اختصاصی چابک آنلاین؛

شرکت های بیمه و لیزینگ تخصص لازم را در توسعه طرح های گردشگری ندارند

مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت توسعه گردشگری ایران تأکید کرد که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری کشور فراوان است، اما بسیاری از نهادها مانند وزارت نیرو، شرکت‌های پتروشیمی، یا شرکت های بیمه و لیزینگ‌ علی‌رغم دارا بودن توان مالی، تخصص و ساختار لازم برای توسعه و اجرای پروژه‌های گردشگری را ندارند.

شرکت های بیمه و لیزینگ تخصص لازم را در توسعه طرح های گردشگری ندارند

چابک آنلاین، زهرا نامداری، مهران صحرایی در گفت‌و گو با چابک آنلاین، گفت: درهمین ر استا، شرکت توسعه گردشگری ایران آماده همکاری با این گروه‌هاست تا با استفاده از سرمایه و امکانات آن‌ها، پروژه‌های گردشگری با بازدهی اقتصادی مناسب را  به اجرا بگذارد. 

وی افزود: استقبال شرکت توسعه گردشگری ایران از همکاری با هر نهاد یا فردی که سرمایه‌ای دارد و مایل به ورود به زیرساخت‌های گردشگری است، کاملاً جدی و واقعی است.

مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت توسعه گردشگری ایران، گفت: یکی از اهداف شرکت در جذب سرمایه‌گذار این است که طرح‌ها حداکثر در مدت ۵ سال به نقطه سربه‌سری برسند و پس از آن وارد فاز سوددهی شوند و شرکت‌هایی که توان سرمایه‌گذاری میان‌مدت دارند، مانند شرکت بیمه ایران، می‌توانند نقش مؤثری در توسعه گردشگری ایفا کنند. 

صحرایی افزود: از طرفی، کمبود هتل، یکی از مشکلات جدی کشور در حوزه گردشگری است و به همین دلیل پروژه‌های زیادی در دست بررسی و اجرا قرار گرفته‌اند؛ به‌عنوان مثال، در استان چهارمحال و بختیاری، قلعه دزک با ۲۰ اتاق و حدود ۲۰۰۰ متر فضای ثبت‌شده ملی، می‌تواند به یک بوتیک هتل پنج‌ستاره تبدیل شود، چنین فرصت‌هایی با سرمایه‌گذاری مناسب، به سرعت عملیاتی می‌شوند.

وی، تاکید کرد: در برخی استان‌ها مانند کهگیلویه و بویراحمد، پتانسیل بالایی برای ایجاد مجتمع‌های گردشگری بین‌راهی وجود دارد؛ برای نمونه، در مسیر منتهی به یاسوج هیچ خدمات رفاهی مناسبی وجود ندارد، در حالی که ایجاد یک مجتمع بین‌راهی با امکاناتی مانند رستوران، پمپ‌بنزین و فضای استراحت، می‌تواند در مدت کوتاهی به بازدهی اقتصادی برسد، البته چنین شرایطی در مسیرهای پرتردد مانند اتوبان اصفهان–شیراز نیز دیده می‌شود و فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است.

مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت توسعه گردشگری ایران اظهارداشت: در سال‌های اخیر، این شرکت علاوه بر تداوم فعالیت در بخش هتلداری، وارد حوزه‌های جدیدی در زمینه زیرساخت‌های گردشگری شده است؛ تمرکز اصلی همچنان بر فضاهای اقامتی است؛ اما این فضاها با دید اقتصادی طراحی و توسعه می‌یابند تا امکان بهره‌برداری مالی و جذب سرمایه‌گذار در آن‌ها فراهم شود.

صحرایی گفت که یکی از محورهای توسعه‌ای شرکت توسعه گردشگری ایران، سرمایه‌گذاری در مجتمع‌های گردشگری به‌ویژه در حوزه گردشگری آبی است و در این راستا، با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که میان شرکت توسعه گردشگری ایران و وزارت نیرو (منابع آب کشور) به امضا رسیده، پروژه‌هایی در مجاورت سدها در دست اجراست.

وی ادامه داد: به‌عنوان نمونه، سد شاه‌قاسم در ۵ کیلومتری شهر یاسوج به عنوان یک مقصد جدید گردشگری در نظر گرفته شده که این منطقه با چشم‌اندازی طبیعی و پتانسیل بالا، مورد ارزیابی و برآورد سرمایه‌گذاری قرار گرفته و طرح توسعه آن تدوین شده است.

مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت توسعه گردشگری ایران، افزود: نمونه‌ای دیگر از این دست فعالیت‌ها در استان لرستان و در حوالی سد کاکا رضا در حال اجراست؛ در گذشته، در این منطقه چند واحد اقامتی فعالیت داشته‌اند که به مرور از رده خارج شده‌اند اما اکنون شرکت در حال سرمایه‌گذاری مجدد در این مکان است.

صحرایی گفت: همچنین در استان مازندران، پروژه‌ای دیگر در حال پیگیری است؛ در شهر بهشهر، ساختمانی از کارخانه چیت‌سازی بهشهر که قدمتی نزدیک به ۱۰۰ سال دارد ، به عنوان تنها بنای باقیمانده این مجموعه شناخته می‌شود؛ این ساختمان اکنون در مالکیت شهرداری بهشهر است و شرکت توسعه گردشگری در حال انعقاد قرارداد با شهرداری برای تبدیل آن به یک هتل و بوتیک پنج‌ستاره است که این پروژه از دید شرکت، یکی از ایده‌آل‌ترین نمونه‌های احیای میراث صنعتی در قالب گردشگری است.

 

copied
نظر بگذارید