس ماربورگ مانند ویروس ابولا بر اثر تماس نزدیک با مایعات بدن افراد آلوده و یا سطوح و مواد آلودهای مثل ملحفه منتقل میشود و در صورت عدم رسیدگی و درمان، در ۸۸ درصد موارد این ویروس کشنده است.
ویروس ماربورگ، عامل تب خونریزیدهنده، اخیرا در کشور کوچک آفریقایی "گینه استوایی" شناسایی شد که تاکنون جان ۹ نفر را در این منطقه گرفته و ۱۶ مورد مشکوک ابتلا نیز گزارش شده است. همچنین بیش از ۲۰۰ نفر در این کشور در قرنطینه هستند و در استان محل شیوع بیماری نیز محدودیتهایی به منظور کنترل انتشار ویروس اعمال شده است.
در کامرون نیز در یک منطقه هم مرز با گینه استوایی اخیرا دو مورد مشکوک ابتلا به ماربورگ شناسایی شده است.
به گفته متخصصان، این ویروس یکی از کشندهترین پاتوژنهایی (عامل بیمازیزا) بوده که تاکنون کشف شده است. همچنین علائم شایع در مبتلایان شامل تب، سردرد شدید، خستگی، استفراغ خونی و اسهال است.
همچنین هنوز واکسن تاییدشدهای برای ویروس ماربورگ وجود ندارد.