غربالگری موجب بهبود عوارض سرطان ریه می شود
یک مطالعه جدید نشان می دهد که غربالگری سالانه سرطان ریه برای افراد سیگاری شدید می تواند در درازمدت احتمال زنده ماندن ناشی از سرطان ریه را افزایش دهد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، محققان دریافتند وقتی غربالگری سی تی اسکن با دوز پایین سرطان ریه را در مراحل اولیه شناسایی میکند، بیماران ۸۰ درصد شانس زنده ماندن ۲۰ ساله دارند. و برای برخی، این شانس به ۱۰۰٪ میرسد.
اما بر اساس گزارش انجمن ریه آمریکا، تنها ۱۶ درصد از سرطانهای ریه زود تشخیص داده میشوند و بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان ریه در عرض یک سال پس از تشخیص میمیرند. میانگین بقای پنج ساله کمتر از ۱۹٪ است.
نویسندگان این مطالعه میگویند با شناسایی و درمان سرطان در زمانی که کوچک و جزئی است، بیماران میتوانند در درازمدت به طور مؤثر درمان شوند.
دکتر «کلودیا هنشکی»، محقق اصلی مطالعه از دانشگاه آیکان نیویورک، میگوید: «موانعی برای غربالگری وجود دارد که عمدتاً ناشی از این باور است که از تشعشعات بیش از حد استفاده میشود. اما دوز اشعه بسیار کم است. این دوز کمتر از ماموگرافی است، و زنان سال هاست که این مورد را داشتهاند.»
گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده غربالگری سالانه سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که به مدت ۲۰ سال یک بسته در روز سیگار کشیدهاند یا در ۱۵ سال گذشته آن را ترک کردهاند، توصیه میکند.