بیمه سلامت براساس وُسع خانوادهها اجباری میشود
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان درباره اجباری شدن بیمه سلامت بیان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده از طریق سازمان بیمه سلامت بیمه پایه درمان را برای خانواده ها اجباری کند البته این امر براساس توان اقتصادی خانوادهها خواهد بود و از آنها حق بیمه نیز دریافت میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، "محمد جعفری" با گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: هفته دولت را به خدمتگزاران صادقی که برای ارتقاء سطح رفاه و رضایت عامه مردم تلاش می کنند، تبریک می گویم.
وی افزود: اداره کل بیمه سلامت استان کرمان بیش از 60 درصد جمعیت استان را تحت پوشش بیمه ای دارد و برای برداشتن بار مالی از دوش خانواده ها در هنگام بیماری ماهانه بیش از 55 میلیارد تومان وجوه درمانی بیماران را به بیش از یک هزار و 400 مرکز درمانیِ خصوصی و دولتی استان پرداخت می کند.
جعفری تصریح کرد: برای سهولت دسترسی بیمه شدگان روستایی با استقرار بیش از 500 نفر پزشک و ماما در روستاها و پرداخت ماهیانه بیش از 14 میلیارد تومان بابت خدمات پزشکان خانواده در جوامع روستایی موجبات رفاه ساکنان این مناطق را فراهم می کند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان بیان کرد: این خدمات تحت عنوان شعار سازمان جهانی بهداشت با عنوان "سلامت برای همه" در جمهوری اسلامی موجب شده رتبه کشورمان در دنیا از نظر شاخص پوشش جمعیتی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار بگیرد.
وی افزود: بیش از 50 شاخص در بهداشت داریم که کشورهای دنیا براساس آن رصد می شوند و ایران به جز در یکی دو مورد، در شاخص های دیگر در سطح کشورهای توسعه یافته محسوب می شود و به این جهت ایران را جزو کشورهای با درآمد بالا در حوزه سلامت به حساب می آروند.
جعفری اظهار کرد: یکی از نشانگرهای خیلی خوب در حوزه سلامت، متوسط عمر مفید مردم است که از 53 سال در بدو انقلاب به 74 سال افزایش پیدا کرده که این افزایش در کشورهای همرده به این میزان در 40 سال نبوده است.
ایران جزء 10 کشور برتر دنیا در کاهش مرگ و میر زنان باردار
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه در کاهش مرگ و میر زنان باردار، ایران جزو 10 کشور اول دنیا محسوب می شود بیان کرد: یکی از چالش هایی که هنوز با متوسط دنیا فاصله داریم و عقب هستیم، سهم مردم از هزینه های درمانی است که البته در چهار سال اخیر از 56 درصد به 37 درصد تنزل پیدا کرده است.
وی ادامه داد: باید سهم مردم در پرداخت هزینه های درمانی به زیر 25 درصد در برنامه ششم توسعه برسد که متوسط دنیا زیر 20 درصد است.
جعفری گفت: متوسط آمار سزارین در دنیا زیر 20 درصد(از 100 زایمان کمتر از 20 سزارین) بوده و در کشور ما از 10 سال قبل که برنامه هایی در زمینه کاهش سزارین صورت گرفته، 57 درصد است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: حدود 10 درصد از جمعیت استان کرمان دارای چند دفترچه بیمه هستند و یک چالش است که ما برنامه رفع هم پوشانی را دنبال می کنیم. ضمن اینکه کشور در گسترش بیمه موفق بوده است.
بیمه سلامت براساس وُسع خانوادهها اجباری میشود
جعفری درباره اجباری شدن بیمه سلامت بیان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده از طریق سازمان بیمه سلامت بیمه پایه درمان را برای خانواده ها اجباری کند البته این امر براساس توان اقتصادی خانواده ها خواهد بود و از آنها حق بیمه نیز دریافت می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان اظهار کرد: به این طرح "ارزیابی وسع" خانواده ها می گویند و قرار شده در دهکهای اول تا سوم 100 درصد حق بیمه را دولت بدهد و بیمه سلامت آنها را رایگان تحت پوشش قرار می دهد و دهک های بعدی براساس میزان توان در حق بیمه مشارکت داشته باشند که این مسئله به عدالت پرداخت براساس توان نزدیک می شود.
وی افزود: یک میلیون و 450 هزار نفر در استان کرمان دفترچه رایگان بیمه سلامت دارند و مابقی حق بیمه پرداخت می کنند.
هیچ کمبود دارویی در استان کرمان نداریم
جعفری در ادامه گفت: هیچ بحران دارویی در استان کرمان وجود ندارد و داروهای موردنیاز بیماران در دسترس و فراهم است و کمبود داروی داخلی نداریم و داروهای خارجی نیز براساس تعداد بیمار در استان که شرکت ها وارد می کنند، توزیع می شود و هیچ کمبودی نیست.
وی تصریح کرد: مردم نباید به دنبال دپو و ذخیره کردن داروهای گران قیمت در منازل باشند و به هیچ عنوان تعهدات بیمه در بخش دارو کاهش نیافته است و بعضا تا 100 درصد پول داروهای گران را پرداخت می کنیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بی اطلاعی مردم از بیماری دیابت و لزوم توجه به این مسئله به ویژه در افراد بالای 30 سال عنوان کرد: بهترین کار، تغییر سبک زندگی است و باید روحانیون و مبلغان به ویژه در ماه های محرم و صفر بخشی از منابر خود را به این مسئله اختصاص بدهند. معلمان در مدارس و رسانه ها باید در زمینه اصلاح سبک زندگی تلاش کنند.