تقاضای وام صندوق پس‌انداز مسکن یکم در تهران کم شد

مدیرعامل بانک مسکن از رشد ١٠ درصدی تقاضای استفاده از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم در سال جاری خبر داد و گفت: باوجود رکود در بخش مسکن، همچنان تقاضا برای این تسهیلات وجود دارد. البته تقاضای این تسهیلات در تهران و شهرهای بزرگ کمتر شده اما استقبال از این تسهیلات در سایر شهرها افزایش یافته است.

تقاضای وام صندوق پس‌انداز مسکن یکم در تهران کم شد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، ابوالقاسم رحیمی انارکی در مجمع عمومی عادی و فوق‌العاده سالانه بانک مسکن گفت: در حوزه عملکرد تسهیلات اعطایی صندوق پس انداز مسکن یکم، تا پایان سال ۱۳۹۶ معادل ٤٤ هزار واحد مشمول دریافت این تسهیلات به مبلغ ٣٣ هزار میلیارد ریال شدند که این میزان فقط در سال گذشته از نظر تعداد واحد مسکونی مشمول، ٦٠ هزار واحد و از نظر ارزش تسهیلات به ٤٧ هزار و ٥٠٣ میلیارد ریال افزایش یافت و در مجموع به ۱۰۴ هزار واحد با ارزش تسهیلاتی بیش از ۸۰ هزار میلیارد ریال در پایان سال گذشته بالغ شده است.

وی افزود: در حوزه تجهیز منابع بانک ١٠ درصد رشد داشتیم. همچنین در بخش ترکیب سپرده‌های بانک به تفکیک مالکیتی و وکالتی در هر دو بخش با ۱۰ درصد افزایش مواجه بودیم.

رحیمی انارکی ضمن تشریح عملکرد صندوق پس انداز مسکن یکم (تسهیلات با سپرده مختص خانه اولی‌ها) گفت: در سال گذشته به کل سپرده‌گذاران این صندوق ١٨٣ هزار سپرده­‌گذار جدید اضافه شد و در پایان سال گذشته مجموع سپرده‌گذاران این صندوق به ٥٧٥ هزار و ٣٤٦ نفر رسید.

وی ادامه داد: در مجموع از ابتدای تاسیس صندوق پس انداز مسکن یکم (خرداد ۱۳۹۴) تا پایان پارسال تعداد ١٠٤ هزار و ٢٢٤ واحد مسکونی توسط خانه­ اولی­‌ها و سپرده ­گذاران صندوق یکم در شهرهای مختلف کشور خریداری شد و این تعداد متقاضی واجد شرایط با ارزان­‌ترین تسهیلات بانک مسکن به ارزش کل ٨٠ هزار و ٥٩٨ میلیارد ریال خانه‌دار شدند.

طبق اعلام بانک مسکن، رییس هیات مدیره این بانک درباره کل تسهیلات اعطایی نیز گفت: تسهیلات اعطایی بانک در بخش مسکن از ۴۷۴ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶ با رشد ١٩ درصدی به ۵۶۵ هزار میلیارد ریال رسیده است.

وی افزود: تسهیلات پرداختی در غیر از بخش مسکن نیز از ۲۰ هزار و ۶۷۸ میلیارد ریال با رشد ۲۴ درصدی به ۲۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد افزایش یافته و از نظر تعداد با رشد هفت درصدی از ۹۱ هزار و ۵۰۸ فقره به ۹۷ هزار و ۹۲۴ فقره افزایش یافته است.

او با بیان اینکه تعداد واحدهای بهره مند شده از تسهیلات مسکن بانک مسکن با افزایش ١٦ درصدی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶، از ۵۱۸ هزار واحد به ۶۰۱ هزار و ٤٧٧ واحد رسیده است، گفت: تسهیلات پرداختی از محل اوراق گواهی حق تقدم نیز در سال گذشته از نظر تعداد ۹ درصد افزایش را نشان می دهد.

رحیمی انارکی همچنین با اشاره به تلاش این بانک برای کاهش قیمت تمام شده منابع و پول گفت: در سال گذشته قیمت تمام شده منابع با احتساب مسکن مهر از ۸.۹۶ به ۸.۸۵ درصد و بدون مسکن مهر از ۱۲.۴۵ به ۱۱.۷۸ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین قیمت تمام شده پول، با مسکن مهر از ۱۳.۵۶ به ۱۳.۴۴ درصد و بدون مسکن مهر از ۲۰ به ۱۸.۹ درصد کاهش یافته است.

 

copied
نظر بگذارید