بوتاکس از چه سمی استخراج میشود ؟
یک متخصص پوست وزیبایی، گفت: تزریق بوتاکس برای درمان بیماریهایی مانند تعریق زیاد دست و بدن، مثانه بیش فعال، اسپاسم گردن، تنبلی چشم مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، رضا میکائیلی، اظهار کرد: بوتاکس اولین دارویی بود که از سم بوتولینوم استخراج شد و توانست به جلوگیری از سردردهای مزمن میگرنی کمک کند، با این وجود تزریق آن در درجه اول جهت کاهش چین و چروک ظاهری صورت کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه بوتاکس از سمی به نام نوروتیروکسین بوتولینوم A استخراج میشود تا به طور موقت از حرکت عضله جلوگیری کند، افزود: این سم توسط میکروبی تولید میشود که باعث بیماری بوتولیسم، نوعی مسمومیت غذایی در انسان، میشود.
میکائیلی عنوان کرد: این دارو چند سال پیش توسط سازمان غذا و دارو آمریکا به منظور استفاده درمانی مورد تأیید قرار گرفت، که ارسال سیگنالهای انقباض شونده اعصاب به عضلات را مسدود میکند که سبب جلوگیری از انقباض عضلات به طور هدفمند میشود.
این متخصص پوست وزیبایی ادامه داد: همچنین از تزریق بوتاکس برای درمان بیماریهایی که بر عملکرد انقباضی بدن تأثیر میگذارند، مانند اسپاسم گردن، واژینیسموس، میگرن و ... استفاده میشود.
وی با اشاره به عوارض بوتاکس صورت، عنوان کرد: در حالت کلی گزارشات مبتنی بر عوارض خطرناک بوتاکس بسیار کم است و در کل ایمن در نظر گرفته میشود، اما این نکته را باید مدنظر قرار داد که برای تزریق بوتاکس، همیشه باید به یک پزشک آموزش دیده، با تجربه و دارای مجوز مراجعه کرد.
میکائیلی ادامه داد: اگر تزریق این دارو مطابق با استانداردهای FDA انجام نشود یا توسط پزشک بیتجربه تزریق شود، احتمالاً خطرات بوتاکس و عوارض جانبی آن در کمین شماست، عوارض جانبی، جزئی و شایع تزریق بوتاکس شامل درد، تورم یا کبودی خفیف و موقت در محل تزریق، سردرد، تب و لرز میشود.
این متخصص پوست و زیبایی با اشاره به عوارض خطرناک بوتاکس، بیان کرد: معمولاً خطرات بوتاکس کسانی را تهدید میکند که به مراکز غیر معتبر و پزشکانی با تجربه کم یا متوسط مراجعه کنند، برخی از عوارض جانبی نیز به ناحیهای که تزریق در آن انجام میشود بستگی دارد.
وی تصریح کرد: دستهای از این عوارض موقتی هستند و بعد از مدتی از بین میروند، با این حال برخی دیگر از عوارض، خطرناک هستند و میتوانند سلامتی فرد را تهدید کنند.
میکائیلی ادامه داد: اگر بوتاکس در ناحیه چشم تزریق انجام شود، ممکن است مواردی مانند افتادگی پلکها، ناهموار شدن ابروها، خشکی چشم، پارگی پوست اطراف چشم به دلیل تزریق زیاد بوتاکس را در پی داشته باشد.
این متخصص پوست و زیبایی افزود: تزریق در اطراف دهان ممکن است منجر به کج شدن لبخند شود که این عارضه معمولاً موقتی است و باید طی چند روز کم شود، با این حال عدم تقارن ناشی از اثرات غیرعمدی سم بر روی عضلات است و بهبود آن ممکن است چندین هفته طول بکشد.
وی تأکید کرد: در موارد نادر، ممکن است علائمی شبیه بوتولیسم ایجاد شود.
میکائیلی ادامه داد: برخی از علائم مانند مشکل در صحبت کردن و بلعیدن، تنفس دشوار، مشکلات بینایی، از دست دادن کنترل مثانه و ضعف عمومی باید جدی گرفته شده و به محض بروز آنها به پزشک مراجعه شود.
این متخصص پوست و زیبایی با اشاره به عوارض ناشی از تزریق بوتاکس برای درمان بلفارواسپاسم چشم، عنوان کرد: ازجمله این عوارض میتوان به افتادگی پلک، التهاب قرنیه، خشکی و خارش چشم، دوبینی، تحریک چشم، پارگی مویرگ، افزایش حساسیت به نور، کاهش پلک زدن و تورم یا کبودی پلک اشاره کرد.
وی با اشاره به عوارض بوتاکس صورت در دراز مدت، تصریح کرد: از آنجایی که اثرات تزریق بوتاکس موقتی بوده بیشتر افراد با گذشت زمان میتوانند آن را دوباره تکرار کنند، با این حال، تحقیقات در مورد اثربخشی و ایمنی طولانی مدت آن محدود است.