اعتبار حدود ۱۲ همتی برای درمان بیماران خاص و صعبالعلاج
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از احتمال اجرای نظام ارجاع در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج خبر داد.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، محمدمهدی ناصحی، درباره وضعیت اعتبار سال ۱۴۰۴ صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: رشد منابع سال ۱۴۰۴ صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج با توجه به کمبود منابع، خوب قلمداد میشود. منابع جاری صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج ۱۲هزار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه به منظور جهتدهی منابعی که در اختیار داریم، اجرای برخی امور را در دستور کار قرار دادهایم، افزود: سازمان بیمه سلامت، طی اسفند برای متقاعد کردن حوزههای سلامت تلاشکرد تا یک نظام ارجاع در کشور برای صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج پیش از اجرای مسیر ارجاع در کشور اجرا کنیم.
بیماریهایی که جزو صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج هستند، بیماریهای مهم قلمداد میشوند و مردم به مشاوره و همراهی نیاز دارند. به دلیل اهمیت، نیاز مردم و هزینههای درمان بیماریهای خاص و صعبالعلاج تصمیم گرفتهایم که نظام ارجاع برای این بیماریها ایجاد کنیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران گفت: به طور مثال، ۱۰۰هزار نفر در یک شهر سکونت دارند حدود ۱۰۰ بیمار مبتلا به سرطان و هزار نفر دیابتی در این شهر زندگی میکنند.
این بیماران در نظام ارجاع صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج با یک مرکز در تماس هستند و در آن مرکز از خدمات پزشکان، کارشناسان تغذیه و روانشناسان بهره میبرند. هنگامی که یک نفر به بیماری سرطان مبتلا میشود، نه تنها خود فرد بلکه خانواده آنها نیز دچار دلهره میشوند.
ناصحی ادامه داد: گفته میشود که بیمار برای درمان یک بیماری به یک متخصص مراجعه کند اما باید بدانیم که گردش مالی در بسیاری مواقع آنچنان سنگین میشود که در نهایت به توقف درمان منجر میشود. پوشش دارویی در بیمه سلامت به صورت کامل رایگان است اما گاهی برای تامین همان دارو با نام تجاری دیگر میبایست چند صد میلیون تومان پرداخت کنند.
ایجاد نظام ارجاع صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج نه تنها به شناسایی بیماران کمک میکند، بلکه سبب میشود تا زمان بهبودی و حیات آنها در کنار آنها حضور داشته باشیم. اگر بتوانیم شرایط را مهندسی کنیم، به طور قطع به بهبود شرایط کمک میکند.
وی گفت: به طور مثال، اگر یک بیمار مبتلا به دیابت را شناسایی کنیم و همواره در کنار آنها حضور داشته باشیم از بروز عوارض ناشی از دیابت مانند دیالیز، نابینایی و بیماریهای قلبی_عروقی میتوانیم جلوگیری کنیم. هنگامی که سخن از پیشگیری در نظام بیمهای مطرح میشود، منظور جلوگیری از یک بیماری است؛ اگر یک فرد به یک بیماری مبتلا شده باشد با نظارت میتوانیم از عوارض آن بیماری جلوگیری کنیم.
ما با هزینه کم میتوانیم از عوارض بیماریها جلوگیری کنیم اما با سیکل معیوبی در این زمینه مواجه هستیم. این احتمال وجود دارد که این برنامه را با بیماریهای صندوق خاص و صعبالعلاج شروع کنیم و به نحوی به «پیشگیری نوع چهارم» ورود کنیم و از عوارض بیماریها و مداخلات غیرضروری جلوگیری کنیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران ادامه داد: همچنین این احتمال وجود دارد که تداخل دارویی به وجود آید و پزشکان میبایست نسبت به این موضوع آگاه باشند. بیمه سلامت، در حال ثبت تداخلات دارویی در سامانهها است.
وی درباره همپوشانی این طرح با پزشکی خانواده نیز گفت: این طرح در دل نظام اجراع قرار میگیرد. این احتمال وجود دارد که نظام ارجاع در روستاها کامل شود یا هر تصمیم دیگری گرفته شود و همچنین این احتمال وجود دارد که گروهی از نظام ارجاع بنا به هر دلیلی محروم شوند. بیمه سلامت در نظر دارد که فقط یک مرکز درمانی را مسئول نظام ارجاع صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج کند؛ هنگامی که نظام اجراع در کشور اجرا شود این احتمال وجود دارد که این افراد به عنوان بیماران پرخطر در همان مرکز تحت نظر باشند یا تحت نظر سایر پزشکان قرار گیرند.